Ei UrBaanaa! Kampin-Etu-Töölön alue pelastettava

Ota yhteyttä adressin tekijään

UrBaana tulee tammikuun alkupuolella kaupunkiympäristölautakuntaan

2020-11-05 16:53:53
TÄRKEÄÄ!

Sain iltapäivällä tiedon Kaupunkiympäristön toimialan johtaja Mikko Aholta, että UrBaanan käsittely siirtyy tammikuun alkupuolelle.

Toivottavasti kaupunkisuunnittelun virkamiehet esittävät koko hankkeesta luopumista !

 

Kun hankkeelle ei ole oikeaa ja perusteltua tarvetta niin sen eteenpäin vetäminen ei ole järkevää vaan tuhlaa aikaa ja rahaa.

 

Meillä on jo 500 allekirjoitusta UrBaanaa vastustavassa adressissamme, jaa tätä linkkiä, kerätään tuhat täyteen!

Anne Linnonmaa / EI UrBaanaa! -ryhmä

Linkit UrBaana ja ViherBaana-materiaaleihin

2020-10-31 11:22:06
UrBaana-tietoisuus on vielä huonoa jopa alueen lähitaloissa. Helsingin Sanomat tekee ilmeisimmin jutun asiasta ensi viikolla, jolloin toivottavasti loputkin asukkaat heräävät.

Tässä vielä linkit, joista voitte kopioida materiaalia jaettavaksi esim. taloyhtiöissänne. PDF:t saa minulta, koska niitä ei voi laittaa fb:iin. Laita viestiä anne.linnonmaa@anne.fi, jos haluat ne.  1. Kaavakävely kuvina - linkki: (näkyy UrBaana-suunnitelman mahdottomuus)
2. ViherBaanan pdf-tiedostolinkki: ( asukasliikkeen tekemä, joka on toimitetu kaupunkiympäristölautakunnalle, UrBaanan kilpailijaksi)


3. linkki adressiin, jota toivomme jaettavan mahdollisimman laajalle:


(voi allekirjoittaa myös niin ettei nimi näy netissä)

4. Tämän ryhmämme osoite, johon voi pyytää ihmisiä liittymään:


Anne Linnonmaa / EI UrBaanaa! -ryhmä

Marraskuun alkupuolella saamme tarkemman UrBaanan käsittelyajan

2020-10-22 12:52:50

Hyvä UrBaanaa vastustavan adressin allekirjoittaja,

saamme marraskuun alkupuolella tarkemman ajan jolloin UrBaanaa käsitellään. Asukasliikkeemme tarkoituksena on luovuttaa tämä adressi allekirjoituksineen sekä  ViherBaana-ehdotuksemme apulaispormestari Anni Sinnemäelle.

Jotta saamme mahdollisimman monta allekirjoitusta siiheksi niin toivomme, että jaat adressilinkkiä kaikille ystävillesi. Viimeinen kunnon rutistus!


Anne Linnonmaa / EI UrBaanaa! -ryhmä

TYÖRYHMÄMME EHDOTUS : VIHERBAANA , UrBaana-hirvityksen kilpailijaksi

2020-10-19 09:16:32

https://drive.google.com/file/d/17rn9N473Qwvx15mHEKqBfW0T8Q9hoteS/view?fbclid=IwAR1w58ssgB-ahf7Us1eKs8o8QNfpEX3CgsNsKqZjRHfnqOnavd9yoQHwdgA

Tässä työryhmämme ehdotus ViherBaana, joka lähtee asukkaiden toiveista ja tarpeista , ei rakennusliikkeen. Toivottavasti voit jakaa mahdollisimman monelle ystävällesi.

SRV:n UrBaana- esitys on parhaillaan menossa eteenpäin ja kaikkien panos tarvitaan siihen, että se saadaan kaadettua! Jaa myös adressia.


Anne Linnonmaa / EI UrBaanaa! -ryhmä

UrBaana -kaavakävelyt ja asukasliikkeen kommentit SRV:n järjettömään hankkeeseen

2020-10-09 07:38:32

https://drive.google.com/file/d/1yhVXYvmSX-MKvryRSknl0vAFjyZicNMA/view?usp=sharing

Katso PDF kaavakävelyistä ja asukasliikkeen kommenteista Srv:n järjettömään hankkeeseen! Tee omalta osaltasi kaikkesi, että saamme tämän hankkeen kaadettua ja pelastettua Kampin- Etu-Töölön alueen!


