VESIOSUUSKUNTIEN PAKKOLIITÄNTÄÄ VASTAAN

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista VESIOSUUSKUNTIEN PAKKOLIITÄNTÄÄ VASTAAN.

KakkaJussi

#51 Re: EI MUUTOSTA !

23.01.2013 12:58

#50: HESE - EI MUUTOSTA ! 

 

En malta olla vastaamatta vaikka tämä ei oikeastaan mikään poliittinen foorumi olekaan, tai ei ainakaan saisi olla. Persuthan olivat hyvinkin äänekkäitä tuon pakon vastustajia, ja toinen mitä he vastustivat henkeen ja vereen oli EU sekä sinne rahojen kylväminen. Kuinkas kävi, pakkoliittyminen uhkaa toteutua, ja EUn tukeminen jatkuu kiihtyvällä tahdilla, ja kumma kyllä, PerSujen kannatus senkun jatkuu ja paranee, ainakin HS:n gallupin mukaan. Niin ja sieltä EU:sta voidaan mahdollisesti joskus jossain tapauksessa saada jokunen sijoitettu lantti takaisin, maahan kahden metrin syvyyteen haudatuista putkista ei heru ropoakaan, päinvastoin joudut maksamaan joka vuosi lisää.

Vieras

#52 Re: Re: Re: NYT LAITILASSA ON KIIRE!!!!

23.01.2013 22:11

#49: Christer nikander - Re: Re: NYT LAITILASSA ON KIIRE!!!!

Kuulemani mukaan tekniseen toimeen menny yli sata muistutusta. Jännityksellä odotamme.. Täällähän on tilanne se, että eivät ole saaneet putkiaan vedettyä enää viimeisiin kyliin, koska asia on tullut julki. Eli periaateessa putki on keskeltä poikki, osa kylästä vedetty ja välissä 4 kiinteistöä joista maankäyttöoikeus peruttu. Osuuskunta väittää että kunta voisi määrätä rakennuslain 161§ perusteella maankäyttöoikeuden, mutta eipä ole vielä kaivinkoneita näkynyt. Täällä on suurinpiirtein sotatila menossa. Osuuskunta mm. väittää että yli 68-vuotiaat vapautettaisiin, vaikka osuuskunnalla ei ole vapautuksiin mitään sanomista. Puheet on valhetta valheen päälle. Ottajia on tähän mennessä n. 40 ja pakkoliitos kolkuttelisi n. 200 taloutta.

HESE

#53 Re: Re: EI MUUTOSTA !

24.01.2013 01:56

#51: KakkaJussi - Re: EI MUUTOSTA !

No ehkä näin EU asioissa onkin, mutta täällä meillä viemäriverkostoon pakkoliittyminen on Suomessa lakiin kirjattu poliittinen asia ja sen muuttamiseen tarvitaan puolueiden edustajista enemmistö. Ei adressien kommentointi paljon auta.

Christer Nikander

#54 MUUTOKSEN TOIVOSSA

24.01.2013 11:09

Tietenkään yksittäiset kirjoitukset eivät laivaa käännä, mutta myöyävaikuttavat keskustelun leviämiseen. Aivan yksin pakkoveden vastustajat eivät ole. Kannattaa lukea TMRakennusmaailma tämän kuun numero jossa erinomainen artikkeli "Haja-asutusalueiden
asukkaidenrahat viemäriin" Yhteenveto löytyy heidän kotisivultaan: http://rakennusmaailma.fi/artikkelit/haja-asutusalueiden-asukkaiden-rahat-viemariin
KakkaJussi

#55 Re: Re: Re: EI MUUTOSTA !

24.01.2013 11:56

#53: HESE - Re: Re: EI MUUTOSTA ! 

