Ei UrBaanaa! Kampin-Etu-Töölön alue pelastettava

Ota yhteyttä adressin tekijään

SRV:n UrBaana-ehdotus jätettiin 30.06.2020, todella karmea kokonaisuus!

2020-07-01 09:26:33

SRV jätti siis eilen 30.06.2020 UrBaana-ehdotuksensa. Tässä osa kuvista. Ehdotuksella ei ole lähes mitään tekemistä sen ehdotuksen kanssa, jolla SRV sai 13.11.2018 suunnitteluvarauksen alueelle. Siis kunnon Troijan hevonen. Alkuperäinen alue pieneni myös niin, että Marian osuus jäi pois ja se on nyt korvattu tunkemalla entistä enemmän rakennusmassaa tälle alueelle , siis Eduskuntatalo- Maria -alueelle.

Suojeltu Tennispalatsi peittyisi kokonaan, suuresta hotellista ei minulla ole tarkempaa kuvaa, Autotalon eteen tulisi valtava rakennus ja Marian puolelle tungettaisiin asuintaloja ja joku kummallinen Basaari. P.Rautatiekadun kuvissa on isoja virheitä, kaistat ja parkkipaikat eivät vastaa todellisuutta. Liiketila on mm. tehty kiinteistön suljetulle pihalle ja pari metriä leveälle jalkakäytävälle terasseja. Baana on levitetty upeat vanhat muurit tuhoamalla. Nyky-Baana on nopea pyöräilyreitti, tämä ehdotus tekisi alueesta torimaisen alueen, jonne laskeudutaan molemmilta puolilta eli pyöräilijät ajaisivat keskellä väkijoukkoja..Ei todellakaan sujuvoita pyöräilyä.

Pohjoinen Rautatiekatu on tehty kaksisuuntaiseksi bulevardiksi, johon pitäisi mahtua koko kaupungin poikittainen liikenne. Kampin bussiterminaaliin saapuu ja sieltä lähtee varmaan satoja autoja vuorokaudessa, bussit tarvitsevat oman kaistansa,muuten julkinen liikenne pysähtyy. Kiinteistöjen jätehuolto tarvitsee tilaa ja yksikin jäteauto pysäyttäisi koko keskustaliikenteen.. järkevää?

Tennispalatsihan on myynnissä ja ehdotuksessa se siis peitettäisiin. Olisi mukavaa tietää mahdollinen ostajataho.

Tämä ehdotus on karmeudessaan vailla vertaa ja toivon, että kaikki järkevät ihmiset toimisivat sen puolesta, että tämä ei etenisi loman jälkeen kaupunkiympäristö-lautakunnassa. TÄMÄ PERUSTUU VAIN SIIHEN, ETTÄ SRV SAISI MAHDOLLISIMMAN PALJON RAKENNUSOIKEUTTA YDINKESKUSTAAN ja arkkitehtitoimistot töitä. Ja koko esitys on paketoitu viherpesuun ja kuvitettu kuvilla,joilla ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa, on vesiaiheita ,viherseiniä ja laitureita jne. Tällaisia MindBoard-esityksillä johdetaan tarkoituksellisesti harhaan ihmisiä, mm. kaikki talot kuvataan yläviistosta, litteinä ja pieninä, ja todellisuudessa ne ovat 6-8-10 kerroksisia möykkyjä. Nyky-Baanaa voi parantaa istutuksilla ja pienimuotoisilla kioskipalveluilla.

Kaupunkilaisten yhteisten olohuoneiden perään haikaillaan, mutta kun alueelle on jo tehty Oodi sekä Maria StartUp tulee, ja molemmissa on paljon kaikille avoimia tiloja niin sekin tarve on jo tyydytetty.

Koronan jälkeinen aika myös haastaa hotelli- ja toimistorakentamisen järkevyyden.

Jos tämä hirvitys toteutuu niin ei tarvitse puhua enää Turun taudista, Helsingin tauti on tälle suuntaukselle hyvä nimi!

Toivon, että lehdet tekevät tästä mahdollisimman monta juttua, jotta tieto tästä keskustan suurimmasta tuhoamishankkeesta leviäisi.

