Keuruun kotiseutumuseoon ei kosketa!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Keuruun kotiseutumuseota puolustava valitus kumottiin HO:ssa

2021-11-22 15:31:55

Sain tänään Hämeenlinnan hallinto-oikeuden päätöksen Kippavuoren kaavasta kotiseutumuseon osalta.

Valitukseni hylättiin.

Perusteluina muun muassa:

"Kaavamuutoksella alueen liikennejärjestelyt selkeytyvät ja kirkon pysäköintialueiden laajentaminen vähentää autojen epätoivottavaa pysäköintiä kirkon piha-alueella."

"Kirkon kivimuuri on kaavassa osoitettu pääosin suojeltavaksi rakennelmaksi lukuun ottamatta kahta noin 50 ja 90 metrin osuutta. - - pysäköintialueen laajenemisen myötä seurakuntakeskuksen edustalla aidan purkaminen on mahdollista noin 50 metrin matkalta. - - kirkonpihan pysäköintialueelle johtava ajoyhteys voi vaatia kiviaidan purkamista enintään noin 90 metrin matkalta. Kyseessä on kuitenkin pieni osa koko aluetta ympäröivästä kiviaidasta."

"Ajoyhteyden perustaminen ei edellytä museoalueen rakennusten purkamista. Vaikka ajoyhteys on havaittavissa museon piha-alueelta, sen eikä kirkon pysäköimispaikan voida katsoa hävittävän museoalueen rakennettuun ympäristöön liittyviä erityisiä arvoja."

Sen pituinen se.

Kun kaava joskus toteutuu, nähdään sekin ihme, miten kaksi ajotietä rouhitaan ja asfaltoidaan seurakuntatalon ja aittojen väliin siirtämättä tai vahingoittamatta museoaittoja.

Kissantassut, ja hyvästi Mennyt Maailma. 

Lämmin kiitos kaikille yhteistyöstä kotiseutumuseon rauhan puolustamisessa!

Hyvää talven alkua, 

t. Eeva Jyrinki

 

 Tie3.JPG

Kissantassut1.jpg

 

 


Eeva Jyrinki Os Kosola

Kippavuoren kaava toteutuu, valituksilla ei merkitystä

2020-05-13 16:56:27

Kiitos kaikille adressin allekirjoittaneille!

Kippavuoren kaava meni kaupunginhallituksessa läpi sellaisenaan 11.5.2020.

Ikävä kyllä nykyisten ja entisten keuruulaisten mielipiteillä ei todellakaan ole merkitystä Keuruun tämän hetkisessä ”demokratiassa”, jossa päättäjien, eli tässä tapauksessa Keuruun seurakunnan ja kaupunginhallituksen hyväksymässä kaavaehdotuksessa esim. Keurusselän Seuran valitus ja meidän adressimme näkemykset on kuitattu merkinnällä: EI TOIMENPITEITÄ.

Jokainen halukas voi perehtyä alla olevasta linkistä PDF:n loppupuolella olevaan Liite 4:ään* (kelattava pitkästi alas), jossa on – mielestäni erittäin sekavasti – käsitelty viimeisen vaiheen Lausunnot ja Huomautukset eli valitukset kaavasta, sekä kaavoituksen Vastineet niihin muun muassa Keurusselän Seuran ja meidän adressimme osalta.

*En pysty sanomaan Liite 4:n sivunumeroa PDF:ssä, koska sitä ei ole.

http://www.keuruu.fi/ptk/kokous/20203076-10-2.PDF

Liittämääni kuvaan kiteytyy Keuruun seurakunnan alkuun panema ja kaavoitustoimen siunaama käsitys Keuruun kirkon ja kotiseutumuseon ympäristön luontoarvoista.

Kirkon uusi parkkipaikka, – p2 –, korvaa tulevaisuudessa tuon kauniin ja historiallisen näkymän.

