Oikeuskansleri vastuuseen Päivi Räsäsen asiassa

Ota yhteyttä adressin tekijään

Toinen adressi: Käteinen on säilytettävä

2022-11-04 16:50:32

Käytän tilaisuutta mainostaa tätä uutta adressia:

https://www.adressit.com/kateinen_on_sailyttava_ja_ilman_digilaitteita_o_voitava_asioida

 

Hyvää viikonloppua.


Esko Nurminen

Kommenttejani Räsäsen hovioikeuskirjelmään

2022-09-16 17:00:02

Päivi Räsäsen asiamiehen VT Matti Sankamon laatimassa vastauksessa hovioikeudelle lukee sivulla 13:

  • ”Lääketieteellisessä tutkimuksessa ilmaisu [psykoseksuaalisen kehityksen häiriö] on esiintynyt aina 2000-luvulle eli pamfletin julkaisuajankohtaan [2004] asti.” 

Kun VT Sankamo on nähnyt tarvetta — ja onhan siihen tarvetta — perustella asiantuntijateoksilla termin psykoseksuaalisen kehityksen häiriö käyttämistä, niin on vaikea ymmärtää, miksi

a) on kirjoitettu noin epätarkasti, kun lääketieteellisessä kirjallisuudessa termiä psykoseksuaalisen kehityksen häiriö käytetään ainakin vuoteen 2019 saakka,

b) ei mainita, että keskustelua käydään yhä tiedeyhteisössä (eli syyttäjän todisteena ollut THL:n lausunto pystytään riitauttamaan),

c) ei perustella, että eihän termin mahdollinen kokeminen negatiivisena ilmaisuna muuta sen taustalla olleiden tutkimusten luotettavuutta ja

d) uudempia asiantuntijakirjoituksia ei esitetä Räsäsen todisteina. 

Esimerkki: Jos Lääkäriliiton internet-sivuilla olisi ollut linkki Achten, Alasen ja Tienarin skannattuun teokseen Psykiatria vuodelta 1981, Lääkäriliito olisi poistanut sen sivuiltaan, koska muuttuneiden käsitysten vuoksi siinä ollutta termiä kehityshäiriö oli alettu pitää vanhentuneena.

Saman kysymyksen kohtaa Päivi Räsänen ja Juhana Pohjola: vaikka perustelette termin käyttöä julkaisuvuoden 2004 asiantuntijakirjallisuudella, miksi haluatte — Räsänen vieläpä lääkärinä — levittää vanhentunutta tietoa, kuten syyttäjä Anu Mantila kysyi oikeudessa. 

_______

Lähetin kommentit muutama viikko sitten lakimies Matti Sankamolle ja Päivi Räsäselle.


Esko Nurminen

Jos haluat katsoa ohjelmani TV7:n arkistosta

2022-07-01 18:53:57

Tämä ohjelma ei tuo uutta tietoa Päivi Räsäsen asiaan.

https://www.tv7.fi/arkki/kristityt-tyoelamassa/varatuomari_p86786/

Räsäsen tulee antaa vastine hovioikeudelle viimeistään 22.7.2022.

Voi olla, että käsittely hovioikeudessa on kokonaan kirjallinen, eli ei paikalle tulemista suulliseen käsittelyyn.

T. Esko Nurminen


Esko Nurminen

Olen TV7:ssä tänään 29.6. klo 22

2022-06-29 08:49:56

Olen Kristityt työelämässä -ohjelmassa TV7:ssä.

Voit katsoa TV7:stä

tai netistä

kesk. 29.6. klo 22 tai torstaina 30.6. klo 14 tai sen jälkeen arkistosta milloin haluat.

 
 

Screenshot_20220626-191757_Samsung_Internet.jpg
Kerron muistoja Nordeasta noin 21 minuuttia työvuosilta 1987-2016, sitten mm. yhteiskunnallisista kannanotoista ja  yhteyksistä Pakistaniin.


Yst Esko


Esko Nurminen

Tulkaa takaisin lapset maailman -kirja

2022-05-31 17:57:26

OTE KIRJASTANI:

Poliisitutkintaan eivät kuitenkaan ole joutuneet kaikki, jotka uskaltavat pitäytyä Raamatun selvässä sanassa. Poliisitutkintaan eivät ole nimittäin joutuneet esim. katolinen tai ortodoksinen kirkko.

Kaikkia tulisi kohdella tasavertaisesti lain edessä.

— Islaminuskoinen imaami kertoi Ylen Ajankohtaisen kakkosen Islam-illassa 29.10.2013, että islamin kanta homoseksuaalisuuteen on kuolemanrangaistus. Tästä lausumasta huolimatta poliisitutkinta häntä kohtaan johti tutkinnan lopettamiseen 26.11.2019. Imaami sanoi myös, että islam suhtautuu homoseksuaalisuuteen moraalisena paheena, kuten suhtaudutaan aviorikokseen ja insestiinkin.

