Vaasan musiikkiluokkien puolesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Vaasan musiikkiluokkien puolesta.


Vieras

#1576 Auta http://www.muslu.vaasassa.com/muslu

09.11.2012 21:52

SIVUSTON KEHITTÄMISESTÄ
---------------------------------------------
Sivustoa rakennetaan harrastuspohjalta aina kun ehditään
Painopiste on nyt materiaalin tallentamisessa. Sivujen koristelemisen aika on jossain tulevaisuudessa.
Kehitysehdotukset ja materiaali ovat tervetulleita.

Sähköposti: reijo[piste]koski[kissanhäntämiukumauku-ät]vaasassa[piste]com
Videoteam vaasalaisia.info
Vieras

#1577 Varhaiskasvatus ja perusopetuslautakunta kummaksuttaa jälleen

10.11.2012 10:49

http://www.vaasalaisia.info/index.php?/archives/3263-Juri-Kadar-kansalaisen-puhaeenvuoro-no-6-Vaasa.html

Varhaiskasvatus- ja perusopetuslautakunta tyri mahdollisuuden kuunnella opettajia.

Opettajia ei kuultu Kadarin asiassa

Saamani tiedon mukaan Vapeoplalle annettiin mahdollisuus kuunnella myös opettajia. Asiaa edelsi Juri Kadarin kantelu jonka tiimoilta VAPEOPLA piti kokouksen. Aino Siltanen näki mahdollisuuden tutustua asiaan laajemmin ja ehdotti, että kuunnellaan myös opettajia.

Tämä olisi ollut loistava tilaisuus mutta yllätykseksi Sitä haluttiin heti vastustaa joten se meni
äänestykseen ja he hylkäsivät tämän mahdollisuuden 6-4.

Tämä herättää kysymyksen "Hyvä-veli" verkostosta jossa asiat on jo päätetty eikä niitä aiota muuttaa olivat ne vääriä tai oikeita.

Aiemmista tapaukseen liittyvistä pöytäkirjoista ei selviä, että muita opettajia olisi koskaan kuultu.

Nyt tämä mahdollisuus olisi annettu ilmaiseksi, mutta sitä ei edes aiottu käyttää.

Kuin neukkujen näytös-oikeudenkäynti

Millainen on sellainen lautakunnan jäsen joka ei edes aio kuunnella asian toisen osapuolen kollegoja mutta kuuntelee oikaisuvaatimuksen esittelijää ja vielä kahta ylimääräistä mainosmiestä jotka voivat olla jäävejä eli laittomasti paikalla.

Miksi näin?

Vapeoplan tärkeä ominaisuus on tietää ja ottaa selvää ja kuunnella käsiteltävien asioiden taustoja, mutta he eivät käyttäneet nyt tarjottua uutta mahdollisuutta. He eivät edes halunneet kuunnella opettajia.

Opettajien kuuntelu olisi ollut nyt mahdollista
ja erittäin tärkeätä kokonaisvaltaisen päätöksen teossa. Kuusi lautakunnan jäsentä ei
edes halunnut käyttää tätä mahdollisuutta.

Päätös silmät ummessa?

Tämä viittaa siihen, että päätös on jo tehty eikä uusia esilletulevia asioita edes aiota kuunnella koska ne voisivat kumota tehdyn päätöksen. Asia haluttiin siis käsitellä silmät ummessa, siinä uskossa ettei asiaa huomattaisi.

Asia huomattiin heti ja se asettaakin lautakunnan vastuuntunnon kyseenalaiseksi.
Näin osa lautakunnan jäsenistä näytti suoraan, ettei aio kuunnella muita opettajia.

Tämä herättää paljon kysymyksiä. Olisiko asiaa päätettäessä syytä kuunnella muita opettajia, eli niitä joita ei erotettu?

Kari Lajunen

vaasalaisia.info videotiimi

herätkää

#1578 Vanhemmille

10.11.2012 11:44

Muistakaa; maailma olisi hyvä paikka, jos hyvät ihmiset eivät olisi hiljaa nähdessään vääryyksien tapahtuvan. Olipa kyse lapsista tai aikuisista älkää olko välinpitämättömiä!
Epäoikeudenmukaisuus voi kohdata ketätahansa meistä.
Siitäkin huolimatta taistelkaa vääryyttä vastaan, vaikka kävisi kuten Jurille.
Hän on ollut puolustamassa ja auttamassa muita.Varmasti on puhunut arkojen kollegoidensa puolesta, sanonut rohkeasti mielipiteitään. Seurauksista huolimatta olkaa oikeiden asioiden takana. Älkää pälyilkö hiljaa, puuttukaa asioihin.

yksi arkajalka

#1579 Kiitos

10.11.2012 11:45

Kiitos Lajunen!