Anne Linnonmaa / EI UrBaanaa! -ryhmä

MAANANTAINA 05.10.2020 KLO 17 -18 KAAVAKÄVELYN 2.MAHDOLLISUUS

2020-10-04 16:30:24

Ensimmäinen kaavakävelymme sunnuntaina 27.09.2020 onnistui upeasti. Paikalla oli 6 lautakunnan jäsentä sekä kaksi valtuutettua.

Huomenna ma 05.10.2020 klo 17 - 18  on toinen kävelymahdollisuus, koska sunnuntai ei sopinut kaikille. Näiden jälkeen teemme yhteenvedon asioista.

TULE MUKAAN ! VAIN PAIKAN PÄÄLLÄ NÄKEE HANKKEEN MAHDOTTOMUUDEN. Esityskuvia tarkoituksellisesti manipuloimalla on saatu tilaa paikkoihin, joissa sitä ei todellakaan ole. Tule katsomaan kuvien ja todellisuuden ero.


Anne Linnonmaa / EI UrBaanaa! -ryhmä

MUISTUTUS! ENSI SUNNUNTAIN AKLO 27.09.2020 KLO 16-17 KAAVAKÄVELY

2020-09-25 09:02:32

TAPAAMME KLO 16:00 HOTELLI PRESIDENTIN EDESSÄ, JOSTA LÄHDEMME KIERTÄMÄÄN URBAANA-HANKKEEN ALUETTA. TUTUSTUMME TÄRKEIMPIIN KOHTIIN.

PAIKALLE ON LUPAUTUNUT VIISI KAUPUNKIYMPÄRISTÖLAUTAKUNNAN JÄSENTÄ. MYÖS TÖÖLÖLÄINEN-LEHTI ON PAIKALLA.


Anne Linnonmaa / EI UrBaanaa! -ryhmä

TERVETULOA KAAVAKÄVELYLLE SU 27.09.2020 KLO 16-17 BAANAN ALUEELLE

2020-09-18 18:47:13
HEI KAIKKI - TERVETULOA KAAVAKÄVELYLLE SUNNUNTAINA 27.09.2020 KLO 16 - 17. Tapaamme klo 16:00 hotelli Presidentin edessä. Olemme kutsuneet mukaan kaikki kaupunkiympäristölautakunnan jäsenet ja varajäsenet sekä myös mediaa. Tule Sinäkin! Paikan päällä näkee niin konkreettisesti kuinka absurdi hanke koko UrBaana on.

Muista : maski mukaan, ja pidetään turvavälit !

Anne Linnonmaa / EI UrBaanaa! -ryhmä

HS_mielipide 13-09-2020 UrBaana pilaisi Kampin- Etu-Töölön- alueen

2020-09-14 10:35:21

Urbaana-hanke pilaisi Kampin ja Etu-Töölön alueen

Asukkaiden etua ei ole huomioitu Urbaana-suunnitelmissa.

13.9. 2:00

PÄÄTTÄJIEN käsittelyyn on alkusyksystä tulossa valtava Urbaana-hanke, joka pilaisi Kampin ja Etu-Töölön alueen täysin. Rakennusliike SRV suunnittelee rakentavansa nyky-Baanan alueelle korkeita 8–10-kerroksisia rakennuksia. Ympäröivät jugendtalot ovat 5–6-kerroksisia. Eduskunta, Eläinmuseo ja Tennispalatsi ovat suojeltuja rakennuksia, Pohjoinen Rautatiekatu taas valtakunnallisesti merkittävä rakennettu kulttuuriympäristö. Suojelulle ei panna suunnitelmissa mitään painoa – vanhan ratakuilun upeat kivimuuritkin tuhottaisiin.

Esityksessä rakennukset esitetään yläviistosta, jolloin niiden valtava koko hämärtyy ja kuvissa on vain alakerrokset. Rakennuksista Hotelli Varapresidentti olisi kymmenkerroksinen. Kahdeksankerroksinen Kulttuuripalatsi peittäisi Helsingin upeimman funkisrakennuksen, Tennispalatsin, ja olisi kiinni sen lipassa. Pyörätalo olisi kymmenkerroksinen rakennus, ilmeisimmin toimistokäyttöön. Väliin on piirretty muutama matala kahvila ja kaupparakennus.

