Teurashevoskuljetukset EU-alueella saatava kuriin

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Teurashevoskuljetukset EU-alueella saatava kuriin.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

15.05.2008 18:44


Rasmus Alex
Suomi

#27

30.05.2008 11:17

Allekirjoitin
joonas lehto
hki

#28 en pistäny nimeä mutta voisin laittaa

02.07.2008 11:17

en pistäny nimeä mutta voisin laittaa
joonas lehto
hki

#29 totta

03.07.2008 08:52

Totta Olen samaa mieltä
Veikko Perä-Ojala
Permiö

#30

28.08.2008 18:01

Mikähän järjestö oli tuottanut videomateriaalin? Mikäli kyseessä on Animalia, kehottaisin kriittisyyteen sillä Michail Jaction kertoo eräässä kommentissaan siitä, kuinka Animalia oli yrittänyt lahjoa erästä karjankasvattajaa vastaavanlaisen materiaalin hankkimiseen. En tietenkään tue eläinrääkkäystä, eikä se rääkätty eläin niin hyvälle maistu. Ongelma on kuitenkin se, että ulkomaille menevät kuljetukset eivät välttämättä ole asianmukaisia.
Minna Vitikainen
Adressin tekijä

#31

30.08.2008 00:13

Videomateriaalin takana ei ole Animalia. Kuvaajina ovat olleet suomalaiset Marianne Korhonen sekä Ilkka Jaakola.

Adressia kerätään vielä varmaan ainakin joulukuulle saakka, jolloin koittaa vuosipäivä. Sitä ennen koitetaan vielä saada mahdollisimman paljon nimiä kokoon! Kaikki mukaan vaan levittämään adressia ja lisää aiheesta myös osoitteessa www.hevostenpuolesta.fi !

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

03.09.2008 18:28


Minna Vitikainen
Adressin tekijä

#33

05.09.2008 16:36

Hevoset voivat olla tehtyjä lemmikeiksi, harrastuskumppaneiksi tai tuotantoeläimiksi, mutta silti ne (kuten muutkin ihmisen armoilla olevat eläimet) ansaitsevat tuskattoman lopetuksen ilman turhaa stressiä tai rääkkäystä. Voisi jopa sanoa, että on ihmisten velvollisuus taata ja turvata hyödykkeilleen (!) myös asiallinen lopetus. Teuraskuljetukset, joita adressi koskee, eivät ole lähelläkään asiallista toimintaa.

h m
h

#34 niin

05.09.2008 18:56

entä teurassikojen oikeudet? tai teuraskanojen? miks hevosista nousee aina helvetinmoinen häly? ja kyllä, ei näitä lakeja noudateta niissä paikoissa missä valvontaa ei ole. mutta kuitenkin olen tämmöistä kiduttamista vastaan -> allekirjoitus
Virpi Palmu
Kurikka

#35 Miksi kukaan ei tee mitää muuta kuin aina vain

05.09.2008 21:33

Kukaan ei kiellä sinua h m toimimasta sikojen tai kanojen hyväksi. Kukaan ei kiellä toimimasta vanhusten, lapsien, asunnottomien, sairaiden tai muiden hädänalaisten hyväksi. Jokainen voi toimia. Turha on nipottaa miksi kukaan ei tee mitään. Se kukaan olet SINä ja MINÄ.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

26.11.2008 19:47


Elsa Piela
Helsinki

#37 Oikeassa kaikki olette.

29.11.2008 19:23

Hei vaan...
En ole itse nähnyt kyseistä ohjelmaa, mutta lukemani perusteella osaan kuvitella. Mielestän kaikkien pitäisi osata kunnioittaa eläimiä sen verran, että ne saavat viettää edeis viimeiset tuntinsa rauhassa.
Harrastan ratsastusta ja ratsastuskeskuksesta jossa ratsastan on viety muutamia hevosia teuraaksi ja toivon todellakin että ne ovat saaneet elää elämänsä viime tunnit rauhassa.
Onnea vaan adressille!
Minna Vitikainen
Adressin tekijä

#38 Adressin luovutus

18.02.2009 13:40

Tämä adressi luovutetaan 26.2.2009 Euroopan Unionin komissiolle Brysselissä. Kiitän jo tässä vaiheessa kaikkia allekirjoittaneita, mutta toivon vielä loppukiriä eli nyt sana kiertämään adressista. Tämä onnistuu vaikkapa sähköpostiviestin välityksellä, kopioi siis alta valmis sähköpostiviesti ja lähetä kaikille tutuillesi!