Valtionsyyttäjä Anu Mantila valtakunnansyyttäjän toimistosta (tai itse asiassa poliisi) perusteli tutkinnan lopettamispäätöstä:

”Päätöksessä 26.11.2019 olen katsonut, että [imaamin nimi] esittämässä lausumassa on kyse islamin uskon homoseksuaalisuuteen suhtautumistavan esiin tuomisesta ajankohtaisen ja yhteiskunnallisesti merkittävän keskustelun yhteydessä, eikä lausuma siten merkitse kiihottamisrikossäännöksessä tarkoitetulla tavalla kansanryhmän uhkaamista, panettelua tai solvaamista. Edelleen olen katsonut, että [imaamin nimi] ei ole esittänyt mielipidettä tai toivetta siitä, että homoseksuaalit tulisi tappaa, vaan välittänyt tiedon siitä, miten tietty uskonto suhtautuu homoseksuaalisuuteen.

Näin ollen lausumia on pidettävä kontekstissaan sallittuna sananvapauden käyttönä. Tästä on seurannut se, että asiassa ei ole syytä epäillä rikosta, eikä esitutkintaa toimiteta.”

— Poliisin päätöksessä 26.11.2019 lukee myös: ”Näkemykseni mukaan eri uskontojen suhtautuminen homoseksuaalisuuteen on yhteiskunnallisesti merkittävä aihe, josta käytävä keskustelu on sallittua sananvapauden käyttöä. Keskustelun käyminen tulisi käytännössä mahdottomaksi, jos uskonnollisia näkemyksiä ei saisi tuoda esiin niiden mahdollisesta syrjivyydestä ja epäasiallisuudesta johtuen. Käsitykseni mukaan on eri asia esittää oma mielipide julkisuudessa siitä, että homoseksuaalit tulisi tappaa, kuin esittää tietoa siitä, miten tietty uskonto suhtautuu homoseksuaalisuuteen, vaikka suhtautumistapa olisikin Suomen lain vastainen.”

_________

20 euroa, TV7-kaupassa, julkaistu kesäkuussa 2021:

https://kauppa.tv7.fi/tuote/tulkaa-takaisin-lapset-maailman/


Esko Nurminen

Herran sana 30.4.2022

2022-05-07 13:16:11

Minun suuni on puhunut ja varoittanut sinua Suomi ja sinä uskallat käydä oikeutta kanssani tämän maan syyttäjien välityksellä, sanoo Herra, jonka minä sallin sinun ulkokultaisuutesi tähden ja jumalattomuutesi tähden, kun käyt oikeutta yhtä minun kansani ruhtinasta vastaan. Tämä on paha minun silmissäni ja siitä tulee tuomiot näille syyttäjille. Suomi, mitä sinä käyt avainkysymyksissä olevia Raamatun pyhiä kirjoituksia vastaan muuttaen niitä ja väännellen ja unohdat, että minä Herra valvon Sanaani, Raamatun kirjoituksia. Omaksi tuomioksi väännellen sitä omassa laissasi ja muutellen sitä. Tämä on sinun tappiosi, sanoo Herra kaikkien syntiesi kanssa, joilla sinä vihastutat minut, sanoo Herra ja tulet kaatumaan tulevina vuosina ja vielä enempi, kun haet turvaa sodan jumalalta, sotilasliitto Natolta.

(osa Herran antamaa sanomaa Jari Pasasen kautta 30.4.2022)


Esko Nurminen

Syyttäjät vääristelivät, mitä voi tehdä?

2022-04-06 10:53:08

Syyttäjiä ei niinkään saa kiinni virheestä oikeudenkäynnin osalta, koska siellä oli esillä myös alkuperäiset lausumat: pamfletti, twiit ja radio-ohjelma purettuna.

- Mutta syyttäjälaitoksen tiedotteen vääristelyjen osalta saisi kiinni, jos on tahtoa ja rohkeutta tehdä TUTKINTAPYYNTÖ poliisille (virkavelvollisuuden rikkominen on kyseeseen tuleva rikos). Kuka tahansa, siis muukin kuin Räsänen, voi tehdä tämän tutkintapyynnön.

Siitä onkin jo kantelu tehty elokuussa (minä), ja päätöskin tullut; mutta oikeuskansleri oli lepsu päätöksessään kuten tässä adressissa on kerrottu ja hänen tulisikin joutua valtakunnanoikeuteen.

Kansanedustaja Pekka Aittakumpu, uskovainen, tuntuu aktivoituneen nyt twitterissä.