Ehdottamani väylän jo olemassa olevaa ajotietä Keuruuntieltä ylös mäkeä pitkin ja parkkipaikan laittaminen sen päähän lähelle pääovea, n kaavoitus kuitannut muun muassa lausunnolla, että siinä tapauksessa ”autot sijoittuisivat Haapamäentien puoleiseen rinteeseen, josta ne näkyisivät hyvin ympäristöön mäen eteläpuolisille alueille”.

Siis autot näkyisivät autotielle!

Se on ilmeisen paljon huolestuttavampaa kuin se, että nyt uuden parkkipaikan autot tulevat näkymään kotiseutumuseon historiallisesta pihapiiristä rauhaa etsiville.

Siitä huolimatta - pysytään terveinä!

Keuruulla 13.5.2020

Eeva Jyrinki

Kh:n pöytäkirjasta kaikki Kippavuoren kaava-asiaan liittyvä löytyy tästä linkistä:

http://www.keuruu.fi/ptk/kokous/20203076-10-2.PDF

Luonto_vs._kaava_1.jpg    


Eeva Jyrinki Os Kosola

Kippavuoren kaava käsittelyssä 11.5.2020

2020-05-08 07:04:38

MIELIPITEENI SUUR-KEURUUSSA

(netissä 8.5.2020) 

https://www.suurkeuruu.fi/a/e43ed657-197b-4b11-bd47-9061b2f27843?c=1537784399031

Toivottavasti Kippavuoren kaava ei lähde toteutumaan suunnitellusti läpihuutojuttuna ja yhdellä nuijankopautuksella kaiken sen asiamäärän keskellä, mitä kaupunginhallituksella on edessään 11. toukokuuta kokouksessa.

Käsiteltävänä on 24 asiakohtaa, joissa lisäksi muutamia alamomentteja.

Kippavuoren kaavasta tehtiin viime vuoden lopussa 5 huomautusta, joista vähäisimpiä eivät ole kotiseutuyhdistys Keurusselän Seuran valitus sekä Keuruun kotiseutumuseota puolustava adressi. Sen 80 allekirjoittajasta 44 on Keuruulta.

Kippavuoren kaavan toteutuminen merkitsee kotiseutumuseon historiallisen miljöön täydellistä tuhoutumista seurakuntatalon ja museoaittojen väliin (lue: päälle) tehtävien ajoteiden takia. Ne johtavat kirkon uudelle parkkipaikalle, joka on suunniteltu kirkon pihaan kotiseutumuseon puolelle. Lisäksi ajoteiden alta tuhotaan kirkon vanhaa kiviaitaa.

Kippavuoren kaavassa on suunniteltu myös Maalaisvakan viereisen leikkikentän siirtämistä ylös kirkonmäelle, missä se ei palvele tarkoitustaan. Nykyisellä paikallaan se on tarpeellinen leikki- ja levähdyspaikka kahvilan asiakkaille, junaan ja linja-autolle menijöille sekä keskustassa asioiville ihmisille. Olen vastustanut leikkikentän siirtoa henkilökohtaisella valituksella.

Kippavuoren kaava on niin merkittävä, että siihen ja kuntalaisten kotiseutua puolustaviin, aiheellisiin kannanottoihin olisi syytä perehtyä kunnolla, ja se olisi omana asianaan erillisen kokouksen paikka.

Eeva Jyrinki, Keuruu

 

Kuvateksti:
Kippavuoreen suunniteltu kaavoitus huolestuttaa keuruulaisia, jotka pelkäävät historiallisen alueen jäävän uuden paikoitusalueen alle.

Museonmäen_rauha.jpg

 


Eeva Jyrinki Os Kosola

Adressi toimitettu Keuruun kaupunginhallitukselle

2020-01-16 16:02:55

Adressi allekirjoituksineen on nyt Keuruun kaupunginhallituksella tiedossa, vaikka Kippavuoren kaava ei ole vielä käsittelyssä kaupunginhallituksen vuoden 2020 ensimmäisessä kokouksessa (maanantaina 20.1.2020).