 

Esityksessä väitetään, että se on tehty asukkaiden kanssa, mutta asukkaat saivat lukea asiasta Helsingin Sanomista syksyllä 2018. Hanketta vastustava asukasliike perustettiin heti. Suunnitelmissa hehkutetaan ajatusta asukkaiden olohuoneesta, mutta Oodi on jo sellainen.

 

Koronaviruksen jälkeinen aika muuttaa sekä toimistotilojen että hotellien tarvetta radikaalisti. Helsinkiin on rakenteilla jo useita uusia hotelleja. Tyhjiä toimistotiloja on myös runsaasti. Myös vieressä olevalle Elielinaukiolle suunnitellaan hotellia ynnä muita toimintoja.

Koko poikittainen liikenne ohjattaisiin Pohjoiselle Rautatiekadulle, joka ”levennettäisiin bulevardiksi”. Liikenne ei mahdu sille eikä katua pysty leventämään. Kampin terminaalin sadat bussit tarvitsevat kääntyvät kaistansa. Henkilöautoja tarvitaan kuten myös huolto- ja hälytysajoneuvoja. Nykyinen nopea pyöräreitti tuhottaisiin, kun kävelijät ohjattaisiin samalle ”tapahtumatorille”. Baanalla tehdään vuosittain noin miljoona pyörämatkaa.

 

Urbaana-esitys näyttää pyrkivän SRV:n mahdollisimman suureen rakennusoikeuteen ydinkeskustassa. Asukkaiden viihtyminen olisi syytä nostaa prioriteetiksi. Kaupunkisuunnittelun virkamiesten ja kaupungin päättäjien tulisi edistää asukkaiden – ei rakennusyhtiöiden – etua.

Anne Linnonmaa

Marianne Olanterä

perustajat

Ei Urbaanaa! -asukasliike

Pauliina Ståhlberg

puheenjohtaja, Kamppi-seura ry

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

 

 
 

Anne Linnonmaa / EI UrBaanaa! -ryhmä

Jätimme kaupunkiympäristölautakunnalle 17.08.2020 oheisen vetoomuksen UrBaana-hankkeen hautaamiseksi

2020-08-19 11:44:44

17.08.2020             Anne Linnonmaa, Marianne Olanterä, EI UrBaanaa!-asukasliike,                                   perustajat                                   

                             Pauliina Ståhlberg, Kamppi-seura ry., puheenjohtaja

UrBaana tuhoaisi Kampin-Etu-Töölön alueen

Hyvät kaupunkiympäristölautakunnan jäsenet

Eteenne on alkusyksystä tulossa SRV:n esitys UrBaana- hankkeeksi, jonka jo tunnettekin. UrBaana-hanketta on viety eteenpäin lähes kymmenkunta vuotta pienellä porukalla. SRV lähti mukaan hankkeeseen ja se sai 13.11.2018 suunnitteluvarauksen alueelle 2019 loppuun ja lisäajan 30.06.2020 asti. Nyt jätetyllä ehdotuksella on hyvin vähän tekemistä sen ensimmäisen suunnitelman kanssa, jolla suunnitteluvaraus hankittiin. Siinä teksti Baanasta oli ajalta vanhana ratakuiluna, ”märkivänä haavana”, ja tekstillä ei ollut mitään tekemistä nyky-Baanan kanssa. UrBaana-hanke on valtava ja pilaisi Kampin-Etu-Töölön alueen täysin. Eduskunta, Luonnontieteellinen keskusmuseo ja Tennispalatsi ovat suojeltuja rakennuksia, Pohjoinen Rautatiekatu taas valtakunnallisesti merkittävä rakennettu kulttuuriympäristö. Näille ei panna suunnitelmissa mitään painoa.  Vanhan ratakuilun upeat kivimuurit tuhottaisiin. Ne kuuluvat oleellisesti kaupunkihistoriaan.

