EI tuulivoimaloita Kaskisiin

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tuulivoimaosayleiskaava ei enää mukana kaavoituskatsauksessa.

2019-01-29 12:09:14

Tuoreimmassa Kaskisten kaavoituskatsauksessa, ei enää edes mainita tuulivoimaosayleiskaavaa.

https://kaskinen.fi/sites/default/files/kaavoituskatsaus_2018.pdf

Hyvä.


Kai Ylikoski

Lavat vaihtoon "Pettumäen myllyssä". Samanlainen voimala, kuin Kaskisiin kaavaillut.

2017-06-12 22:18:56

Teuvan Perälään rakennettiin syksyllä 2013 Lagerwey L100-2,5MW tuulivoimala. Pettumäen mylly.

Sama tuulivoimala malli on ollut kaavailuissa Kaskisiin. Tällä hetkellä näyttää siltä, että Kaskinen säästyy tuulivoimalta. Mutta kaavoitusta ei ole vieläkään lopetettu. Rahareikiä olisi muuallakin, kuin turhassa tuulivoimakaavoituksessa.

Teuvalla voimalan lavat menivät vaihtoon 3,5 vuoden käytön jälkeen. Kiinassahan nuokin olivat tehty.

https://www.youtube.com/watch?v=i6RkIhP1wv8


Kai Ylikoski

Hyvää Joulua ja tuulivoimatonta vuotta 2017!

2016-12-23 21:59:09

Hyvää Joulua ja tuulivoimatonta uutta vuotta. Kaskisten tuulivoimasuunnitelmat alkoivat v.2010 esiselvityksellä, jolloin suunniteltiin yhdeksää voimalaa pienelle saarelle, lähelle asutusta. Kaavaluonnoksessa v.2012 voimaloita oli tulossa kuusi kappaletta. Kaavaehdotuksessa v.2015 voimaloiden määrä oli laskenut kahteen tuulivoimalaan. Kaavaehdotusta ei ole käsitelty vieläkään Kaskisten kaupunginvaltuustossa. Kuntalaisaloitetta, jossa vaaditaan 2km suojaetäisyyttä tuulivoimaloiden ja asutuksen/kesämökkien välille, ei ole myöskään valtuustossa käsitelty. Aloite jätetty 4.5.2016. Lain mukaan aloite, jonka on allekirjoittanut yli 2% kunnan äänioikeutetuista jäsenistä, tulee käsitellä 6kk sisällä. Tuulivoima taitaa olla arka ja kipeä asia Kaskisten päättäjille? Miksi? Sitä kannattaa pohtia.

Tavoitteena on edelleen 0 tuulivoimalaa, ja niiden rakentamisen mahdollistavan kaavan hylkääminen.

Hyvää Joulua videon kera, Petteri Punakuonolle ei käy hyvin tuossa videossa. (yhtään poroa ei kuvauksissa vahingoitettu, se on vaan stuntman)

https://www.youtube.com/watch?v=XXAdysSQCrw


Kai Ylikoski

Kuntalaisaloitteen eteneminen Kaskisissa.

2016-09-26 20:21:52

Kuntalaisaloite 2km suojaetäisyydestä tuulivoiman ja asuntojen / kesämökkien välille, menee Kaskisten valtuuston päätettäväksi.
Kaupunginhallitus käsitellyt asiaa kokouksessaan 20.9.2016 pykälässä KH 128 &.
Miten asia valtuustolle esitetään? Se riippuu teknisen osaston valmistelusta ja kaupunginhallituksesta. Valtuusto päättää asiasta hyväksyen tai hyläten esityksen, tai esittäen siihen muutoksia jne.
Tuulivoimaosayleiskaavaahan ei ole vielä hyväksytty tai hylätty, mutta tuleva valtuustokäsittely suojaetäisyydestä kertoo jo paljon... Kuka valtuutetuista haluaa turvata kuntalaisille turvallisen ja terveellisen ympäristön sekä suojaa Kaskisten rajallista saaristoluontoa? Ja kuka antaisi rakentaa tuulivoimaloita liian lähelle asutusta ja kesämökkejä, ja aiheuttaa tuhoja rajalliseen saaristoluontoon? KSK-TV kuvaa ja lähettää nuo valtuuston kokoukset, mutta niitähän eivät kaikki näe. Valtuuston kokouksiin on yleisölle vapaa pääsy, joten tuo kokous, missä kuntalaisaloite käsitellään, kuvataan myös Youtubeen. Tuossa valtuustokäsittelyssä erottuu Hyvät, Pahat ja Rumat. Tuulivoimaa vain muutaman dollarin tähden vai päätös suojaetäisyyden puolesta?