Minun annettiin ymmärtää, ettei adressin henkilökohtainen luovutus kokouksessa ole suotavaa, joten toimitin siis adressin allekirjoituksineen fyysisesti kaupungintalon postiluukkuun 28.12.2019, ja lopulliset tiedot 31.12.2019 tilanteen mukaan kirjepostina Keuruun kh:lle, sekä em. lisäksi sähköisesti kaikille kh:n jäsenille.

Adressin allekirjoitti 81 henkilöä, joista 44 on Keuruulta.

Seuraan ja ilmoittelen, milloin asiaa käsitellään.

Minusta on hyvä, että asia on kh:n tiedossa jo ennen kaavan käsittelyä, joten ei ainakaan kiireeseen ja perehtymättömyyteen voi vedota, jos ja kun nuija kopahtaa museonmäen kannalta kielteisesti.

Siinä vaiheessa täytyy sitten kysellä, kuka lähtee seurakseni kiviaidalle istumaan, kun kaivinkoneet kaivautuvat lähtökuoppiin...

Mutta odotellaan ja katsotaan, jos järki ja kotiseutu-tunne sentään vielä voittaisivat!

Eeva Jyrinki, 16.1.2020

kh_20.1_.2020_1.jpg


Eeva Jyrinki Os Kosola

Kiitos - ja vielä ehtii!

2019-12-29 08:56:24

Kiitos kaikille tähän mennessä allekirjoittaneille!

On hienoa, että allekirjoituksia tulee edelleen lisää, ja toivonkin, että mahdollisimman moni - etenkin keuruulainen - kertoisi adressista vielä ennen huomautusajan päättymistä 31.12.2019 henkilöille, joiden tietää olevan kotiseutumuseon alueen suojelusta kiinnostuneita. 

Kävin eilen 28.12.2019 pudottamassa Keuruun kaupungintalon postiluukusta kaupunginhallitukselle ja kaavoitustoimelle "Keuruun kotiseutumuseoon ei kosketa" -adressin + tähän menneessä tulleet allekirjoitukset. 

Toimitan lopulliset allekirjoitukset sähköisesti 31.12.2019 kaavoituspalveluihin.

Käyn jättämässä henkilökohtaisesti adressin kaupunginhallitukselle alkuvuoden 2020 kokouksessa.

____________________________________________________________________________________

(Korostan "kuntalaisuutta", koska vain kuntalaisilla on virallinen oikeus tehdä muistus/huomautus/valitus kaavasta.)

Ote adressin saatekirjeestä 

Adressin allekirjoittajista:

Adressin allekirjoittajia on 28.12.2019 mennessä 81 kappaletta. Yksi allekirjoitus on poistettu liiallisten voimasanojen takia, eikä ko. henkilö ole 28.12.2019 mennessä lisännyt allekirjoitustaan maltillisemmalla kommentilla. Yksi henkilö ei ole vahvistanut allekirjoitustaan sähköpostilinkin kautta.  

Adressilla on näin ollen 79 allekirjoittajaa, joista

yli puolet, 42 henkilöä, on tällä hetkellä Keuruun kaupungin asukkaita.  

Kaikki 42 keuruulaisen allekirjoitusta kommentteineen tulee käsitellä yksilöityinä ja asianmukaisina huomautuksina kaavasta muistutusajan puitteissa. 

Mikäli allekirjoituksia tulee 31.12.2019 mennessä lisää, toimitan ne sähköisesti kaavoituspalveluihin.

Keuruulla kirjoilla olevien lisäksi on kymmenillä allekirjoittajilla merkittäviä yhteyksiä Keuruulle, joilla on kaupungin kannalta taloudellistakin merkitystä: vanhemmat/sukulaiset, kesämökki, kakkosasunto, maa-alueita, sijoitusasuntoja ja vakavasti otettavia paluumuuttosuunnitelmia.

____________________________________________________________________________________

Hyvää loppuvuotta ja onnea ja menestystä tulevalle vuodelle 2020! t. Eeva J.