Esitys on ammattitaitoisesti tehty kuvamanipuloinnin malliesimerkki. Siinä on käytetty laajakulma-objektiivimäistä kuvakulmaa, jolloin tilaa näyttää olevan valtavasti, vaikka sitä ei oikeasti olekaan. Rakennukset esitetään yläviistosta, jolloin niiden valtava koko hämärtyy.  Esityskuvissa on vain alakerrokset eikä rakennusten korkeus ja massiivisuus näy. Todellisuudessa rakennukset olisivat 8–10 kerroksisia. Esityksen alussa annetaan ymmärtää, että se on tehty asukkaiden kanssa yhteistyössä, joka on silkkaa valehtelua! Asukkaat saivat lukea asiasta marraskuussa 2018 Helsingin Sanomista. Sen jälkeen perustettiin välittömästi hanketta vastustava asukasliike. Esityksen takana oleva ryhmä on ilmeisimmin pitänyt jotain tempputyöpajoja jossain, mutta ei ainakaan asukkaiden kanssa. Myöskään kaupunki ei ole järjestänyt mitään tilaisuutta asiasta. Koko esitys on paketoitu viherpesuun, on outoja vesiaiheita, kaupunkiviljelmiä ja jopa pörriäisalueita. Jos vihreyttä oikeasti haluttaisiin ajaa, niin nyky-Baanaa voisi parantaa huomattavasti erilaisilla istutuksilla, kahviloilla ym., ilman massiivista rakennustoimintaa. Rakennuksiin on myös piirretty viherkattoja, mutta 10-kerroksisien talojen kattoja ei kyllä kukaan näkisi kuin droneilla.

Esitys hehkuttaa ”asukkaiden olohuone”-ajattelua, mutta siltäkin osin esitys on täysin aikansa elänyt, Oodi on jo sellainen ja tulevaan Marian Startup-alueeseen tulee myös näitä ”olohuoneita”. Koronan jälkeinen aika muuttaa tilojen tarvetta huomattavasti. Jo nyt ovat mm. DNA ja Fujitsu puolittaneet toimistotilansa ja tällä hetkellä Helsinkiin on rakenteilla 30 uutta hotellia. Tyhjiä toimistotiloja on entisestään kaupungissa runsaasti. Myös Elielin aukiolle suunnitellaan hotellia ym. toimintoja, jos se toteutuu. UrBaana-esitys pyrkii ainoastaan SRV:n mahdollisimman suureen rakennusoikeuteen ydinkeskustassa.

Rakennuksista: 1) hotelli Varapresidentti olisi 10- kerroksinen, 8 300 m2, joka olisi tungettu hotelli Presidentin ja Luonnontieteellisen keskusmuseon väliin.

2) Kulttuuripalatsi-niminen rakennus olisi 8- kerroksinen ja 8 480 m2, ja korkeampana rakennuksena peittäisi täysin Tennispalatsin, ollen kiinni sen lipassa.  ” Uusi sisäänkäynti suojellulle rakennukselle”. Tennispalatsi on Helsingin upeimpia funkisrakennuksia, kuinka voidaan edes suunnitella että se peitettäisiin? Nimi ”Kulttuuripalatsi” on irvokas, ilmeisimmin kyseessä olisi miljoona-asuntoja alakerran talvipuutarhaosan päällä. Sitä paitsi Tennispalatsi on myynnissä, ostaja haluaisi taatusti itse miettiä rakennuksensa koko käyttötarkoituksen ( jollei se ole jo menossa SRV:lle). Mihin tarpeeseen tällaista rakennusta tarvittaisiin? Gallerioita on kaupunki täynnä ja Tennispalatsinkin tuleva käyttö auki. Miljoona-asuntojakin on rakenteilla joka puolelle. Esityskuva on myös tarkoituksella valheellinen, toisissa kuvissa näkyy vanhaa muuria säilytettynä, toisissa profiilikuvissa samassa kohdassa ja porrastus ja mm. Pohj. Rautatiekatu 19 kiinteistön yksityinen piha on piirretty ”liiketilaksi” ikkunoineen, joita pihalla ei edes ole.  

3) Pyörätaloksi on nimetty valtava 10- kerroksinen rakennus, Autotaloa korkeampi, ilmeisimmin toimistokäyttöön. Samaa viherpesua nimessä. Kuvissa se hohtaa sisäistä valoa ja liki leijuu, todellisuudessa se olisi valtava harmaa betonimöykky.

