Inhimillistä järkeä hoitotyötä koskevaan päätöksentekoon

Ota yhteyttä adressin tekijään

Adressin kohtalo - mitä tehdään?

2014-08-26 08:24:57

Jahas.. Tämä adressi hoitotyön päätöksenteon ihmimillisyyden puolesta on näköjään unohtunut tänne pariksi vuodeksi.. Mites tehdään - lähetetäänkö johonkin, yritetäänkö uudelleen kerätä lisää nimiä  vai haudataanko hiljaisuudessa?

Mielipiteitä?


Susanna Viitasaari

Hyvinvointivaltio on lakkautettava?

2012-11-21 20:59:35

Näin voitaneen päätellä, kun on seurannut viimeaikojen poliitikkojen lausumia erilaisista sosiaaliturvaa koskevista leikkausvaatimuksista. Ja koska sosiaali- ja terveys- eli hyvinvointipalvelutkaan eivät ole ihan korkeimmassa huudossa poliitikkojen keskuudessa, voisi jo nähdä tässä jonkinlaisen trendin. - Onko kansalaisista tullut valtiovallan häiriötekijöitä ja menoeriä, joihin kuluva raha olisi pikimmiten minimoitava?

Sinänsä erikoista, kun demokratia perustuu ajatukselle, että poliitikot ovat kansalaisten valitsemia kansan tahdon edustajia. Olemme heille antaneet vallan käyttömahdollisuuden - ajatuksella, että he tekevät kansaa ja yhteiskuntaa hyödyttäviä päätöksiä.

Valta kuitenkin demokratiassa on kansalla, ja poliitikko on vain sen edustaja.

Vai onko näin? Onko nykyinen päätöksenteko tahtomme mukaista? Koemmeko laadukkaan ja toimivan, kaikkien saatavilla olevan terveydenhoidon tarpeelliseksi? - Vai haluammeko amerikan malliin, jossa rahalla saa palveluita, mutta köyhän on parempi pysyä terveenä?

Jos haluat, että meillä jatkossakin on terveydenhuoltojärjestelmä - mielellään laadukas ja toimiva sellainen, kirjoita nimesi ja kerro kaverillekin.

- Nimiä on jo ilahduttavat nelisensataa, mutta tällä määrällä ei vielä kehtaisi ministeriöön vedota. Montako sinun mielestäsi saisi olla, että olisi syytä lista eteenpäin lähettää?

 


Joukko huolestuneita kansalaisia

Ammattiala / koulutus -kohdan mieli ja Vetoomuksen kohteet

2012-03-31 11:06:23

Ammattiala/ koulutus -kohta on tuolla siksi, että listassa näkyisi, että nämä asiat allekirjoitetaan niin palveluiden käyttäjien, kansalaisten (joita toki kaikki jokatap olemme) että ko. aloilla työssä olevien toimesta. - Että siis em. jakavat tämän näkemyksen ja puhuvat asian puolesta yhdessä.
(Siihen kohtaan voi toki kukin laittaa jonkin muunkin määreen, jos kokee, että em. perusteella olisi tärkeä tieto.)

Kommentit -osiossa saa ehdottaa tahoja, joille tämä vetoomus valmistuttuaan olisi syytä lähettää.

Samoin siellä saa kommentoida asiaa muutenkin - kommenteista voidaan valikoida vetoomuksen liitteeksi asian herättämiä mietteitä.

Linkkiä vetoomukseen saa erittäin mielellään jakaa kaikkialle, missä ajattelee asiasta kiinnostuneita kansalaisia olevan.

Kiitos. <3


Joukko huolestuneita kansalaisia



Jaa tämä adressi

Auta tätä adressia saamaan lisää allekirjoituksia.

Kuinka mainostaa adressia?

  • Jaa adressi Facebook-seinälläsi sekä adressin aiheeseen liittyvissä ryhmissä.
  • Ota yhteyttä kavereihisi
    1. Kirjoita viesti, jossa kerrot, miksi olet allekirjoittanut tämän adressin. Ihmiset allekirjoittavat adressin todennäköisemmin, jos ymmärtävät, kuinka tärkeä aihe on.
    2. Kopioi ja liitä adressin verkko-osoite viestiisi.
    3. Lähetä viesti käyttäen sähköpostia, tekstiviestiä, Facebookia, WhatsAppia, Twitteriä, Skypeä, Instagramia ja LinkedIniä.