 

On totta, että adressiin kommentointi ei asiaa paljonkaan vie eteenpäin mutta tuntuu olevan ainoa keino saada hieman "paineita" laskemaan. Esimerkiksi yhteen kysymykseen en ole saanut vastausta ja se kysymys on; mikä on vaihtoehto ? Aina nimittäin on olemassa vaihtoehtoinen ratkaisu, enkä nyt tarkoita sitä viimeistä vaihtoehtoa mikä meillä kaikilla on edessä. Eli onko ainut tapa välttyä pakkoliittymiseltä nostaa kytkintä. Sekin pitää paikkansa, että liittyminen on lakiin kirjattu mutta onko pakko perustuslain vastainen. Jos se tosiaan on perutuslain henkeä vastaan, niin eikö siinä tapauksessa oikeastaan kaikki lakeja voi pitää samanarvoisina, eli noudatetaan jos ei satu satamaan tms.
HESE

#56 Re: Re: Re: Re: EI MUUTOSTA !

24.01.2013 13:39

#55: KakkaJussi - Re: Re: Re: EI MUUTOSTA ! 

 Christerin laittama TM artikkeli yllä vastaa moneen kysymykseen, mutta ainoa ongelma onkin, kuinka kunnat ja niiden päättäjät (puolueiden poliitikot) lautakunnissa ja valtuustoissa saataisiin noudattamaan vallitsevaa lakia päätöksissään. Vesiosuuskuntien liittymien ja omien kiinteistökohtaisten järjestelmien hinnan ero voi olla todella valtava, mutta päättäjät eivät vaivaudu selvästikkään perehtymään asiaan, joka sallisi edullisemman kiinteistökohtaisen mahdollisuuden. Liittymän hinnan kohtuullistaminen tai siitä kokonaan vapautuminen, olisi laskettava maksukyvyn mukaan, jos liittyminen on pakko. Ihmisen asettaminen kohtuuttomaan pakkovelkaan ei varmasti ole ainakaan ihmisoikeuslain mukaista, vaan käytäntö kuuluu rikollisten toimintaan. Mutta kuka harkitsee sen kohtuuttomuuden, no ei varmasti kukaan, koska kukaan ei halua ja/tai uskalla ottaa tässäkään asiassa vastuuta. Jos vallitsevaalakia alettaisiin vaikka nyt noudattamaan, niin kuka tai mikä korvaisi jo nyt liittyneiden menetykset, jotka ovat syntyneet pakottamalla vallitsevasta laista huolimatta? Koko asiasta olisi mielestäni järkevää tehdä ryhmäkanne.

Christer Nikander

#57 Re: Re: Re: Re: Re: EI MUUTOSTA !

24.01.2013 21:41

#56: HESE - Re: Re: Re: Re: EI MUUTOSTA !

MTK'n Pääjuristin Risto Airikkalan mielestä kunnissa pitäisi tarkasti lukea lain teksti jossa puhutaan kohtuullisista kustannuksista. Jos ovat pakottamassa niin voisivat ainakin esittää laskelman miten liittyminen olisi kohtuullinen kiinteistönomistajalle. Nyt vain hoidetaan yksityisten vesiosuuskuntien taloutta. Virkamiesten olisi hyvä muistaa ketkä loppupäässä maksavat heidän palkkansa.

HESE

#58 Re: Re: Re: Re: Re: Re: EI MUUTOSTA !

24.01.2013 23:15

#57: Christer Nikander - Re: Re: Re: Re: Re: EI MUUTOSTA !

Niin, onko vastuussa se kuntien valtuustojen päätösten taakse piiloutuva virkamies, vai päätökset tekevät kuntien valtuusto edustajat ?

KakkaJussi

#59 Kohtuullisuudesta

25.01.2013 10:12

On hieman kyseenalaista puhua mistään kohtuullisuudesta ainakaan omalla kohdallani. Tilanne on nyt ja tulevaisuudessakin hyvin suurella todennäköisyydellä, että olen asuva yksin tässä kiinteistössä. Eli vaikka koko summa olisi liittymyneen ja ojan kaivuineen plus putkineen alle tonnin, niin summa ei olisi missään nimessä tuottamaani haittaan nähden kohtuullinen. Ja ilmeisesti pelkkä ojan kaivuu kiviseen maastoon ylittää monin kertaisesti tuon tuhannen euron summan, matkaa runkoviemäriin noin sata metriä.
assari

#60 lainattua masinistipalstalta...