Eeva Jyrinki Os Kosola

Kaavaselostetta selkokielellä (vaikka vaikeaa sekin on)

2019-12-08 10:49:37

8.12.2019

Olen tutustunut pitkään kaavaselostukseen, joka koskee koko Kippavuoren uutta kaavaa, jossa on muun muassa kolme uutta kerrostaloa, joihin asuntoja tulee noin 85-95 kpl.

Suurennetut havainne- ja kaavakuvat ovat tekstin lopussa, ja sijoittuvat jotenkin hassusti netissä..

Museonmäen ympäristössä tullaan suorittamaan louhintaa ynnä muita massiivisia rakennustoimenpiteitä. Ajoteiden rakentaminen on suurin haitta, joista seurakuntatalon/kirkon ja museon välinen ajotie ja parkkipaikka ovat kotiseutumuseon kannalta tuhoisimmat. ”Museoalueen itäreunaan on osoitettu ajoyhteys kirkon pysäköintialueelle ja pohjoisreunaan johtoaluevaraus.”

Asioita on selitetty todella epämääräisesti.

Pääristiriita on näissä lausunnoissa *): 

"Toinen pysäköimispaikka on kirkon länsipuolella, seurakuntakeskuksen eteläpuolella (p-2). Määräyksissä on edellytetty alueen puuston säilyttämistä mahdollisuuksien mukaan*. Osa-alueen rajan vähäinen ylittäminen on myös sallittua puiden säilyttämiseksi tietyin ehdoin*. Ajoyhteydet pysäköintialueelle ja siltä pois on osoitettu Kippavuorentien suunnasta kahden puolen kivimuuria."*)  (Ilmaukset ”mahdollisuuksien mukaan” ja ”tietyin ehdoin” eivät ensinnäkään ole tarkkoja faktoja siitä, mitä tehdään.)

”…Kippavuorentieltä seurakuntakeskuksen länsipuolelta kirkkopihan pysäköintialueelle ja -alueelta johtavat ajoyhteydet voivat vaatia kiviaidan purkamista, enintään noin 90 m matkalta.”*)

Kiviaitaa väistämättä siis puretaan ja kotiseutumuseon piha-aluetta myllätään. Maalaisjärkikin jo sanoo, että asvaltoidun autotien perustamistyöt museon ja seurakuntatalon välissä ei tule onnistumaan ilman museoaittojen siirtämistä.

Lisäksi Kippavuorentietä oikaistaan nykyisen kirkkoherranviraston mutkasta. Mikään ei takaa, etteikö tietä jossakin vaiheessa ”oikaista” myös suoraan museon tuulimyllyn takaa. Asian valmisteluvaiheessa Kippavuoren tien oikaisu kulki nimittäin museoalueen läpi siten, että tuulimylly olisi jäänyt liikenneympyrän keskelle. Tämä saatiin muun muassa kansalaisadressilla torpatuksi.

Pari nostoa kaavaselosteesta:

"Kotiseutumuseon metsäinen piha-alue säilyy ennallaan." Toim.huom.: Ei säily kotiseutumuseon piha-alue ennallaan! Tekstissä on sanottu: ”Määräyksissä on edellytetty alueen puuston säilyttämistä mahdollisuuksien mukaan. Osa-alueen rajan vähäinen ylittäminen on myös sallittua puiden säilyttämiseksi tietyin ehdoin. Ajoyhteydet pysäköintialueelle ja siltä pois on osoitettu Kippavuorentien suunnasta kahden puolen kivimuuria.”

"Kaavamuutoksella ei ole merkittäviä vaikutuksia muihin luonnonoloihin, luonnon monimuotoisuuteen, luonnonsuojeluun tai pienilmastoon." Toim. huom.: KYLLÄ ON LUONTOVAIKUTUKSIA! Maalaisjärjelläkin käsittää, että puut, pensaat ja mustikanvarret ovat eri asia kuin laajasti asvaltoidut tiet ja parkkipaikat.