"Joko olet allekirjoittanut?


www.adressit.com/hevosten_puolesta


Lähes 46 000 allekirjoitusta kerännyt Hevosten Puolesta –adressi luovutetaan 26.2.2009 Brysselissä Euroopan Unionin komissiolle. Tarkempi tiedote tilaisuudesta tulee vielä lähempänä kyseistä ajankohtaa, mutta nyt on loppukirin aika. Hevosten Puolesta –kansanliike haastaa jokaisen tätä viestiä lukevan henkilön ja kaikki mediat mukaan allekirjoitustalkoisiin: Nostetaan yhdessä allekirjoitusten määrä 50 000 nimeen, jotta yhteinen sanamme Brysselissä olisi mahdollisimman painava!

Haasteeseen voi vastata allekirjoittamalla adressin, jos ei ole sitä vielä ole tehnyt. Jo mukana olevat haastetaan levittämään tätä uutista luovutuksesta eri foorumeille ja ihmisille esimerkiksi sähköpostin välityksellä. Aikaa on tiistaihin 24.2.2009 asti.

Kaikki reippaasti mukaan talkoisiin!


Loppukiriterveisin,

Hevosten Puolesta –kansanliike

www.hevostenpuolesta.fi


Hevosten Puolesta –kansanliike on ryhmittymä, joka syntyi joulukuussa 2007 MTV3:n 45 Minuuttia –ohjelman herättämänä. Kansaa syvästi järkyttäneessä ohjelmassa käsiteltiin raakoja teurashevoskuljetuksia Etelä-Euroopassa. Pitkien kuljetusmatkojen aikana eläinten hyvinvointi unohdetaan, EU-määräyksistä ei piitata ja hevoset kärsivät pahoin: Kuljetusautot ovat täynnä hevosia, joille ei suoda kymmenien tuntienkaan aikana mahdollisuutta juomiseen, lepoon tai syömiseen. Osa hevosista on vakavasti loukkaantuneita ja kuljetusten aikana hevosia myös kuolee. Hevosia myös kohdellaan väkivalloin ja niille aiheutetaan tarpeetonta stressiä, kärsimystä, pelkoa ja kipua."
Matias Göös
kivijärvi

#39 Poikkeavuus..

24.02.2009 18:20

Allekirjoittaisin adressin, mutta suomenkielisen ja englanninkielisen adressin sisällöt poikkeavat liikaa toisistaan.
Sama saattaa koskea myös noita muita kieliä, eli tarkistus olisi paikallaan ennen kuin adressi viedään eteenpäin, ja myös sen sisältö ja muoto tulisi yhteistää eri kielistä huolimatta.

Minna Vitikainen
Adressin tekijä

#40

03.03.2009 22:56

No niin. Adressi on luovutettu 26.2.2009 Brysselissä Euroopan Unionin terveyskomissaari Androulla Vassilioulle. Kokonaisuudessaan luovutimme 48 754 allekirjoitusta, joista 476 oli käsinkerättyjä ja loput tästä adressista. Aiheesta kiinnostuneet voivat lukea luovutuksesta tarkemmin osoitteesta www.hevostenpuolesta.fi . Siellä on kattavat uutiset aiheesta ja jos jää vielä kysymyksiä, niin saa toki kysyä. Lisäksi huomenna MTV3:n 45 Minuuttia -ohjelmassa on raportti luovutuksesta - koko adressihan lähti liikkeelle juuri 45 Minuuttia -ohjelman herättämänä.

Mitä tulee adressitekstien yhtenäistämiseen, niin enää emme ala niitä muuttelemaan, kun on näin monta nimeä alla. Kävin ne kyllä jo aiemmin läpi ja totta tosiaan, englanninkielisessä adressissa on asiasisältöinen sivulause, jota suomenkielisessä ei ole. Pahoittelut tästä, mutta ajattelemme asiaa sen kannalta, että jokainen ihminen allekirjoittaa sen, mitä omalla kielellään ensin lukee. Muutoin adressit on käännetty niin tarkasti kuin mahdollista oli ja käännöksiä on myös tarkistutettu useammilla ihmisillä (myös natiiveilla puhujilla) eli ainakaan kielikukkasia ei pitäisi juurikaan olla. Sanasta sanaan on mahdotonta kääntää, mutta väitän, että myöskään tätä tarkemmin adresseja ei juurikaan olisi voinut enää meidän resursseillamme kääntää. Asiasisältöjen vastaavuus adresseissa on lähelle 100%, ainoa tuntuva virhe on tuolla englanninkielessä, jossa vaaditaan Suomelta myös teurastamojen lisäämistä, mitä suomenkielisessä adressissa ei tehdä. Englanninkielinen teksti on muutoinkin hieman runsaampi kuin suomalainen, johtuen jo siitäkin, että englanninkielellä asioita ei voi aina vain "töksäyttää" kuulostamatta tökeröltä. Tästä huolimatta myös englanninkielisen adressin asiasisältö vastaa suomalaista, niin kuin myös ruotsalainen ja virolainen käännös vastaavat.