25.01.2013 11:34

"Kävinpä yhtä jätevesiensiirtolinjaa tuossa läpi männävuonna. Useita pumppaamoja.
Jokaisessa ylivuotoräppänä sähkökatkon varalta ja näki että käytössä on ollu. Ihan varmana usean talon vedet männy siitä pitkin pihaa häiriön sattuessa, enkä tiiä onko suunnittelussa piitattu edes siitä , onko alue pohjavesialuetta.. Yhessä vesistö vieressä, itseasiassa kahdessakin.
Maksoi muistaakseni vaivaisen miljoonan."
HESE

#61 Re: Kohtuullisuudesta

25.01.2013 15:59

#59: KakkaJussi - Kohtuullisuudesta 

 Jos et tee asian muuttamiseksi muuta, kuin itsesäälissä kotona vain kirjoittelet täällä adressien kommentointi palstalla, olet kohtalosi todella ansainnut. Ei täällä varmasti ole ainuttakaan henkilöä joka voisi sinua henkilökohtaisesti auttaa. Ota yhteys johonkin asianajajaan ja nosta syyte hänen avustuksellaan kunnassasi verkostoihin pakkoliittymisistä vastuussa olevia henkilöitä vastaan. Jos pakottaminen tässä asiassa on laitonta, tai on olemassa joku asiaa kohtuullistava tekijä jota sinä et saisi käyttää hyväksesi, niin miksi et veisi asiaa oikeuteen saadaksesi oikeutta. Yhdenvertaisuuslain mukaan sinulla on tässäkin asiassa samat oikeudet ja mahdollisuudet kuin kaikilla muillakin. Perustuslaki ja ihmisoikeuslaki ovat lisäksi mahdollisuuksiasi, mutta kysy siltä asianajajalta, se tietää asiat oikeasti. Ei ne asianajajat veloita vielä lyhyestä ensikäynnistä vielä mitään, toimeksiannosta lähtien vasta ja jos olet tietyn tulorajan alapuolella, niin oikeudenkäynti on Suomessa ilmaista, siis käy ja kysy. Se ryhmäkanne voisi olla paras vaihtoehto kaikille.


Vieras

#62

25.01.2013 18:14

Mahtaako mennä läpi tuo ryhmäkanne? Sehän menee kuluttaja-asiamiehen kautta ja täältä Laitilasta on ilmeisesti muutamakin ihminen soittanut kuluttaja-asiamiehelle. No vastaus on kaikille ollut että ei auta kun maksaa vaan. Ihmettelen kyllä että sieltä ei ole tullut asiaan mitään kannanottoa tai apua.. Mikäs instanssi tällaisessa sitten pitäisi auttaa jos ei sieltä?
HESE

#63 Re: SOITA

25.01.2013 21:28

#62: -

Soita asianajajalle ja kysy. Kyllä se sitten sanoo, koska se tietää mihin kannattaa olla yhteydessä. seuraavaksi. Ne siellä kuluttajansuojassa ei tiedä oikeasti mitään, eikä asia niille muutenkaan kuulu. Siis, soita aika asianajajalle.