Vieras

#1580

10.11.2012 15:34

Kun seuraavaa tutkivan journalismin valtionpalkintoa jaetaan, Kari Lajunen on vahvoilla. Uskomattoman tinkimätöntä ja puolueetonta journalismia ja pureutumista tämän tapauksen kipupisteisiin!!!

Vieras

#1581 Varhaiskasvatus ja perusopetuslautakunta kummaksuttaa jälleen

10.11.2012 17:30

#1577: Videoteam vaasalaisia.info - Varhaiskasvatus ja perusopetuslautakunta kummaksuttaa jälleen

"Millainen on sellainen lautakunnan jäsen joka ei edes aio kuunnella asian toisen osapuolen kollegoja mutta kuuntelee oikaisuvaatimuksen esittelijää ja vielä kahta ylimääräistä mainosmiestä jotka voivat olla jäävejä eli laittomasti paikalla."

Pahalle riittää, jos hyvät ovat hiljaa.


Vieras

#1582

10.11.2012 20:32

Olisi ollut periaatteessa tilaisuus lopettaa salailu ja hyssyttely. Mutta olisivatko opettajat uskaltaneet puhua... se on kokonaan toinen juttu.
vieras

#1583 vellit

10.11.2012 21:46

tässä menee näköjään puurot ja vellit sekaisin,....ja lajusen puolueettomuus,,,vitsi varmaan.jos juri teki valituksen,avi tutkii ja pyytää jos se haluaa kommentteja muilta opettajilta,nåin se menee.....eikös vain.

Vieras

#1584 Re: Varhaiskasvatus ja perusopetuslautakunta kummaksuttaa jälleen

10.11.2012 22:19


Vieras

#1585 Re: Salailemallahan ne asiat paranee!

10.11.2012 22:40

#1582: - Olisi ollut periaatteessa tilaisuus lopettaa salailu ja hyssyttely. Mutta olisivatko opettajat uskaltaneet puhua... se on kokonaan toinen juttu.

... eivät olisi uskaltaneet puhua. Heitä on jopa suoraankielletty puhumasta ongelmista, kuten Juriakin.


Vieras

#1586 Re: Re: Salailemallahan ne asiat paranee!

11.11.2012 00:46

#1585: - Re: Salailemallahan ne asiat paranee!

Yleensä kun asioista ei saa puhua kertoo jo paljon. Meidän demokraattisessa yhteiskunnassa. Eikö vaasalaisilla ole oikeus tietää?


Vieras

#1587 "salailua"

11.11.2012 09:56

Kadaria ei ole julkisuudessa mustamaalattu. Asioista on puhuttu varsin ympäripyöreästi. Olisikohan tämän ns.salailun syy, että häntä suojellaan. Onko vaasalaisilla todella oikeus tietää? Olen lukenut tämän adressin kannanottoja, ja niistähän käy ilmi että ko.opettaja herättää monenlaisia tunteita. Pitäisikö nyt kaikkien niiden, joilla on jotakin negatiivista sanottavaa, kirjoitella lehtiin ja tehdä videoita? Luottamushenkilöt toimivat kuten parhaaksi näkevät, siksihän heidät on toimiinsa valittu. Pyrkikää itse lautakuntiin ja vaikuttakaa, jos tuntuu että siellä nyt on ainoastaan vääriä henkilöitä.
Lautakunta

#1588 Re: "salailua"

11.11.2012 10:50

1. #1587: - "salailua"Kadaria ei ole julkisuudessa mustamaalattu. Kadaria ei ole julkisuudessa mustamaalattu. Asioista on puhuttu varsin ympäripyöreästi.

2. Olisikohan tämän ns.salailun syy, että häntä suojellaan. Onko vaasalaisilla todella oikeus tietää?

3.  Luottamushenkilöt toimivat kuten parhaaksi näkevät, siksihän heidät on toimiinsa valittu.

4. Pyrkikää itse lautakuntiin ja vaikuttakaa, jos tuntuu että siellä nyt on ainoastaan vääriä henkilöitä.

1.  Tämä on totta mutta se ei puolla seuraavaa oletustasi

2.  Peli on niin härskiä, että tuohon en usko.  Kun syynä on "luottamuspula" on se jo merkki mustamaalauksesta mutta se on myös merkki ylemmän virkamiehen epäpätevyydestä sillä syy on sama mitä käytetään paremman puutteessa.  Eli käytännössä kun syy on luottamuspula, ei ole olemassa edes syytä.  Tämä on virkakoneistossa ihan yleinen käytäntö.  Näin ylempi virkamies käyttää asemaansa väärin siihen asti kunnes siihen puututaan.  Salailulla peitellään todisteita.   Kyseessä on hankala ihminen, eli Juri.  Johtajiksi valitaan sellaisia joiden käsissä hankalakin ihminen on hallinnassa tai yhteistyössä.  Nyt yliempi virkamies menetti hallinnan ja se on hänen omaa taidottomuuttaan.  Hän ei siis hallinnut tilannetta.  He ovat Swanljung ja Lehmus ja tietysti myös ohjauksessa ollut Nummela.