Kehotan tutustumaan kaavaselostukseen, mikäli energiaa riittää: 

https://www.keuruu.fi/images/kaavoituspalvelut/dokumentit/Kippavuoren_alue/Ehdotus_II/Keuruu_Kippavuoren_akm_Selostus_Kaavaehdotus_191018.pdf 

Kaavaselostus on pitkä ja vaikeaselkoinen, ja olen poiminut tähän tekstiin vain oleelliset asiat museonmäkeä koskien.

Eeva Jyrinki, toimittaja

 

5 ASEMAKAAVAMUUTOKSEN KUVAUS

5.1 Kaavan rakenne

Kotiseutumuseon tontti on osoitettu voimassa olevan asemakaavan tapaan museorakennusten korttelialueeksi, mutta merkinnässä on huomioitu alueen yleisilme (YM/s-1). Kippavuorentien katualuetta on laajennettu toimivampien liikennejärjestelyiden mahdollistamiseksi.

5.1.1 Mitoitus

Asemakaavamuutoksella poistuu puistoaluetta, pienialainen jalankululle varattu katu / tie sekä jonkin verran yleistä pysäköintialuetta, kirkollisten rakennusten korttelialue (nyk. kirkkoherranviraston ja viereisen rivitalon tontti). Rakennusoikeus kasvaa noin 15350 kem2. Suuri muutos johtuu siitä, että voimassa olevissa asemakaavoissa ei kirkon ja museon alueille ole osoitettu lainkaan rakennusoikeutta.

Asuntoja muodostunee noin 85-95 kpl. [Tarkoittaa Kippavuoren kolmea (3) uutta kerrostaloa. Toim.huom.]

5.2 Ympäristön laatua koskevien tavoitteiden toteutuminen

Kirkon ja kotiseutumuseon alueet ovat osa valtakunnallisesti merkittävää rakennettua kulttuuriympäristöä (RKY, Keuruun vanha keskusta).

Museoalue on osoitettu merkinnällä YM/s-1, ”Museorakennusten korttelialue. Alueen yleisilmeen tulee säilyä metsäisenä. Uusien rakennusten rakentaminen / vanhojen siirtäminen on sallittua.” Lisäksi asemakaavan yleismääräyksessä on annettu RKY-aluetta koskevia määräyksiä.

YM/S-1 MUSEORAKENNUSTEN KORTTELIALUE

Korttelialue sijaitsee Kippavuorentien ja Museotien kulmauksessa kirkon länsipuolella. Kaavamääräys on kokonaisuudessaan ”Museorakennusten korttelialue. Alueen yleisilmeen tulee säilyä metsäisenä. Uusien rakennusten rakentaminen / vanhojen siirtäminen on sallittua.” Alue muodostaa korttelin 91 tontin 2. Voimassa olevaan asemakaavaan nähden aluetta on suurennettu liittämällä siihen eteläpuolella oleva puistoalue (VP). Muutos vastaa myös nykyisiä kiinteistörajoja. Kyseinen puistoalue on pieni ja muista virkistysalueista erillään. Museoalueen itäreunaan on osoitettu ajoyhteys kirkon pysäköintialueelle ja pohjoisreunaan johtoaluevaraus.* Korttelialueella on huomioitu liito-oravan elinympäristö luo-2- aluevarauksella. Kerroslukumääräksi on osoitettu II ja rakennusoikeus on osoitettu tehokkuusluvulla e=0.25. Asemakaavan yleismääräyksessä on annettu RKY-aluetta koskevia määräyksiä, jotka koskevat myös museoaluetta.

*Vie ison osan museoaittojen aittojen takaisesta tontista. Toim.huom.

 

YK/S-1 KIRKOLLISTEN RAKENNUSTEN KORTTELIALUE

Itä- ja pohjoispuolella korttelialueeseen on liitetty voimassa olevan asemakaavan mukainen, Keuruuntiehen jatkuva puistoalue (VP) sekä pohjoisessa Kippavuorentien varren yleinen pysäköintialue (LP).