Omatunto

#64 LAITILA Vesiosuuskuntien pakkokeinoihin järkeä

27.01.2013 16:54

Osuuskuntaan liittymienn pitäisi olla vapaaehtoista, haja-asutusalueen toimialuemääritys on täysin keinotekoinen keino saada talousvaikeuksissa oleviin osuuskuntiin maksajia ihmisistä joilla oilisi muitakin mahdollisuuksia jätevesiensä luonnonsuojelulliseen hoitamiseen. Vesihuoltolakia käytetään sumeilematta ihmisten haitaksi.
Laitilassa luki lehdessä että Kaupunki, vesiosuuskunta ja Suontaan kylän edustajat olivat kokoontuneet neuvotteluun koska Suontakanakin oli runsaasti vastustajia (olihan niitä vastuastajia muuallakin mutta niitä ei vaan kuunneltu eikä kutsuttu salassa koolle kutsuttuun neuvotteluun). Kokouksen jälkeen kompromissimallina esitettiin että viereinen (Leinmäen) kylä liittyy vesiosuuskuntaan ettei Suontaan tarvitsisi. Todella tasa-arvoisesti kuntalaisia kohtelevaa päätöksentekoa.
Mahtaa joillakin olla oikeustaju hiukan erilainen kuin allekirjoittaneella, mahtaa olla jatkossa ymmärtäväisiä naapureita tollaisilla.
Osuuskunta oli alkutaipaleeltaan asti ilmoittanut alueen asukkaille liittymisen olevan täysin vapaaehtoista, päättäjien pitäisi kunnioittaa alkuperäistä osuuskunnan päätöstä ja määrittää toimialue kattamaan vain ne kiinteistöt jotka haluavat siihen liittyä. Markkinatalouden ehdoin, mikäli liittyminen olisi kohtuullista tai koettaisiin tarpeelliseksi siihen on silloin liittyjiä luonnostaan.
KakkaJussi

#65 Olet nimimerkki "HESE" tainnut ymmärtää...

27.01.2013 18:32

...hieman väärin tilanteeni, tarkoituksellako ?

En suinkaan kylve itsesäälissä kotona, enkä tee oikeastaan yhtään mitään muutakaan.

Yksi asia mikä on kohtalaisen varmaa, en tule liittymään ko. putkeen. Enkä myöskään aio ruveta taistelemaan tuulimyllyjä vastaan, tiedän tilanteeni melko toivottomaksi mikäli niin pitkälle pitäisi mennä.
Christer Nikander

#66 Re: LAITILA Vesiosuuskuntien pakkokeinoihin järkeä

27.01.2013 20:12

#64: Omatunto - LAITILA Vesiosuuskuntien pakkokeinoihin järkeä

Niin nyt ei puhuta luonnosta vaan RAHASTA. Miksi perustetaan itsessään elinkolvottomia osuuskuntia? Eikö olisi oikeen että itse maksavat tai lopettavat homman. Kuten sanoit, jos hanke on onnistunut ja edullinen niin kyllä osallistujia riittää. Mutta nyt usein toimitaan vesihuoltolain hengen vastaisesti kun yhdessä rakennetaan kalliimmalla kun kiinteistökohtaisesti.

HESE

#67 Re: Olet nimimerkki "HESE" tainnut ymmärtää...

27.01.2013 21:09

#65: KakkaJussi - Olet nimimerkki "HESE" tainnut ymmärtää... 

 Anteeksi. Ei ollut tarkoitus loukata, eikä kohdistaa itsesäälistä sanomaani juuri sinulle, vaan yleisesti kaikille samassa pakkotilanteessa oleville. Tiedän että lakeja väärin tulkitsevia virkamiehiä ja päättäjiä vastaan taistelu on painajaismaista ja tuntuu  yksin mahdottomalta sekä turhalta. Kirjoituksellani oli vain tarkoitus antaa uskoa kaikille samassa helevetillisessä tilanteessa oleville. Yrittäkää jaksaa pitää "tuulimyllyjä" vastaan taistelussa puolijanne.