3.  Tai kuten tässä tapauksessa, heiltä vaadittiin valmistelematonta päätöstä.  Heille jaettiin VAPEOPLAssa  salaisia asiakirjoja ja ne kerättiin pois.  Toimenpide on ristiriidassa siihen, että kokouksessa päätettäviin asioihin täytyy tutustua etukäteen.

4.  Mistäs tiedät ettei asia olisi juuri siten?


Vieras

#1589 Re: Re: Älä anna vihan sokaista itseäsi!

11.11.2012 11:00

#1588: Lautakunta - Re: "salailua"

 

Kirjoitat Kadaria ei ole julkisuudessa mustamaalattu.

 

Pohjalaisessa (4.5., sivu 4 oikea alareuna) kasvatus- ja opetusviraston johtaja Harry Swanljung toteaa, että

“Kadar ei voi toimia tapahtumaketjun jälkeen  e d e s   s i j a i s e n a (Vaasan) kouluissa". Aika fiksusti ...

Kari Lajunen

#1590 Re: vellit

11.11.2012 11:19

#1583: vieras - vellit Vaasan musiikkiluokkien puolesta / #1583 vellit
10.11.2012 21:46

tässä menee näköjään puurot ja vellit sekaisin,....ja lajusen puolueettomuus,,,vitsi varmaan.jos juri teki valituksen,avi tutkii ja pyytää jos se haluaa kommentteja muilta opettajilta,nåin se menee.....eikös vain.

Mikä tahansa lautakunta, joka toimii siten, että ottaa epäiltyjä jäävejä kokoukseen ja tyrii mahdollisuuden tutustua aineistoon joka sille "hopealautasella" tarjotaan, ylittäisi uutiskynnyksen Jurin kanssa tai ilman, jos se vain tulee median tietoon.  Minulla oli tässä ihan vain onnea sillä sain tiedon suoraan sähköpostiini.  Olen saanut noin 50 eri sähköpostia aiheen tiimoilta mutta vain tämä ylitti uutiskynnyksen.  Oli silkkaa sattumaa, että se sattui samaan aikaan varsinaisen videon kanssa.  Tarkoitukseni on tehdä noin 10 osaa sarjassa "Kansalaisen puheenvuoro"  jonka jälkeen kokoan ne yhdeksi kokonaiseksi tunnin ohjelmaksi.

Olen vuosikaudet etsinyt tällaista mahdollisuutta ja Juri antoi sen minulle "hopealautasella."   Tottakai käytin tämän mahdollisuuden.  Minulle oli aivan sama oliko kyseessä Juri tai Nummela tai Swanljung.  Olisin tarttunut mihin tahansa näistä tarjouksista.  Vain Juri tarjosi.

Vaasalaisia info ottaa mielellään kaikkien asianosaisten näkemyksiä mutta vain Juri on siihen tarttunut.

Tämä olisi ollut jossain toisessa mediassa jos he olisivat tienneet mutta toimin nopeasti ja ehdin ensin.  Mediamaailmassa mikään ei ole niin vanhaa kuin eilinen uutinen.  Koska kerkesin ensin, ei sitä muualla julkaista ainakaan  lähiaikoina, mutta luultavasti se putkahtaa sitten "uutena tietona" jossain toisessa mediassa toissen asian yhteydessä.  Virallista pöytäkirjaakaan ei vielä ole julkaistu.  Se tulee arviolta Tiistaina.

Päätoimittajamme Tapio Parkkari kertoo seuraavaa.  "Toistaiseksi tähän keskusteluun alaluokkiaen musiikinopettaja Juri Kadarin kohtelusta ovat osallistuneet vain Juri Kadar ja Aino Siltanen. Kritiikin kohteeksi joutuneet eivät ole osallistuneet keskusteluun, saatikka puolustautuneet.

Syynä on siis joko se, että syytöksiä pidetään aiheettomina tai sitten se, että asia halutaan vaieta. Tai sitten muista yhteyksitä tuttu ilmiö halusta suojella "oikein ajattelevia ihmisiä".