4) Kasvihuone ja Basaari-osat on tehty samaa viherpesukaavaa noudattaen. Jos alueelle halutaan kahvila-alue niin sen saisi melko pienellä rakentamisella esim. Tennispalatsin ja Graniittitalon väliin, Tennispalatsin lipan alle sopisi upeasti ranskalaistyyppinen bistro-kahvila. Basaari-osa on täysin käsittämätön koppien sarja alueella, joka ei todellakaan ole mikään kauppapaikka. Kampin keskuksessa ja Forumissa on vapaita liike-tiloja jo nyt runsaasti. Nyky-Baanalle mahtuisi upeita isoja ruukkuistutuksia sekä muita viherköynnösseiniä. Alueen Ruoholahden päähän mahtuisi esim. koirapuisto, ulkokuntoilukeskus, kioskeja jne. Erilaisia kahvi-,jäätelö- ja makkaranmyyntikärryjä voisi olla pitkin matkaa. Upeita graniittiseiniä voisi käyttää taideteosten taustana, pienimuotiset suihkulähteet sopisivat niille ym. Täysin ilman massiivista rakentamista. Tällaisestä viher-Baanasta kaupunki voisi järjestää kaupunkilaisille ideakilpailun.  

Liikenteen osalta:

Koko esitys on täysin käsittämätön ja absurdi! Koko kaupungin poikittainen liikenne ohjattaisiin Pohjoiselle Rautatiekadulle, joka ”levennettäisiin bulevardiksi”. Liikenne ei kerta kaikkiaan mahdu sille, joka kyllä todetaankin esityksessä. Eikä katua pysty leventämään. Nykyisten neljän kaistan ( Et.ja Pohj. Rautatiekatu) muuttaminen kahdeksi ei kerta kaikkiaan onnistu (kuvissa kaistat väärin). Kampin terminaaliin tulee ja sieltä lähtee satoja, vuoroja päivässä. Elielin aukion bussejakin suunnitellaan siirrettävän sinne. Bussit tarvitsevat kääntyvät kaistansa. Henkilöautoliikenne tarvitaan myös poikittaisliikenteessä, kaistojen vähentämisen seurauksena huoltoliikenne, esim. jäteautot, pysäyttäisivät koko liikenteen. Entä minne mahtuisivat hälytysajoneuvot? Muistettavaa on myös, että Marian Startup-alueelle on tulossa noin 70 000m2 rakennuksia, ja alueen asukkailla on taatusti autojakin. Vakioratkaisua ”poistetaan parkkipaikat” tarjotaan tässäkin suunnitelmassa. Tulee muistaa, että sähköautojen määrän kasvun myötä ei voida aina vedota enää päästöihin ja asukkaiden normaali elämä vaatii välillä myös autoilua, potkulaudalla ei mennä maalle eikä viedä mummoa lääkäriin. Jos taka-ajatuksena on, että alue rakennettaisiin tunneliksi, niin pilattaisiin koko ulkoilureitti täysin -  kukaan ei halua pyöräillä tai kävellä tunnelissa.

Esityksessä hehkutetaan pyöräilyä, mutta tosiasiassa tämä suunnitelma tuhoaisi nykyisen nopean työ- ja vapaa-ajan pyöräreitin. Nyky-Baanalla ajetaan n. 1 milj. pyörämatkaa nykyisin. Esityksessä jalankulkijat ohjattaisiin molemmilta puolilta alas ”tapahtumatorille”, jossa sitten kävelijät, sähköpotkulaudat ja pyöräilijät väistelisivät toisiaan. Hyvästi nopea ja sujuva pyöräliikenne!   Tämä UrBaana-ehdotus on täysin rakennusliikelähtöinen, ei asukaslähtöinen. Asukkaiden viihtyminen olisi jo syytä nostaa prioriteetiksi ja kaupunkisuunnittelun virkamiesten ja kaupungin päättäjien tulisi edistää asukkaiden, ei rakennusyhtiöiden etua. Kaupunkiympäristölautakunnan pitäisi uskaltaa olla se, joka huudahtaa ”ettei tällä keisarilla ole vaatteita” ja panna peli poikki.


Anne Linnonmaa / EI UrBaanaa! -ryhmäJaa tämä adressi

Auta tätä adressia saamaan lisää allekirjoituksia.

Kuinka mainostaa adressia?

  • Jaa adressi Facebook-seinälläsi sekä adressin aiheeseen liittyvissä ryhmissä.
  • Ota yhteyttä kavereihisi
    1. Kirjoita viesti, jossa kerrot, miksi olet allekirjoittanut tämän adressin. Ihmiset allekirjoittavat adressin todennäköisemmin, jos ymmärtävät, kuinka tärkeä aihe on.
    2. Kopioi ja liitä adressin verkko-osoite viestiisi.
    3. Lähetä viesti käyttäen sähköpostia, tekstiviestiä, Facebookia, WhatsAppia, Twitteriä, Skypeä, Instagramia ja LinkedIniä.Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…