Vieras

#68 Re: LAITILA Vesiosuuskuntien pakkokeinoihin järkeä

28.01.2013 20:10

#64: Omatunto - LAITILA Vesiosuuskuntien pakkokeinoihin järkeä

Oletko paikkakuntalainen? Tuo Suontaka-Leinmäki-kuvio ei välttämättä ole aivan noin. Tällä on koitettu hakea vain esimerkkiä, että laki sanoo että runkoputken ympärillä olevan alueen ei tarvitse olla toiminta-aluetta, vaan se voi olla nk. palvelualuetta. Ja tuossa vaiheessa Leinmäeltä ei ollut kuulunut vielä minkäänlaista vastustusta. JA toisekseen, jos asiaan ei olisi suontakana havahduttu ajoissa, tämä olisi tuskin vieläkään noussut kohuksi asti, vaan toiminta-aluetta laitettaisiin parhaillaan teknisessä toimessa valmiiksi. Mitä tulee salaiseen kokoukseen, niin se nyt ei ainakaan voi mitenkään johtua suontakalaista, kyllä kokouksen on joku muu kutsunut koolle. Varmaan suositeltavaa ottaa yhteyttä tekniseen puoleen tai kaupunginjohtajaan jos haluaa mukaan mahdolliseen seuraavaan neuvotteluun. Tässä ei nyt ainakaan auta, että naapurikylät alkavat taistella keskenään.

KakkaJussi

#69 Re: Re: Olet nimimerkki "HESE" tainnut ymmärtää...

30.01.2013 11:10

#67: HESE - Re: Olet nimimerkki "HESE" tainnut ymmärtää...

Kärkevä vastaukseni siihen itsesääliin johtui ainoastaan mielentilasta jolla sillä hetkellä olin, eli kuten sanoit niin tilanne tosiaan tuntui toisinaan perin helvetilliseltä. Sen jälkeen kun tein lopullisen päätöksen liittymättömyydestä, niin alkoi hiljalleen helpottaa, eli siis jos alkavat keksimään pakotteita ja uhkasakkoja, seuraava siirtoni on paikkakunnan vaihto. Näin tällä kertaa mutta tiedän olevani varsin tuulella käypä taivaanrannan maalari, joten huomenna voin jo ajatella toisin.

 

Muokkausta ja lisäystä:

Niin tilanne on kohdallani kuitenkin suhteellisen helppo, olen yksin asuva ja elämän ehtoopuolelle hiljalleen kääntyvä. Sääliksi käy nuoria ja juuri oman kodin rakentaneita asuntovelallisia, ja kaiken lisäksi niissä uusissa taloissa on taatusti määräykset täyttävät likavesijärjestelmät.

vierailija

#70

13.02.2013 18:15

vesihuoltolaki lausunnolla. kannattaa tutustua maa- ja metsätalousministeriön sivuilla,

mmm.fi.

Christer Nikander

#71 Re: VESIHUOLTOLAKI LAUSUNNOLLA

13.02.2013 19:06

#70: vierailija -

Todella kannattaa tutustua. Lievennyksiä on tulossa. Perusteluista löytyy suuri viisaus:

"Jos huomattava osa toiminta-alueen kiinteistöjen omistajista

katsoo liittämisen vesihuoltolaitoksen verkostoon tarpeettomaksi ja jos vapautuspäätökset vaarantaisivat

vesihuoltolaitoksen toimintaedellytykset, on kyseenalaista, ovatko toiminta-alueen hyväksymisen edellytykset alun

perinkään täyttyneet."

Pornainen

#72

14.03.2013 21:23

Totuushan on se että ne joilla ei ole ajantasaisia laitteita ennen toiminta-alueen julistamista joutuvat liittymään pakolla.
Mielestäni olisi hyvä jos olisi edes mahdollista ottaa ns.se palvelu jota itse tarvitsee esimerkiksi meidän kohdallamme jätevesijärjestelmämme on vanhentunut eikä täytä vaatimuksia mutta kaivosta riittää vedet 2 talouteen tässä tapauksessa ottaisin vain jätevesi vaihtoehdon.Valitettavasti näin ei ole ja joutuu ottamaan koko riistopaketin.
Toivottavasti tähän touhuun tulisi jokin järki ennenkuin menetän sen.
faktoja

#73 Re: Mistäkö saisi tietoa

14.06.2013 14:39

#39: KakkaJussi - Mistäkö saisi tietoa

On kuntakohtaista mitä seurauksia on siitä, ettei liity. Vain kunnalla on mahdollisuus pakkotoimenpiteisiin. Käytännössä Osuuskunnat eivät voi tehdä mitään, vaikka asukas olisi saanut vapautushakemukseensa kieltävän vastauksen hallinto-oikeudessakin saakka. Monessa kunnassa ei tehdä käytännössä mitään.