Entinen pysäköintialue on edelleen osoitettu paikoitusta varten, mutta nyt korttelialueen sisäisenä. Pysäköintialuetta on laajennettu nykyisestä siten, että seurakuntakeskuksen edessä oleva aita on mahdollista purkaa.

Toinen pysäköimispaikka on kirkon länsipuolella, seurakuntakeskuksen eteläpuolella (p-2). Määräyksissä on edellytetty alueen puuston säilyttämistä mahdollisuuksien mukaan*. Osa-alueen rajan vähäinen ylittäminen on myös sallittua puiden säilyttämiseksi tietyin ehdoin*. Ajoyhteydet pysäköintialueelle ja siltä pois on osoitettu Kippavuorentien suunnasta kahden puolen kivimuuria.*

Toim.huom.: ”mahdollisuuksien mukaan” ja ”tietyin ehdoin” ei ole tarkka ilmaisu siitä, mitä tehdään.

* Kahden puolen kivimuuria?? Myöhemmin on kuitenkin mainittu, että ”ajoyhteydet voivat vaatia kiviaidan purkamista, enintään noin 90 m matkalta.”

KATUALUEET

Kippavuorentie on osoitettu katualueeksi. Voimassa olevaan asemakaavaan nähden aluetta on laajennettu nykyisen kirkkoherranviraston kohdalla, mutkan sisäpuolella. Laajennuksen myötä kadun liikenneturvallisuuden ja saattoliikenteen parantaminen on mahdollista.

Toim.huom.: Mikään ei takaa, etteikö tietä oikaistaisi nyt tai myöhemmin myös suoraan museon tuulimyllyn takaa. Asian valmisteluvaiheessa Kippavuoren tien oikaisu kulki nimittäin museoalueen läpi siten, että tuulimyllyn olisi jäänyt liikenneympyrän keskelle.

VÄESTÖ

Asuin-, liike- ja toimistorakennusten korttelialueelle (AL) muodostuu arviolta noin 85-95 asuntoa, joihin yhteensä hieman yli sata henkilöä.  (Mistä ne saadaan? Toim.huom.)

VIRKISTYS

Kaavamuutoksella ei ole vaikutuksia Kippavuorentien ja Koulutien väliseen lähivirkistysalueeseen, joka säilyy ennallaan. Kirkon ja Keuruuntien välinen puistoalue on liitetty osittain kirkon korttelialueeseen, osittain liikekortteli- ja pysäköintialueeseen. Keuruuntien varressa tilanne ei nykyiseen verrattuna merkittävästi muutu; samalla paikalla on pysäköintialuetta sekä elintarvikekioski, jolle on yhä osoitettu rakennusoikeutta.

Kielteiseksi muutokseksi voidaan kokea kioskin eteläpuolella sijaitsevan leikkikentän mahdollinen poistuminen. Leikkikentän sijainti keskustan päätien varressa on kuitenkin huono, ja uusi korvaava leikkikentän paikka on osoitettu kirkkopihalle seurakuntakeskuksen ja kirkon väliin.*

Kirkon korttelialueeseen liitettävälle puistoalueelle ei osana kirkkopihaa ole odotettavissa merkittäviä muutoksia, varsinkin kun YK/s-1-alueen määräyksessä edellytetään mm. kirkkopihan puistomaisuuden säilyttämistä. Museon ja kirkon korttelialueiden eteläkulmaukseen jäävä puistoalue on liitetty nykyisten kiinteistörajojen mukaan museokortteliin.

(*Siitä, että Maalaisvakan viereinen leikkikenttä mahdollisesti poistuu, ja uusi leikkikenttä sijoitetaan seurakuntatalon ja kirkon väliin mäelle, teen oman henk.koht. valitukseni. Toim.huom.)

