Vetoomus samaa sukupuolta olevien avioliiton vihkimisten ja siunausten kieltämiseksi Mänttä-Vilppulan seurakunnan kirkoissa

Ota yhteyttä adressin tekijään

Adressi avoinna vielä hetken

2021-06-28 19:08:08

Tähän sähköiseen Adressiin kerätään vielä allekirjoituksia kesäkuun loppuun saakka. Eli keskiviikkona voi vielä allekirjoittaa, ja samalla osoittaa tukensa ikiaikaiselle ja Raamatun opettamalle miehen ja naisen avioliittokäsitykselle.

Kirkon ja seurakunnan kantaan voi ja kannattaa vaikuttaa. Samalla rohkaisee myös muita kristittyjä. Uskonsa näkyvässä tunnustamisessa on voimaa.

Kiitos Sinulle joka olet jo allekirjoittanut Adressimme. Vielä ehtii kertoa kirkon perinteistä uskonoppia kannattaville, että heilläkin on mahdollisuus jättää nimensä seurakunnan historiaan. Yhtenä niiden joukossa, jotka pysyivät apostolisessa uskonopissa silloinkin kun vastatuuli oli kova ja ajat haasteelliset.

Syksyn aikana Adressi luovutetaan kirkkoneuvostolle ja kirkkovaltuustolle. Myös Tampereen hiippakunnan piispa Matti Revolle joko postilähetyksenä tai audienssin aikana.

Jumalan rauhaa,

Pauli Selkee


Pauli Selkee, kappalainen Mänttä-Vilppulan seurakunta

Kiitos kun olet mukana!

2021-04-25 09:53:03

Vetoomuksemme ensimmäinen viikko oli menestys. Saimme yli viisikymmentä allekirjoitusta!

Näistä netin julkisten tietojen mukaan yli kolmekymmentä on Mänttä-Vilppulan asukkaita. Suuri kiitos jokaiselle allekirjoittaneelle - olet edistämässä hyvää ja tärkeää asiaa.

Silloin kun kirkossa tai seurakunnassa tehdään päätöksiä niitä on oikeutettua arvioida.
Apostolien teot kertoo Beroian juutalaisista: "He ottivat sanan halukkaasti vastaan ja tutkivat päivittäin kirjoituksista, pitikö kaikki paikkansa." - Ap. t. 17:11

Kirkon ja seurakunnan opetusta ja päätöksiä saa arvioida ja koetella:
"Koeteltaa kaikkea ja pitäkää se mikä on hyvää." - 1. Tess. 5:21

Suomen ev.-lut. kirkon opin ja opetuksen perustana on Raamattu. Siihen perustuvat luterilaiset Tunnustuskirjat, jotka laadittiin Martti Lutherin aikaan 1500-luvulla. Ne sisältävät opin kuvaamista, tarkentamista ja harhaoppien torjuntaa. Niissä on monta kohtaa, jotka liittyvät miehen ja naisen avioliittoon. 
Tunnustuskirjat toteavat Raamatun olevan ratkaiseva opetusten arvioinnin peruste ja väline.
"Opin summa, sääntö ja ohje, jonka mukaan kaikkea oppia on arvioitava ja syntyneet kiistat kristillisesti selvitettävä ja ratkaistava

1. Me uskomme, opetamme ja tunnustamme, että Vanhan ja Uuden testamentin profeetalliset ja apostoliset kirjoitukset ovat ainoa sääntö ja ohje, jonka mukaan kaikki opit ja opettajat on koeteltava ja arvioitava. Kirjoitettu on: "Sinun sanasi on minun jalkaini lamppu ja valkeus minun teilläni" (Ps. 119.) Pyhä Paavali sanoo: (Gal. 1:8) "Vaikka tulisi taivaan enkeli ja julistaisi toisin, hän olkoon kirottu".

Muita vaikka kuinka nimekkäiden vanhojen ja uusien opettajien kirjoituksia ei ole pidettävä Pyhän Raamatun vertaisina, vaan ne on kaikki tyynni alistettava sen alaisiksi.
(Yksimielisyyden ohje. Tiivistelmä)

Suomen ev.-lut. kirkon opin ja opetuksen tiivistelmä on Katekismus. Se on myös rippikoulun opetuksen perusta. Näin Katekismus opettaa avioliitosta:
"Jumala on luonut ihmiset miehiksi ja naisiksi. Seksuaalisuus on osa Jumalan luomistyötä. Sen tarkoitus on palvella miehen ja naisen välisen suhteen syntymistä ja säilymistä. Aviosuhteessa voimme tuottaa toiselle iloa, oppia palvelevaa rakkautta ja kasvattaa uutta sukupolvea. Avioliitto on perheen perusta. Julkinen sitoutuminen ja yhteiskunnan vahvistus antavat sille turvan. Elinikäisessä avioliitossa miehen ja naisen suhde voi parhaiten toteutua Jumalan tarkoittamalla tavalla." (6. käsky) www.katekismus.fi

Katekismus ilmaisee selkeästi virallisen opin, jonka mukaan avioliitto on miehen ja naisen liitto. Tämä onkin Raamatun jälkeen yksi parhaita kohtia Raamatun lisäksi joihin luterilaisen kirkon piirissä kannattaa vedota. Katekismus on paljon arvovaltaisempi opetuksen lähteenä kuin esimerkiksi kukaan yksittäinen pappi tai piispa. Koska Katekismus kristinoppina ilmaisee koko kirkon opin, ja on oppikirjana hyväksytty kirkolliskokouksessa.

Tämä oli ensimmäinen adressi-tiedote. Lisää on luvassa!

Jumalan rauhaa,


Pauli Selkee, kappalainen Mänttä-Vilppulan seurakunta



Jaa tämä adressi

Auta tätä adressia saamaan lisää allekirjoituksia.

Kuinka mainostaa adressia?

  • Jaa adressi Facebook-seinälläsi sekä adressin aiheeseen liittyvissä ryhmissä.
  • Ota yhteyttä kavereihisi
    1. Kirjoita viesti, jossa kerrot, miksi olet allekirjoittanut tämän adressin. Ihmiset allekirjoittavat adressin todennäköisemmin, jos ymmärtävät, kuinka tärkeä aihe on.
    2. Kopioi ja liitä adressin verkko-osoite viestiisi.
    3. Lähetä viesti käyttäen sähköpostia, tekstiviestiä, Facebookia, WhatsAppia, Twitteriä, Skypeä, Instagramia ja LinkedIniä.