EI tuulivoimaloita Kaskisiin

Kai Ylikoski
Adressin tekijä

/ #204 Kaskinen ja Kauhajoki

17.09.2013 20:18

Hyvin samankaltainen tuulivoimahanke, on käynnissä Kauhajoen Aronkylässä, Riuttaankallion tuulivoima-alue. Sama toimija, Kaskisten Tuulivoima Oy, tehnyt maanvuokrasopimukset. Hanketta viedään eteenpäin kovalla kiireellä, vajain ja valheellisin selvityksin. Tuntuu jotenkin tutulta... No, taitaa olla tuulivoima-alalla enemmänkin sääntö kuin poikkeus.
Aronkylässä ollaan kuitenkin hereillä.
Linkin takaa aukee sivut joista saa hyvin selvyyden hankkeesta, jota myös koitetaan saada äkkiä pystyyn liian lähelle asutusta, luontoarvoistakin piittaamatta.

https://sites.google.com/site/stoptuulivoima/

Hanketta ajaa nyt Lagerwey Devoploment Oy, jonka kotipaikaksi on merkitty Kauhajoki. Yrityksen omistavat Jaakko Leppinen ja Hollantilainen Pool
https://www.yritystiedustelu.com/Lagerwey%20Development%20Oy/Kauhajoki/2549717-2/company/mZGNwjAQLjBGNk

Elikkä näin:Ensin Kaskisten Tuulivoima Oy (kotipaikka Kaskinen) tekee maanvuokrasopimukset, Myllyt pystyttää Lagerwey Devoploment Oy (kotipaikka Kauhajoki) ja Myllyjä pyörittää kuka? Villi veikkaus, Lagerwey Power (kotipaikka Hollannissa) (nimi kuvitteellinen ja kotipaikka, mutta...)
Tällöin syöttötariffi verovaroista valuu ulkomaille, yhteisöveroja ei tule, mitä jää kunnille jotka jäivät energiantuotantoalueiksi? HAITAT!

Ja kun sopimuksia myydään eteenpäin, toimija vaihtuu, niin kenellä loppuviimein vastuu toiminnasta? Esimerkiksi kun toiminta loppuu, kenen vastuulla myllyjen purku on? Ja jos maanvuokrasopimuksissa ei olla asiasta sovittu, niin tuskinpa ainakaan energiayhtiö. Jäävätkö maanomistajan harteille?

Ei tuulivoimaloita Kaskisiin