LIIKENNE

Kippavuorentien mutkan levennyksen myötä katua voidaan parantaa mm. saattoliikenteen näkökulmasta myös linja-autoliikenne huomioiden (esim. kiertoympyrä). Liikennettä on mahdollista jäsennellä selvemmin, ja liikenneturvallisuus ajoneuvoliikenteen ja kevyenliikenteen osalta kohenee pysäköintijärjestelyjen ansiosta. Liikennemäärät kasvavat hieman lisääntyvän asumisen vuoksi.

[Kasvavat hieman (?) ei ole kovin asiallinen määre virallisessa kaavaselvityksessä. Toim.huom.]

5.4.2 Vaikutukset rakennettuun ympäristöön

Kirkon kivimuuri on pääosin osoitettu suojeltavaksi rakennelmaksi (sr-3). Seurakuntakeskuksen edustan aidan purkaminen on mahdollista pysäköintialueen laajenemisen myötä, jossa muutos koskee aitaa enintään noin 50 metrin matkalta. Pysäköintialueen suunnittelussa on mahdollista jatkaa aitaa uudella rakenteella, ja ottaa se osaksi alueen jäsentelyä ja rakenteita. Lisäksi Kippavuorentieltä seurakuntakeskuksen länsipuolelta kirkkopihan pysäköintialueelle ja -alueelta johtavat ajoyhteydet voivat vaatia kiviaidan purkamista, enintään noin 90 m matkalta.

(Kyse on siis kotiseutumuseon alueen ja nykyisen seurakuntatalon välisestä kiviaidasta. toim.huom.)

5.4.3 Vaikutukset luontoon ja luonnonympäristöön

MAISEMA

Kaavamuutoksella ei ole merkittäviä vaikutuksia suurmaisemaan.  (Niin....? toim.huom.)

Uusi pysäköintialue kirkon länsipuolella sijoittuu nurmialueelle. (Kirkon ja museon välissä on paljon puita! Toim. huom.)

Seurakuntakeskuksen pohjoispuolen* olemassa 24/26 oleva pysäköintialue laajenee sen verran, että rakennuksen vieressä olevaa puustoa poistuu; tämä on osittain ristiriidassa Vanhan Keuruun maisemasuunnitelmasta johdetun tavoitteen kanssa. Vaikutuksia voidaan vähentää esim. pysäköintialueen jäsentelyn yhteydessä istuttamalla uusia puita. 

(* Kyse on nykyisen srk-talon ”koulujen puoleisesta” parkkialueesta, mutta näitä ristiristaisuuksia kuittaillaan yleensäkin melko huolettomasti. Toim.huom.)

Kotiseutumuseon metsäinen piha-alue säilyy ennallaan.

[Toim.huom.: Ei säily! Aiempana tekstissä on sanottu: ”Määräyksissä on edellytetty alueen puuston säilyttämistä mahdollisuuksien mukaan. Osa-alueen rajan vähäinen ylittäminen on myös sallittua puiden säilyttämiseksi tietyin ehdoin. Ajoyhteydet pysäköintialueelle ja siltä pois on osoitettu Kippavuorentien suunnasta kahden puolen kivimuuria.”]

 

LUONNONOLOT, LUONNON MONIMUOTOISUUS, LUONNONSUOJELU, PIENILMASTO

Kaavamuutoksella ei ole merkittäviä vaikutuksia muihin luonnonoloihin, luonnon monimuotoisuuteen, luonnonsuojeluun tai pienilmastoon.

[Toim. huom.: KYLLÄ ON! Maalaisjärjelläkin käsittää, että puut, pensaat ja mustikanvarret ovat eri asia kuin laajasta asvaltoidut tiet ja parkkipaikat.]

5.4.4 Vaikutukset talouteen

Merkittävimmät taloudelliset vaikutukset liittyvät lähinnä Kippavuorentien parantamiseen ja uuden AL-korttelialueen muodostumiseen.

