Ei UrBaanaa! Kampin-Etu-Töölön alue pelastettava

Ota yhteyttä adressin tekijään

Lähetimme kyselyn pormestariehdokkaille UrBaana-hankkeesta

2021-04-14 10:31:21

Hei ystävät! Vaalit lähestyvät ja meitä kaikkia kiinnostaa taatusti kenestä tulee pormestari. Olemmekin Marianne Olanterän kanssa laittaneet jokaiselle pormestariehdokkaalle viestin, että kertoisivat kantansa koskien UrBaana-hanketta. Rkp:n Eva Biaudet vastasi välittömästi ja halusi tulla paikan päälle tutustumaan asiaan! Eilen tapasimme ja kävimme läpi tämän järjettömän hankkeen yksityiskohdat. Hän lupasi jakaa vielä omalle valtuustoryhmälleen laatimamme kaavakävelymuistion. Olivatpa muutkin ehdokkaat yhtä aktiivisia! Sitä odotellessa:)

Anne Linnonmaa

 

 

 


Anne Linnonmaa / EI UrBaanaa! -ryhmä

Pelasta Helsinki vaaleilla - kysely kuntavaaliehdokkaille valtavista rakennushankkeista

2021-04-03 18:53:33

https://pelastahelsinkivaaleilla.fi/

Ohessa kysely kuntavaaliehdokkaille Helsinkiä uhkaavista valtavista rakennushankkeista. Olemme Marianne Olanterän kanssa olleet mukana kyselyn kokoamisessa, useiden Helsingin tulevaisuudesta huolissaan olevien asukasaktiivien kanssa, koordinointityön on tehnyt Jussi Laine, joka myös vastaa kyselyihin.

Julkaisemme EI UrBaanaa!-sivuillamme kaikki vastaukset, jakakaa siis kaikille tuntemillenne vaaliehdokkaille - ja muillekin Helsingin tulevaisuudesta kiinnostuneille tahoille.

 


Anne Linnonmaa / EI UrBaanaa! -ryhmä

Pelasta Helsinki vaaleilla- kysely kuntavaaliehdokkaille

2021-04-03 18:48:54

Anne Linnonmaa / EI UrBaanaa! -ryhmä

Arkkitehditkin ovat heränneet ! Lue erinomainen artikkeli HS 11.03.2021

2021-03-11 11:49:46

Kuka pelastaisi Helsingin?

Vihdoinkin myös arkkitehdit ovat heränneet! Olen keskustellut asiasta kolmen tunnetun arkkitehdin kanssa ja kuvaavaa on, että eivät halunneet nimiään julki UrBaaan vastustamiseen, vaikka samaa mieltä olivatkin. Arkkitehdit ovat pelänneet kannanottoja, koska rakennusfirmat ovat heidän työllistäjiään. Siksi kaupunkisuunnittelun pitäisi olla koko prosessin yläpuolella, ja joka huomioisi myös kulttuuriset seikat. Me tavalliset asukkaat olemme olleet tästä ilmiöstä huolissamme jo pitkään, koskee myös vireillä olevia hankkeita, kuten UrBaanaa. Kuviossa on myös erittäin huolestuttava piirre siitä, että päätöksenteko ei ole läpinäkyvää ja kun kyseessä on miljardit eurot niin potentiaalinen korruptio saattaa olla mahdollista.

Helsingin Sanomat 11.03.2021:

Joukko arkkitehteja syyttää Helsinkiä rakentamisen salamyhkäisyydestä ja “uuskorporatismista” – tuore kirja: tulevaan jättiareenaan liittyy kytkykaupat YLE.FI 

https://yle.fi/uutiset/3-11829138?utm_source=facebook-share&utm_medium=social&fbclid=IwAR3NbnXZodWZK-OFPYjtUcfYDEu_zerwS4nUeW8ywsWzgVIKN5_Po-wlfAE

 


Anne Linnonmaa / EI UrBaanaa! -ryhmä

UrBaana ei ole vielä (onneksi) kaupunkiympäristölautakunnan esityslistalla - kannattaa seurata

2021-02-13 17:46:04

 

UrBaana ei (onneksi) vieläkään ole kaupunkiympäristölautakunnan ensi viikon kokouksen esityslistalla.