 

faktoja

#74 Tunnetta tunnetta

14.06.2013 15:06

Näihin kommentteihin nyt ensimmäistä kertaa törmänneenä huomaan tämän kirjoittelun olevan täynnä tunnetta, tunnetta ja tunnetta. Uusi ja tuntematon pelottaa. Omille nurkille ja tontille tulee jotain pelottavaa, joka ei olekaan täysin omassa kontrollissa.

Näkyy olevan harvalla minkäänlaista faktaa peloilleen. Jossain kunnassa sitä ja toisessa tätä. On kunnat ja osuuskunnat sekaisin kuin puhdas vesi ja kakkavesi. Kuka päättää, mitä päättää? Toisten motiiveja ja päämääriä epäillään. Omissa ei ole mitään vikaa.

Kannattaa huomioida, että kiinteistökohtaisten pumppaamoiden hankkiminen voi olla usein kiinteistön itsensä hankittavissa (etenkin kunnat tätä vaativat), kun monella osuuskunnalla se kuuluu hintaan. Ylläpitovastuu on silloin osuuskunnalla. Ei siis kannata täällä kertoa totena, että joutuu tuon itse huollattamaan liittyessään osuuskunnan viemäriin.

Omassa kylässä esim. köyhyyttään vapautushakemuksessa valittava taho saattaa olla oikeasti hyvinkin varakas henkilö/perhe/perikunta, mutta kun ei sitten millään periaatteesta voi tulla mukaan osuuskuntaan. Saattaa vetäjän naama tai puoluekanta tai muu ärsyttää.

Kaikilla tuntuu olevan hienot ja upeat jätevesijärjsteltelmät. Tämmöinen on mm. oman kunnan 14 henkisellä perheellä ja kas, kakkavesi lilluu ja haisee tontin viereisellä ojalla tulvien.

Olen törmännyt täällä viitattuun oikeusoppineeseen Airikkalaan. Olen nähnyt häneen viitatun ja kerrotaan, että osuuskuntaan on pakko liittyä ja tämä sitten sotii perusoikeuksia vastaan. Kukaan ei pakota liittymään osuuskuntaan. Liittymän voi hankkia ilman sitäkin.

Itse odotan ja toivon, että tänne meillekin rakennettaisiin kunnan vesi ja viemäri tai tulisi joku osuuskunta. Kyllästyttää tämän huonon veden juominen ja se, että oikeasti pitäisi hoitaa noi jätevesiasiatkin kuntoon.

Se, joka täällä vetosi, että saa juoda vettä mitä itse lystää. Mutta kannattaa miettiä, että vaaralliset bakteerit eivät haise, tuo veteen väriä. Terve ei välttämättä kuole, mutta lapsi tai vanhus voi siihen kuolla. Noin keskimäärin meidän kaivovetemme maassamme ovat huonoa. Se, että vuonna 1993 otettu vesinäyte oli hyvä, ei tarkoita, että vesi olisi edelleen laadukasta tai edes juotavaa.

KakkaJussi

#75 Re: Tunnetta tunnetta

16.06.2013 11:12

#74: faktoja - Tunnetta tunnetta

Olen hieman eri mieltä tuosta veden laadusta ja sen kyttäämisestä. Suomen kansalaisena minulla pitäisi olla oikeus juoda sellaista vettä kuin haluanm ja siihen ei ole millään osuuskunnalla eikä muullakaan kunnalla mitään sanomista.

 

Vahus voipi kuolla veden laatuun, anna minun kaikki kestää, vanhus voi muuten kuolla jostain muustakin syystä.