Pitkällä aikavälillä kaupunki saa uusia veronmaksajia uusista asukkaista. (Miten pitkällä? Väkiluku vähenee koko ajan, ja vanhan kotiseudun tuhoamisella karkotetaan paluumuuttajat. Toim.huom.)

Kippavuorentien parantaminen tarkoittaa seurakuntakeskuksen edessä louhintaa ja kääntöympyrän toteuttamista (linja-autot) sekä Kippavuorentien ja Museotien mutkan oikaisua eli ajoradan leventämistä sisäkaarteen puolella.

 

5.4.5 Vaikutukset ihmisten elinoloihin ja terveyteen

Asemakaavan muutos ei muuta merkittävästi melun tai päästöjen määrää alueella. Liikenneturvallisuuden osalta ks. kohta 5.4.1. > Liikenne.

(Aiemmin on mainittu mm. lisääntyvä linja-autoliikenne ja linja-autoille rakennettavat parkkipaikat. Toim. huom.) 

Ohessa vielä SUURENNETUT kaava- ja havainnekuvat kotiseutumuseon aluesta, jotka löytyvät linkeistä

kaavakartta: https://www.keuruu.fi/images/kaavoituspalvelut/dokumentit/Kippavuoren_alue/Keuruu_Kippavuoren_akm_kaavaluonnos_171110_Kaavakartta_luonnos_10.11.2017.pdf

ja havainnekuva: https://www.keuruu.fi/images/kaavoituspalvelut/dokumentit/Kippavuoren_alue/Ehdotus_II/Havainnekuva.pdf

Havainnekuva_alueesta.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Museoalueen_kaavakartta.jpg


Eeva Jyrinki Os Kosola

Korjaus tiedotteeseen: Kaavakuvat Keuruun kotiseutumuseon alueelta

2019-12-07 08:32:30

Kiitos allekirjoituksestasi!

Tässä pari selvennettyä kaavakuvaa, mistä on kysymys. Jaa ystävällisesti adressia Keuruun kotiseutumuseon puolesta ystäville ja tuttaville, kiitos!

HUOM! Korjaus: Olen tutkinut nyt suurennuslasin kanssa kaavakuvia ja kirjallista kaavaselostetta, ja olen ensinnäkin sitä mieltä, että kaavoitus EI SAISI olla näin vaikeata, ja toisekseen, vaikka museoaittojen siirto (keskemmälle pihaa?) ei ole varmaa, se on kokemuksen mukaan täysin mahdollista (vrt. Kurkiniemen massiiviset puunkaadot, Aromaan koulun alueen puun kaadot ja yllätysrakentaminen), niin varmaa on uuden kaavan myötä kirkon ja museoalueen puiden kaadot sekä vanhan kiviaidan purkaminen enemmän tai vähemmän, kun musonKIN pihasta on tarkoitus tehdä autotie kirkon parkkipaikalle. 

Allekirjoitusaikaa on 31.12.20120 saakka. Vien adressin Keuruun kaupunginhallituksen vuoden 2020 ensimmäiseen kokoukseen.

Hyvää joulukuuta!

Eeva Jyrinki

InkedKaava_käytännössä_LI1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Havainnekuva_ajotiestä2.jpg


Eeva Jyrinki Os Kosola



Jaa tämä adressi

Auta tätä adressia saamaan lisää allekirjoituksia.

Kuinka mainostaa adressia?

  • Jaa adressi Facebook-seinälläsi sekä adressin aiheeseen liittyvissä ryhmissä.
  • Ota yhteyttä kavereihisi
    1. Kirjoita viesti, jossa kerrot, miksi olet allekirjoittanut tämän adressin. Ihmiset allekirjoittavat adressin todennäköisemmin, jos ymmärtävät, kuinka tärkeä aihe on.
    2. Kopioi ja liitä adressin verkko-osoite viestiisi.
    3. Lähetä viesti käyttäen sähköpostia, tekstiviestiä, Facebookia, WhatsAppia, Twitteriä, Skypeä, Instagramia ja LinkedIniä.