Kuvan mahdollinen sisältö: teksti
Kuvan mahdollinen sisältö: teksti
Kuvan kuvausta ei ole saatavilla.
Kuvan mahdollinen sisältö: teksti
Kuvan mahdollinen sisältö: ainakin yksi henkilö, auto, taivas, puu ja ulkoilma
+2

Anne Linnonmaa / EI UrBaanaa! -ryhmä

SRV:n suunnitteluvaraus loppuu 30.06.2020, mitä silloin tapahtuu? Lue kaupunkiymp.toimialajohtaja Mikko Ahon vastaukset:

2020-05-24 18:30:13
Hyvät ryhmän jäsenet, olen vihdoin saanut kaupunkiympäristön toimialajohtaja Mikko Aholta vastaukset kysymyksiini.
SRV:n suunnitteluvaraus UrBaana-hankkeelle Eduskuntalolta Ruoholahteen, nykyisen Baanan päälle, päättyy siis 30.06.2020.
Mitä SRV:n tulee silloin esittää?
SRV:n tulee silloin esittää ajatuksensa kokonaissuunnitelman muodossa, jonka perusteella voidaan tehdä päätöksiä jatkosta.
Suunnitelmien tarkkuutta ja sisältöä ei ole määritelty.
Niissä selvitään niitä mahdollisuuksia ja potentiaalia, mitä tarkastelualueella voisi olla.
Voiko SRV hakea jatkoaikaa? ( Alkuperäinen aikahan meni umpeen 2019 lopussa.)
Elinkeinojaosto tekee päätöksen mahdollisesta varausajan jatkosta kaupunkiympäristölautakunnan esityksestä.
Jos SRV ei hae lisäaikaa eikä sillä ole riittävää esitystä niin raukeaako hanke?
Jos SRV ei hae lisäaikaa tai sitä ei myönnetä, hanke raukeaa.
 
Tässä siis tärkeimmät asiat UrBaana-hankkeesta tällä hetkellä. Voimme vain toivoa, että SRV ei tekisi esitystä tai se olisi sellainen, joka ei antaisi mahdollisuutta jatkosuunnitteluun. SRV:n osakekurssi on tullut syöksymällä alas, vielä 2017 se oli 4,90, 2019 vielä 1,70 ja äsken 0,81. SRV:n kannattaisi tarkkaan miettiä minkälaisiin hankkeisiin mukaan lähtee. Tämä ei tuo kuin negatiivista imagoa. Ja koronan jälkeisessä ajassa eivät kauppakeskukset ,miljoona-asunnot ja hotellit ole välttämättä hyviä kohteita.
Siis, jäämme odottamaan mitä tapahtuu 30.06.2020 !

 


Anne Linnonmaa / EI UrBaanaa! -ryhmä

Katso kartalta UeBaana-hankkeen valtava laajuus!

2020-04-24 15:41:00
Tässä UrBaana hankealue viivoituksella. Koko Etu-Töölö-Kamppi on tuhoutumassa, jos tämä menee läpi!

Suunnitteluvaraus päättyy 30.06.2020, mutta en ole saanut selvää vastausta kaupungilta enkä SRV:ltä mitä tarkalleen on SRV:n silloin esitettävä ja mitä määräajalle tapahtuu, jos ei suunnitelmia ole esittää silloin.Jakakaa tietoa ystävillenne, vieläkään ihmiset eivät ole edes kuulleet koko asiasta.

Anne Linnonmaa / EI UrBaanaa! -ryhmä

Huomenna 12.02.2020 kokous klo 18:00 Tintin tangossa

2020-02-11 08:47:43

Tämä on muistutus huomisesta kokouksesta, tapaamme ja juttelemme kevään toimista. 12.02.2020 klo 18:00 tintin tangon takasalissa Töölöntorin reunalla. Tule mukaan!


Anne Linnonmaa / EI UrBaanaa! -ryhmä

Tervetuloa keskustelemaan kevään toiminnasta 12.02.2020 klo 18:00 Tintin tangoon

2020-02-02 10:18:05

Hei kaikki UrBaanan vastustajat,

tapaamme seuraavan kerran Tintin tangon takasalissa keskiviikkona 12.02.2020 klo 18:00. Tule juttelemaan kevään toiminnastamme.

Anne Linnonmaa


Anne Linnonmaa / EI UrBaanaa! -ryhmä

Kapea henkireikämme Baana

2020-01-20 13:43:08

Näissä kuvissa näkyy selvästi kuinka kapea henkireikämme Baana on ja tämän kaupunki näkee rakennusmaana! On käsittämätöntä kuinka rakennusliikejohtoista kaupunkisuunnittelumme on.

122019_Baana_risteys.jpg122019_Ruoholahteen_päin.jpg


Anne Linnonmaa / EI UrBaanaa! -ryhmä

Hyvää Joulun aikaa ja Upeaa Uutta Vuotta!