Kahden kilometrin suojavyöhyke teollisenkokoluokan tuulivoimalaan on vähän. Tuulivoiman vaikutuksista voi lukea sivustolta:  www.sairastuulivoima.com


Kai Ylikoski

Kuntalaisaloite. 2km tuulivoimaloiden ja asuntojen sekä kesämökkien välille.

2016-05-02 21:26:51

Luovutan kuntalaisaloitteen Kaskisten kaupungille keskiviikkona 4.5.2016.

https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/734

2 kilometrin etäisyysvaatimus tuulivoimaloiden kaavoitukselle ja rakentamiselle, on alimitoitettu. Mutta parempi kuin ei mitään. Käytännössä 2 kilometrin turvaetäisyys Kaskisissa tarkoittaisi sitä, että pienelle saarelle ei voisi tuulivoimaloita rakentaa.

Kuntalaisaloitteeseen ehtii vielä osallistua.

Ei tuulivoimaloita Kaskisiin.

 

 


Kai Ylikoski

Tuulivoiman infraäänestä.

2016-04-24 20:08:59

Mitä infraääni on? Miten se syntyy? Leviää? Miten se vaikuttaa?

Suomalaisella nettisivustolla: www.sairastuulivoima.com on nämä asiat kerrottu. Kannattaa tutustua sivustoon ja sen tarjoamaan tietoon.

Ei tuulivoimaloita Kaskisiin.


Kai Ylikoski

Kaavaehdotuksesta voi jättää muistutuksen.

2015-10-09 21:21:02

Adressin etusivua päivitetty, ja linkkejä lisätty. Itse adressiteksti on sama kuin jo vuodesta 2012, se ei muutu, minkä te olette allekirjoittaneet. Ei tuulivoimaloita Kaskisiin.

Tutustukaa kaavaehdotukseen ja sen karttoihin ja liitteisiin, (jotka ovat aika virheellisiä), linkki siihen löytyy adressin etusivulta. Jättäkää muistutus kaavaehdotuksesta, jos koette sen aiheelliseksi.

Ei tuulivoimaloita Kaskisiin.


Kai Ylikoski

Kaskisten tuulivoimaosayleiskaavaehdotus asetettu nähtäville.

2015-10-06 19:51:11

Tuulivoimaosayleiskaavaehdotus on asetettu nähtäville. Kaksi tuulivoimalaa alkuperäisen kuuden sijaan.

Kaavaehdotuksen selostukseen, karttoihin ja kaavoituksen liitteisiin voi tutustua täältä:

http://www.kaskinen.fi/Default.aspx?id=307974

Pintapuolisen tutustumisen perusteella virheitä, valheita ja puutteita täynnä. 

Ei löydy havainnekuvia, ei melu- tai välkemallinnusta, kiinteistövero tuotto kunnalle laskettu väärin, ja paljon muuta.

Tuulivoimaloita kutsutaan kaavaselostuksessa, kahdesti, "tyylimyllyiksi" Itkeä vai nauraa? 

Kirjalliset muistutukset kaavaehdotuksesta tulee jättää 6.11.2015 mennessä Kaskisten kaupungille.

Video "Ei tuulivoimaloita Kaskisiin" https://www.youtube.com/watch?v=BMfiIrzX1Fk

 


Kai Ylikoski

Kaskisten tekninen lautakunta hyväksyi tuulivoimaosayleiskaava ehdotuksen.

2015-09-30 20:24:02

Kaskisten tekninen lautakunta hyväksyi tuulivoimaosayleiskaava ehdotuksen. Voi tätä hölmöläisten saarta...

Kaavaehdotus mennee vielä kaupunginvaltuuston käsittelyyn. 