Selvää on vain se, että tämäkin video ja Lajusen teksti luetaan tarkkaan myös lautakunnan jäsenten taholta.

vaasalaisia.info on kansalaissivusto, joka tarjoaa kaikille osapuollle mahdollisuuden esittää tapausten kulusta oma versionsa kirjoittamalla tänne tai vaikka omalla videolla. Tervetuloa keskustelemaan."

Sivustollemme pääset klikkaamalla www.vaasalaisia.info

Klikkaamalla kohdasta "Keskustelut" pääset muihin keskusteluihin.  Tämä aihe ei ole saanut sivustollamme keskustelua juurikaan aikaiseksi.   Arvisoisin, että eniten juuri hallinnoimallani videosivustolla http://www.vaasalaisia.info/keskustelu/index.php?topic=2795.msg115252#msg115252 mutta sielläkin hyvin vähän.

 

 


Vieras

#1591

11.11.2012 13:03

Tuo Lajusen tunnin dokkari kannattaa laittaa myyntiin myös DVD:nä ja BluRaynä, sillä New York Timesia myöten olisi syytä kiinnittää huomiota Lajusen journalismiin. Miten upeasti aseteltuja kysymyksiä ja miten kiihkottoman asiallisesti selvitetty kaikkien osapuolten kannat ja tapahtuneen taustat.
Mielestäni tämänkaltaista journalismia kaivattaisiin isommissakin ympyröissä. Lajunen voisi matkustaa tekemään tunnin dokumentin Talvivaaraan, jossa kysyisi kipsisakalta, miksi tämä vuotaa. Kysymyksenasettelu voisi olla vaikkapa: "Nyt kun täällä on tapahtunut törkeä ympäristörikos, niin koethan, että taustalla on turvallisuuden laiminlyönti virkamiesten taholta ja onhan sinusta tällainen todella ikävää?"
ähky

#1592 vieras

11.11.2012 17:04

lajunen,luulen että aiheutat asialle enemmän hallaa.sinulla menee asiat ja toiset asiat sekaisin.puolueeton et todellaankaan ole,kaukana siitä.

Vieras

#1593 Re: "salailua"

11.11.2012 20:39

#1587: - "salailua"

Niin. Tässä maassa saa juoda itsensä hengiltä. Huumeäidit saavat vahingoittaa tulevaa vauvaa päihteillään. Vähän on vaikea uskoa, varsinkin noiden Swanljungin julkisuudessa tuomien rietojen jälkeen, että Juria suojeltaisiin häneltä itseltään kieltämällä mm. häntä puhumasta asiasta. Mielestäni aika ristiriitaista.

 

kolmen musaluokkalaisen huoltaja

#1594 Re: Varhaiskasvatus ja perusopetuslautakunta kummaksuttaa jälleen

11.11.2012 20:49


Vieras

#1595 Re: Auta http://www.muslu.vaasassa.com/muslu

11.11.2012 20:52

#1576: - Auta http://www.muslu.vaasassa.com/muslu

http://www.muslu.vaasassa.com/muslu/muslu24.htm

Kiitos Kari Lajuselle ja Reijolle, mutta näitä ei voi kuunnella.

Mikko S!

Missä äänitesivut???


Vieras

#1596 Re: Re: "salailua"

11.11.2012 21:11

#1593: - Re: "salailua"  En ymmärrä mitä tarkoitat. En mielestäni kirjoittanut epäileväni, että Juria suojellaan häneltä itseltään.

 


Vieras

#1597 Re: Re: Re: "salailua"

11.11.2012 21:21

#1596: - Re: Re: "salailua"

Salailua on juuri se, että jopa Juria kiellettiin puhumasta aiheesta. Eikö se tosiaan herätä mitään epäilyksiä?


Vieras

#1598 Re: Re: Re: "salailua"

11.11.2012 21:30

#1596: - Re: Re: "salailua"

Teoriasi mukaan aiheesta ei saisi puhua, jottei Jurille koituisi vahinkoa - eli siksi Juria kiellettiin puhumasta aiheesta. Ymmärrätkö nyt?

Kari Lajunen

#1599 Katso kaikki videot

12.11.2012 01:02

Olen koonnut soittolistaksi 11 videota tämän asian tiimellyksestä. Katso kaikki videot yhteen soittoon
http://www.youtube.com/watch?v=xU9tDTbuR98&list=PLF1AAE09B11917466&feature=plcp

Vieras

#1600 Re: "salailua" Huom. yli 700 allekirjoitusta - Jurin puolesta!

12.11.2012 16:01

#1587: - "salailua"

 

 

"Olen lukenut tämän adressin kannanottoja, ja niistähän käy ilmi että ko.opettaja herättää monenlaisia tunteita."

 

Mielestäni

 

ko. esimiehet ja näiden aiheuttama jupakka herättää monenlaisia tunteita?