2019-12-20 19:54:25

Hyvät EI UrBaanaa!-adressin allekirjoittajat. Nyt on aika vetää henkeä ja nauttia kauniista jouluasioista.

Valitettavasti UrBaana-hanke ei ole minnekään kadonnut, vaikka SRV sen kotisivun poistikin. Jatkamme taistelua hankkeen estämiseksi ensi vuonna. Kiitos, että olet tullut mukaan ja haluat pelastaa Kampin-Etu-Töölön tuhoamiselta.

Voit kantaa kortesi kekoon pyytämällä ystäviäsi allekirjoittamaan sekä tulemaan Facebook-ryhmäämme EI UrBaanaa! Jokaisella meistä on kymmeniä ystäviä ja vain tietoa jakamalla saamme ihmiset havahtumaan.

Oikein hyvää Joulun aikaa ja Upeaa Uutta Vuotta 2020 ! Olkoon se UrBaanaton.

Anne Linnonmaa


Anne Linnonmaa / EI UrBaanaa! -ryhmä

LUE UrBaanaa koskeva päätösmateriaali _TODELLINEN UHKA

2019-11-20 09:17:34

Anne Linnonmaa / EI UrBaanaa! -ryhmä

YLE Radio Suomi tekee haastattelun UrBaanan vastustamisesta ti 19.11.2019 klo 14:40

2019-11-17 19:44:12

 YLE Radio Suomi tekee haastattelun UrBaanan vastustamisesta ti 19.11.2019 klo 14:40

Haastattelu tehdään tiistaina 19.11.2019 14:40  suorana Oodista. Kuuntele.

Oodissa on myös Kaupunkiympäristömessut samana päivänä klo 15 - 19, kannattaa tulla kertomaan suunnittelijoille mitä mieltä hankkeista on.


Anne Linnonmaa / EI UrBaanaa! -ryhmä

UrBaana on todellinen uhka koko keskustalle!

2019-11-01 07:41:44

Hyvät allekirjoittajat, kiitos että olette mukana kampanjassamme, jolla haluamme estää Kampin-Etu-Töölön alueen tuhoutumisen.  Koska en ole ennen adresseja laatinut niin enpä osannut  tehdä tiedotteitakaan. Allekirjoituksia on nyt 279 kpl. Voit auttaa jakamalla adressia ystävillesi, sitä kautta saamme levitettyä tietoa tästä hankkeesta. Uskomatonta on, että lähes kukaan ei ole tietoinen asiasta tai siitä kuullut tai lukenut, vaikka kyseessä on Helsingin keskustan suurin tuhoamishanke.

https://www.facebook.com/groups/381113632446888 ryhmäämme  8 nyt n. 120 henk) on tullut paljon jäseniä myös Töölön ulkopuolelta, koska he kokevat ,että rakennuskulttuuriperintö kuuluu kaikille - ja juuri näin on! Toivon, että viet asiaa tiedoksi myös Töölön ulkopuolelle.

Ryhmämme on siis täysin sitoutumaton, mukana on ihmisiä kaikista puolueista. Tule mukaan, seuraa sivua, siellä ilmoitamme kokouksistamme. Seuraava on torstaina 07.11.2019 klo 18:00 Tintin tangon takasalissa Töölöntorin reunalla. tule mukaan juttelemaan mitä kaikkea voimme tehdä hankkeen estämiseksi.  Onneksi tällä hetellä SRV:n taloustilanne tuntuu katastrofaaliselta ja he ovat ilmoittaneet välttävänsä korkean riskin hankkeita tulevaisuudessa, sitä tämä UrBaana-hirvitys todella on.

 


Anne Linnonmaa / EI UrBaanaa! -ryhmäJaa tämä adressi

Auta tätä adressia saamaan lisää allekirjoituksia.

Kuinka mainostaa adressia?

  • Jaa adressi Facebook-seinälläsi sekä adressin aiheeseen liittyvissä ryhmissä.
  • Ota yhteyttä kavereihisi
    1. Kirjoita viesti, jossa kerrot, miksi olet allekirjoittanut tämän adressin. Ihmiset allekirjoittavat adressin todennäköisemmin, jos ymmärtävät, kuinka tärkeä aihe on.
    2. Kopioi ja liitä adressin verkko-osoite viestiisi.
    3. Lähetä viesti käyttäen sähköpostia, tekstiviestiä, Facebookia, WhatsAppia, Twitteriä, Skypeä, Instagramia ja LinkedIniä.Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…