Voimme vain toivoa, että koko asia jäisi vaalien jalkoihin ja kaupunkilaiset ymmärtäisivät äänestää ehdokkaita, jotka vastustavat tällaisia tuhoavia rakennushankkeita, jotka hyödyttävät vain rakennusliikkeitä!

Anne Linnonmaa / EI UrBaanaa! -ryhmä

UrBaana ei ole vielä (onneksi) kaupunkiympäristölautakunnan esityslistalla.

2021-02-13 17:44:57

UrBaana ei (onneksi) vieläkään ole kaupunkiympäristölautakunnan ensi viikon kokouksen esityslistalla. Voimme vain toivoa, että koko asia jäisi vaalien jalkoihin ja kaupunkilaiset ymmärtäisivät äänestää ehdokkaita, jotka vastustavat tällaisia tuhoavia rakennushankkeita, jotka hyödyttävät vain rakennusliikkeitä!

Anne Linnonmaa / EI UrBaanaa! -ryhmä

Asukkaiden ViherBaana-ehdotus on parempi vaihtoehto kuin UrBaana

2021-02-06 11:18:10
Asukkaiden ViherBaana-esitys on parempi vaihtoehto kuin UrBaana

 

Koko UrBaana-hanke lähti ajalta jolloin alue oli surullinen ratakuilu, lähinnä julkinen pisoaari. Sille olikin oikea muutostarve! Omana projektinaan nyky-Baana-kevyenliikenteenväylä toteutuikin erillisenä hankkeenaan 2012. Nyky-Baana on palkittu erikoismaininnalla The European Prize for Urban Public Space-kilpailussa Barcelonassa sekä Art goes Kapakka- tunnustuspalkinnolla sekä sitä on esitelty kansainvälisissä maisema-arkkitehtuurilehdissä.

UrBaana-hanke oli jo haudattu kerran, mutta putkahti uudelleen esille. Martti Aihan ryhmä sai mukaansa SRV:n, joka sai suunnitteluvarauksen koko Baanan alueelle 11/2018, 2019 loppuun. Tämä 1.suunnitteluvaraus saatiin siis esityksellä, jonka argumentointi oli ratakuilun ajalta, ei palkitun nyky-Baanan. Tämä asia jäi ilmeisimmin päättäjiltä huomaamatta. SRV sai jatkoajan 30.06.2020 asti. Varausaluetta oli pienennetty Eduskuntatalolta Marian sairaalalle. Ruoholahdessa Baanan levein kohta ei enää kuulunut varaukseen. Jätetyssä esityksessä oli tämän takia kaikki suunnitelman rakennusmassat ahdettu pienemmälle alueelle.

Baanan onnistuminen näkyy parhaiten käyttäjämäärissä: miljoona pyörämatkaa vuodessa. UrBaanan rakentaminen tuhoaisi nopean pyörätien. Ja kuinka aluetta tekisi paremmaksi se, että mm. Eläinmuseo jäisi korkean hotellin taakse ja Tennispalatsi peittyisi kokonaan sekä upeat muurit tuhoutuisivat? Korona on myös muuttanut täysin hotelli- ja toimistotilojen tarpeen.

Asukasliike on tehnyt ViherBaana-esityksen, joka on luovutettu lautakunnalle. Se parantaisi nyky-Baanaa entisestään erilaisilla ihmisläheisillä kahvila- ym.palveluilla sekä istutuksia lisäämällä.

 

Anne Linnonmaa ja Marianne Olanterä

EI UrBaanaa! - asukasliike

SAA JAKAA

Anne Linnonmaa / EI UrBaanaa! -ryhmä

Krista Muurisen haastattelu Töölöläisessä 2/ 2021 ,LUE!