Alunperin tuulivoimaloita oli kaavaluonnoksessa kuusi, nyt jäljellä kaksi, siinäkin kaksi liikaa.

Kaavan loppuunviemisen tarkoituksena lienee tuo Ympäristöministeriön avustus, joka korvaa osan kaavoituskuluista. Mutta ei kaikkia kuluja. Avustus lienee n. 20 000e. Kaskisissahan kaupunki maksaa kaavoituksen kulut, muualla Suomessa tuulivoimatoimija. 

Jos tuulivoimarakentamisen mahdollistama kaava saa lainvoiman, ja nuo kaksi voimalaa rakennetaan, haitat ovat varmat. Niin asutukselle, mökeille ja luonnolle sekä taloudelle. Meluhaitta ei pysähdy edes kunnanrajalle, ja kantaa veden yllä kauas. Tästä tulisi varmasti korvausvaatimuksia Kaskisten kaupungille. Tätäkin sietää miettiä.

Kahta voimalaa ei ehkä kannata rakentaa Dicksholmiin, vaikka tuulivoiman saamat tuet ovatkin valtavia. Mutta jos alue kaavoitetaan tuulivoimatuotantoalueeksi, niin jo pelkkä kaava tuo laajat rakentamisrajoitukset. Jotka ulottuisivat muunmuassa Botnian ja M-Realin alueille. Myös Sahanmäen suunnitelmissa olevalle asuntoalueelle. 

Nyt kannattaa katsoa vähän pidemmälle, ja vaikka maksaa nuo Ympäristöministeriön avustukset takaisin, lopulta tulee edullisemmaksi, ja jää tulevaisuuden vaihtoehdot auki vapaasti käytettäväksi.

Ahopajan tontti, jossa piti alkaa tuulivoimalan tornien valmistus, on tyhjänä ja kustannukset Kaskislaisten niskassa. Tästä ei taidettu Kaskisissa oppia? Tuulivoimakaavoituksen seuraukset on vielä osaksi estettävissä. Ei kaavaa, joka mahdollistaa voimaloiden rakentamisen eikä tuulivoimaloita liian lähelle asutusta tai kesämökkejä, idylliseen saarikaupunkiin.



Kai Ylikoski

Liian lähelle asutusta ja mökkejä, rajalliseen luontoon. Kartta.

2015-06-23 20:39:11

Mihin nämä tuulivoimalat on Kaskisissa tarkoitus rakentaa? Mihin mahtuvat, ja mikä on etäisyys asutukseen, mökkeihin ym? Tätä kyselty. Kaavoittajan kartoista kun on sopivasti rajattu aina asutus ja mökit ulkopuolelle, niin tein oman kartan. Jossa merkittynä kahden ja kolmen kilometrin etäisyydet. Liian lähellä asutusta ja kesämökkejä. Kartan voimalapaikat kaavaluonnoksen ja kaavoituskatsauksen 2015 mukaiset, eivät välttämättä lopulliset...Kuusihan näitä oli alunperin tulossa, nyt kaavoituskatsauksen mukaan kolme, ja huhuja kuulunut myös "vain kahdesta", toki siinäkin kaksi liikaa. Ja meluhan ei pysähdy kunnanrajalle, veden päällä kantaa kauas. Kartan voimaloiden paikat kaavaluonnoksen mukaan, huomioiden kaavoituskatsauksen 2015 mukainen hankealue. Tulevasta kaavaehdotuksesta selvinnee tarkemmin.


Kai Ylikoski



Jaa tämä adressi

Auta tätä adressia saamaan lisää allekirjoituksia.

Kuinka mainostaa adressia?

  • Jaa adressi Facebook-seinälläsi sekä adressin aiheeseen liittyvissä ryhmissä.
  • Ota yhteyttä kavereihisi
    1. Kirjoita viesti, jossa kerrot, miksi olet allekirjoittanut tämän adressin. Ihmiset allekirjoittavat adressin todennäköisemmin, jos ymmärtävät, kuinka tärkeä aihe on.
    2. Kopioi ja liitä adressin verkko-osoite viestiisi.
    3. Lähetä viesti käyttäen sähköpostia, tekstiviestiä, Facebookia, WhatsAppia, Twitteriä, Skypeä, Instagramia ja LinkedIniä.