Luovutuksesta huolimatta adressi pysyy edelleen auki ja annamme nimien kertyä mahdollista tulevaa käyttöä varten.
Markus Isomeri
Espoo

#41 Miksi hevoset?

14.03.2009 19:25

Eikö olisi viisaampaa saada eläinsuojelun perustat ensin kuntoon Suomessa ja EU:ssa? Tarkoitan muiden teuraseläinten, esim. kanojen ja lehmien, huonoa kohtelua sekä myös lemmikkieläinten heitteillejättöä ja sairaalloista jalostusta. En vastusta hevosten olojen parantamista millään tavalla, ihmettelen vaan miksi hevosten oikeuksia pitäisi ajaa muiden eläinten edelle.
jussi kinnari
kokkola

#42

21.03.2009 17:11

jotkut ihmiset elää huonommissa olosuhteissa ku teurashevoset
Virpi Palmu
Kurikka

#43 Hevoset ja muut eläimet

25.03.2009 16:02

Jos nyt oltaisiin lehmien asialla niin aivan varmasti joku keksisi kanojen ongelmat. Jos oltaisiin koirien asialla niin pitäisikin toimia kissojen puolesta. Jos toimitaan vanhusten puolesta niin ei sekään tarkoita että nuorten asiat unohdettaisiin. Jos halutaan rattijuopot kuriin niin ei se sulje pois sitä että toimittaisiin perhevakivaltaa vastaan.

Miksi matkailua tai puutarhanhoitoa harrastavia ei syyllistetä samoin kuin niitä henkilöitä jotka käyttävät aikaansa eläinsuojeluun.


Jani Maansaari
Tornio

#44 EU

10.04.2009 13:26

Tätä tämä on kun ollaan EU:n jäsenenä ja tuetaan ***** globaalisaatiota.
Hevosten kohtelu, hanhien elävältä kyniminen, jne. eivät merkitse mitään suuryhtiöille, ainoastaan raha ratkaisee...

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

07.07.2009 05:49


Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

16.07.2009 20:47


Minna Vitikainen
Adressin tekijä

#47

19.07.2009 04:01

Kannattaa lukea adressi huolella läpi. Adressi ei missään nimessä vastusta hevosenlihantuotantoa, vaan asiattomia teuraskuljetuksia EU:n alueella eli ts. eläinrääkkäystä. Hevosenlihaa saa syödä ja Hevosten Puolesta kansanliike kannattaa kotimaisen hevosenlihan kulutusta verrattuna siihen, että Suomeen rahdataan vuosittain satoja tuhansia kiloja hevosenlihaa ulkomailta. Jokainen kiinnostunut on nyt nähnyt, millaisia nuo ulkomaiden kuljetukset voivat olla, ja hevosten (samalla totta kai myös muiden teuraseläinten) kuljetukseen ja käsittelyyn on saatava parannuksia. Hevosta saa siis syödä, mutta teuraskuljetuksen ja lopetuksen on oltava asiallisia eivätkä ne saisi aiheuttaa turhaa kärsimystä. Ja tämäkin siis koskee kaikkia tuotantoeläimiä.
kalle virtanen
kauhajoki

#48

30.09.2009 13:35

voi vittu ne menee teuraaks mitä väliä
Said Kemal El Hassan
Rabat, Morocco

#49

06.10.2009 22:57

Mutta sitten metwursti on kalliimpaa
Virpi Palmu
Kurikka

#50 Kirjalinen kannanotto 54/2009

05.01.2010 07:07

21.10.2010 on takaraja europarlamentaarikoille allekirjoittaa kirjallinen kannanotto 54/2009. Ota yhteyttä omaan MEP:iisi jotta hän allekirjoittaisi tämän tärkeän kannanoton. Hevosten puolesta-sivustolta foorumi-osiosta löytyy kirjepohjamalli jota voi käyttää tarvittaessa. Kirjepohjassa asia tulee muutoinkin selvitettyä jos ei tätä kannanottoa tunne.