2021-02-01 09:46:29

tammikuu_2021_Krista_Muurinen.jpg


Anne Linnonmaa / EI UrBaanaa! -ryhmä

UrBaanan käsittely lähestyy!

2021-01-30 15:52:02
UrBaanan käsittely lähestyy, ei vielä ensi viikon kokouksessa, ilmoitamme heti, kun näemme koska on. Ilmeisesti helmikuun alkupuolella. On siis jo siirtynyt puoli vuotta..toivottaasti tarkoittaisi sitä, että virkamiehet olisivat tajunneet hankkeen järjettömyyden!
Kannattaa jakaa vielä adressilinkkiä, laitamme lautakunnan jäsenille vetoomuksen vielä koko UrBaanan hautaamiseksi, siihen laitamme myös kuinka monta allekirjoittajaa sillä hetkellä on ja kuinka monta jäsentä ryhmässämme on.

https://www.adressit.com/ei_urbaanaa_kampin-etu-toolon_alue_pelastettava


Anne Linnonmaa / EI UrBaanaa! -ryhmä

HS 05.01.2021_Aiho uskoo yhä UrBaanaan ja puolustaa järjetöntä hanketta

2021-01-05 10:05:59

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000007720067.html?share=1bbe62f3059948ddc5b0ff7b9834a6ce&fbclid=IwAR2MM4fRpsaExdHP4bP9KD-R8LrfBQ8MM0oZD2wX24HeWOsZznAi868FAyI

Aamun Helsingin Sanomissa Martti Aiha puolustaa yhä järjetöntä UrBaana-hanketta eikä tunnu uymmärtävän sitä, kuinka hanke pilaisi koko Kampin ja Etu-Töölön alueen. Miten aluetta parantaisi se, että Luonnontieteellinen keskusmuseo peittyisi hotellin taa ja Tennispalatsi häviäisi ikiajoiksi jonkun kummallisen Kulttuuripalatsin taakse ?  Järjetöntä olisi myös, että nopea pyöräilyväylä Baana tuhoutuisi "tapahtumatoriksi". Sellaisella ei tehdä nopeita työ- ja vapaa-ajan matkoja! 

Tämä SRV:n jättämä ehdotus tähtää vain heidän mahdollisimman suureen rakennusoikeuteen ydinkeskustassa.

Baana on palkittu (kuten edellisistä päivityksistä voitte lukea) ja koko tämä UrBaana- hanke lähti tilanteesta, jolloin paikalla oli ratakuilu, joka oli lähinnä julkinen pisoaari. Baana rakennettiin sen jälkeen ja sitä ei saa tuhota!  On käsittämätöntä, että näin kaikinpuolin järjetön hanke on edes edennyt näin pitkälle. Toivottavasti kaupunkiympäristölautakunta laittaa koko UrBaanan kerralla roskakoriin ja ajan ja rahan tuhlaaminen tähän loppuisi. ViherBaana - ehdotuksemme lähtee asukkaista ja sen tarkoitus on entisestään parantaa Baanaa istutuksia ja palveluita lisäämällä. Olemme jättäneet sen lautakunnalle käsiteltäväksi samaan aikaan kuin UrBaana. Näin meille luvattiin ja toivottavasti siihen sanaan voi luottaa.


Anne Linnonmaa / EI UrBaanaa! -ryhmäJaa tämä adressi

Auta tätä adressia saamaan lisää allekirjoituksia.

Kuinka mainostaa adressia?

  • Jaa adressi Facebook-seinälläsi sekä adressin aiheeseen liittyvissä ryhmissä.
  • Ota yhteyttä kavereihisi
    1. Kirjoita viesti, jossa kerrot, miksi olet allekirjoittanut tämän adressin. Ihmiset allekirjoittavat adressin todennäköisemmin, jos ymmärtävät, kuinka tärkeä aihe on.
    2. Kopioi ja liitä adressin verkko-osoite viestiisi.
    3. Lähetä viesti käyttäen sähköpostia, tekstiviestiä, Facebookia, WhatsAppia, Twitteriä, Skypeä, Instagramia ja LinkedIniä.Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…