Oulun erikoisluokkia 3.–6.-luokkalaisille ei saa lakkauttaa

Ota yhteyttä adressin tekijään

Erikoisluokkatoiminta saa jatkua nykymuodossaan

2014-12-02 10:14:50

Hyvät erikoisluokkatoiminnan tukijat!

Kuten olette varmasti jo panneet merkille, Oulun kaupunginvaltuusto päätti 1.12.2014 säilyttää Oulun erikoisluokkatoiminnan nykymuodossaan. Samalla päätettiin myös päivittää vuonna 2012 tehty selvitys erikoisluokkatoiminnasta vuoden 2015 aikana. Kansalaistoiminta tämän asian puolesta on ollut ihailtavan aktiivista, mikä jo sinällään kertoo erikoisluokkien merkittävästä vaikutuksesta yksilöihin ja koko kaupunkiyhteisöön. Adressin allekirjoitti 4571 henkilöä ja kommentteja jätettiin yli 100, valtaosa niistä positiivisia ja kannustavia. Kommenteissa korostettiin erikoisluokkien takaavan myös vähävaraisille perheille mahdollisuuden tukea lahjakasta lasta. Niissä kiinnitettiin huomiota myös siihen, miten arvokasta ja tärkeää erikoisluokkatoiminta on Oulun kulttuuri- ja sivistyselämälle. Keskeisimpänä asiana kommenteista kuitenkin välittyi erikoisluokalla opiskelun merkitys lapselle: persoonallisuus ja yhteistoimintataidot kehittyvät kannustavassa erikoisosaamisen ympärille rakentuvassa yhteisössä. Nimimerkki Yh-äiti, jolla ei ole varaa yksityistunteihin kiteyttää erikoisluokkien arvon hienosti omakohtaisessa kommentissaan #57 Pitkällä tähtäimellä erikoisluokat tuovat säästöä:

”Erikoisluokat ovat taanneet soittotunnit, orkesteritoiminnan, kuvataideohjauksen ja urheiluvalmennuksen korkeakoulutettujen opettajien ohjauksessa myös niille oppilaille, joiden vanhemmilla ei mitenkään olisi varaa kustantaa opetusta yksityistunteina. Pääsy kuvataideluokalle pelasti oman lapseni. Alaluokilla lastani kiusattiin eikä silloinen koulu kyennyt kiusaamista kitkemään. Nyt ujo ja pelokas lapsi on muuttunut reippaaksi ja iloiseksi koululaiseksi, joka mielellään hyppää onnikkaan lähteäkseen kouluun, jonka uudella luokalla hän on saanut hyviä kavereita. Erikoisluokilla lapsen terve itsetunto kohenee ja myös hän itse kasvaa toisia kunnioittavaan yhteisöllisyyteen. Pitkällä tähtäimellä erikoisluokkia voidaan pitää sijoituksensa tulevaisuuteen, mikä loppujen lopuksi onkin säästötoimenpide. Kuinkahan monta lasta, nuorta ja jo aikuiseksi kasvanutta peruskoulumme tarjoama pätevien opettajien musiikki-, kuvataide- ja urheiluvalmennus on pelastanut syrjäytymiseltä tai jopa mielenterveysongelmilta!”

On todella arvokas asia, että musiikin, liikunnan ja kuvataiteiden saralla lahjakkaat lapset saavat jatkossakin opiskella erikoisluokilla alakoulusta lähtien kehittäen tietojaan ja taitojaan kannustavassa ympäristössä.

Kiitos kaikille allekirjoittaneille, ja jatkakaamme erikoisluokkia tukevaa toimintaa!


Maarit Siromaa

Esiintyjälistaa päivitetty 18.11. gaalailtaan - lippuja vielä Kullaksella!

2014-11-06 07:45:29


Maarit Siromaa

Oulu must go on -spektaakkeli 18.11.2014 Madetojan salissa

2014-11-03 11:01:20


Maarit Siromaa

Huomenna 27.10. positiivinen mielenilmaus erikoisluokkien puolesta kello 16 alkaen kaupungintalolla

2014-10-26 10:27:04

Linkki Kalevan tapahtumakalenteriin:

Positiivinen mielenilmaus erikoisluokkien puolesta


Maarit Siromaa

Kutsu toimintaan erikoisluokkien puolesta

2014-10-17 09:33:07


Maarit Siromaa

Facebookissa tukiryhmä

2014-10-13 19:17:24

Facebookin tukiryhmään kannattaa myös liittyä suunnittelemaan mahdollisia vaikutuskeinoja: https://www.facebook.com/groups/705321549537228/


Maarit Siromaa

Facebook-ryhmä perustettu erikoisluokkien pelastamiseksi Oulussa

2014-10-13 13:39:07

Maarit Siromaa



Jaa tämä adressi

Auta tätä adressia saamaan lisää allekirjoituksia.

Kuinka mainostaa adressia?

  • Jaa adressi Facebook-seinälläsi sekä adressin aiheeseen liittyvissä ryhmissä.
  • Ota yhteyttä kavereihisi
    1. Kirjoita viesti, jossa kerrot, miksi olet allekirjoittanut tämän adressin. Ihmiset allekirjoittavat adressin todennäköisemmin, jos ymmärtävät, kuinka tärkeä aihe on.
    2. Kopioi ja liitä adressin verkko-osoite viestiisi.
    3. Lähetä viesti käyttäen sähköpostia, tekstiviestiä, Facebookia, WhatsAppia, Twitteriä, Skypeä, Instagramia ja LinkedIniä.