Kommenttipuheenvuoroni TV7:ssä kesk. 30.3.2022

(5 minuuttia):

https://www.tv7.fi/vod/player/87049/

 


Esko Nurminen

Syyttäjät vääristelivät, mitä voi tehdä?

2022-04-02 11:21:17

Syyttäjiä ei niinkään saa kiinni virheestä oikeudenkäynnin osalta, koska siellä oli esillä myös alkuperäiset lausumat: pamfletti, twiit ja radio-ohjelma purettuna.

- Mutta syyttäjälaitoksen tiedotteen vääristelyjen osalta saisi kiinni, jos on tahtoa ja rohkeutta tehdä TUTKINTAPYYNTÖ poliisille (virkavelvollisuuden rikkominen on kyseeseen tuleva rikos). Kuka tahansa, siis muukin kuin Räsänen, voi tehdä tämän tutkintapyynnön.

Siitä onkin jo kantelu tehty elokuussa (minä), ja päätöskin tullut; mutta oikeuskansleri oli lepsu päätöksessään kuten tässä adressissa on kerrottu ja hänen tulisikin joutua valtakunnanoikeuteen.

Kansanedustaja Pekka Aittakumpu, uskovainen, tuntuu aktivoituneen nyt twitterissä.

Kommenttipuheenvuoroni TV7:ssä kesk. 30.3.2022

(5 minuuttia):

https://www.tv7.fi/vod/player/87049/


Esko Nurminen

Tänään klo 21.15-21.20 kommentoin Räsäsen tuomiota TV7:ssä

2022-03-30 13:12:56

Klo 21.15-21.20 kommentoin Räsäsen tuomiota TV7:ssä tänä iltana kesk. 30.3. (Uusinta torstaina 31.3. klo 13.15.)

Syytteet hylättiin, hienoa, mutta:

Käräjäoikeus: "...ettei Räsäsen väitteissä niiden LOUKKAAVUUDESTA HUOLIMATTA ole kyse VAKAVUUDELTAAN sellaisesta sananvapauden ulkopuolelle jäävästä vihapuheesta [joka olisi lainvastaista].

- Kannattaa siis katsoa, asia ei ole satavarma, jos syyttäjä valittaa.


Esko Nurminen

Räsäsen tuomio tulee kesk. 30.3. klo 13

2022-03-27 12:49:13

Olen tehnyt 10.3.2022 kantelun oikeuskanslerille syyttäjistä, mm. sillä perusteella, että astuivat uskonnonvapauden alueelle kysyessään oikeudenkäynnissä, miksi Räsänen tulkitsee Raamattua sanatarkasti.

Ja olen tehnyt 3.3.2022 tutkintapyynnön poliisille THL:n lausunnosta 2021, joka oli syyttäjien todiste ja väitti, että kehityshäiriöstä ei enää puhuttaisi. Kun toisaalta kuitenkin säilyy faktana, että esim. nuoruudessa koettu seksuaalinen väkivalta myötävaikuttaa homoksi kehittymiseen, niin eihän asia muuksi muutu termiä vaihtamalla. Lausunto sivuutti myös täysin esim. lääkäriseura Duodecimin kustantaman Seksuaalisuus-kirjan,  tekijänä Dan Apter ym. vuodelta 2006.

Siteeraus: ... suhtautuminen seksuaaliseen suuntautumiseen on ollut kaksijakoista. [— — ]

Osa taas on nähnyt heteroseksuaalisuuden terveen kehityksen suotavana lopputuloksena ja homo- tai biseksuaalisuuden seksuaalista käyttäytymistä ja parinvalintoja ohjaavana tekijänä häiriintyneen biologisen tai psykososiaalisen kehityksen tuloksena.

Mutta pääasia on tämä: Räsäsen puolustukselta puuttui todisteita

pamfletin lauseiden tueksi, joten saapa nähdä, millainen tuomio tulee siltä osin.

20220214_120219.jpg 

Palaan piakkoin.

Esko Nurminen


Esko Nurminen



Jaa tämä adressi

Auta tätä adressia saamaan lisää allekirjoituksia.

Kuinka mainostaa adressia?

  • Jaa adressi Facebook-seinälläsi sekä adressin aiheeseen liittyvissä ryhmissä.
  • Ota yhteyttä kavereihisi
    1. Kirjoita viesti, jossa kerrot, miksi olet allekirjoittanut tämän adressin. Ihmiset allekirjoittavat adressin todennäköisemmin, jos ymmärtävät, kuinka tärkeä aihe on.
    2. Kopioi ja liitä adressin verkko-osoite viestiisi.
    3. Lähetä viesti käyttäen sähköpostia, tekstiviestiä, Facebookia, WhatsAppia, Twitteriä, Skypeä, Instagramia ja LinkedIniä.



Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…