Vastine median ja päättäjien negatiiviseen Venäjä julkilausumiin

Ota yhteyttä adressin tekijään

Mielenosoitus Pasilan trollitehdasta vastaan

2015-06-08 22:25:54

Informaatio tapahtumasta 

Mielenosoitus Pasilan trollitehdasta vastaan YLE-veron poistamisen puolesta

Pasilan trollitehdas eli YLE levittää jatkuvasti vääristyneitä ja valheellisia uutisia ja disinformaatiota ja sen päätehtävä tuntuu olevan Suomen vieminen NATO:on ja yllyttäminen sotaan Venäjää vastaan. YLE julkaisee päivittäin törkeän valheellista disinformaatiota Venäjästä ja Ukrainan kriisistä. YLE:n toimittajien ammattitaito on olematon. Kaikki tämä roska maksetaan veronmaksajan pussista, katsohan veroilmoitustasi. Siellä lukee YLE-vero.

Mielenosoittajat vaativat YLE:n määrärahojen leikkaamista, potkuja ammattitaidottomille toimittajille ja YLE-veron poistamista.

Mielenosoittajat jakavat ohikulkijoille lentolehtisiä, joissa on tietoja YLE:n toimittajien ja johtajien rikostuomioista ja JSN:n langettavista päätöksistä YLE:n levittämien valheiden vuoksi.
Mielenosoittajat kantavat myös kylttejä, joissa on YLE:n toimittajien ja johtajien kuvia ja tietoja heidän rikostuomioistaan ja JSN-päätöksistä.

Mielenosoitukseen osallistuu ryhmä venäläisiä tutkivia toimittajia, jotka tekevät täsmälleen saman kuin YLE:n toimittajat tekivät pietarilaiselle uutistoimistolle: kaikki YLE:n trollitehtaalle menijät ja sieltä tulijat kuvataan työvuorojen päättyessä, heitä haastatellaan ja vaaditaan tarkkaa selvitystä työtehtävien sisällöstä ja palkasta sekä syytä disinformaation levittämiselle.

Tarkoitus on perustaa pysyvä mielenosoitus (telttaleiri) YLE:n trollitehtaan viereiseen pusikkoon ja valvoa sieltä käsin trolitehdasta yötäpäivää.

Kaikista mielenosoituksen järjestelyistä tiedotetaan poliisille.

Tule mukaan vaikuttamaan!
 
Aiheesta facebook ryhmä, liity ja osallistu: https://www.facebook.com/events/1001861136514888/

Kiitos kaikille allekirjoittaneille.

2014-12-03 23:35:24

 

Hei,

 

Vastine median ja päättäjien negatiiviseen Venäjä julkilausumiin adressi on saapunut perille, sinne minne se kuuluukin. 
Kiitos kaikille osallistuneille, me teimme sen! Äänemme kuultiin  Tätä ei Suomen valtamediat ja sen omistavat €liittimme halunneet kuunnella, ja eivät halua vieläkään kuunnella. Se on niin hirvittävän väärin...

Olette rohkeita, ja uskotte vielä tämän kaiken hulluudenkin keskellä oikeudenmukaisuuteen ja omaan sananvapauteen, tosin tähän näennäiseenkin, sillä me kiersimme valtamediat ja päättäjämme. Kunnioitan teitä suuresti.

Poistan adressin kokonaan muutaman päivän sisällä, ja sillä toivonkin että viestini tavoittaa kaikki teidät allekirjoittaneet. 

Vielä kerran kiitos, ja taistelu rauhasta, sananvapaudesta sekä valtamedian ja päättäjiemme vastainen taistelu jatkuu yhä edelleen. Tämä oli vain yksi näpäytys yksipuoliselle valtamedian uutisoinnille, lakeja valvovien virkamiehillemme, ja julkisen sanan neuvostolle. Heillä ei ole enää mitään kontrollia valtamedioihin. Päiväittäinen julkinen uutisointi on mennyt täysin hallitsemattomaksi. Sitä hallitsee vain yksi tietty taho, ja valitettavasti se ei ole Suomen kansa.

Meitä on todellisuudessa paljon isompi joukko, jotka ajattelee samoin. Tämä, pelkästään sosiaalisessa mediassa kerättu adressi ei tavoittanut kaikkia. Yrityksistä huolimatta emme läpäiseet valtamedian sensuuria. Se ei liene kenelläkään yllätys.

 

 

Venäjällä iso uutistoimisto uutisoi aiheesta näin:

 

Suomalaiset keräsivät allekirjoitukset tukeakseen ystävyttään Venäjään.

 

18:52 03.12.2014 (Päivitetty: 21:11 03.12.2014)
MOSKOVA 3. joulukuuta - RIA Novosti.
Suomalaiset keräsivät allekirjoitukset tukeakseen ystävyttään Venäjään,
Suomalaiset aktivistit järjestivät adressin sosialisessa verkossa, jossa he tuomitsevat Suomen valtion sekä median venäjän-vastaisen aseman ja haluavat säilyttää suomen itsenäisyyden.

Adressi on suunattu Venäjän presidentille Vladimir Putinille ja sen julkaisuhetkellä adressi sisälsi yli 1700 allekirjoitusta.

Saatekirjeessä aktivistit kertoivat omista motiveistään, korostaen, että eivät hyväksy suomen liittymistä natoon eikä ystävyys/kauppasuhteiden tuhoamisen sanktioiden avulla.

Me olemme monesti valittaneet valtion päättäjille meneilään olevasta vastakkain asettelusta Venäjää vastaan, Suomen mediassa sekä laittomasta yhteistyösopimuksesta nato:n kanssa. 
Meidän nykyistä valtionjohtoa ei kiinosta meidän mielipide, kertovat aktiiviset kansalaiset.

 

Teksti valitus kuuluu seuraavasti:
(Adressin sisältö)

Vastoin Suomen valtamediassa esitettyjä valitettavan yksipuolisia ja negatiivisia poliittisten päättäjiemme julkilausimia, Meillä on tahto välittää teille Suomen kansalaisina sen yhteisen mielipiteen, jota maamme valtamediat ei halua tuoda esiin.
ME emme halua mitään konfliktia Venäjän kanssa.
ME emme halua sotilaallista liittoutumista NATO:n sotilasliittoon.
ME emme tue päättäjiemme negatiivisia ja diplomaattisesti ala-arvoisia Venäjän vastaisia lausuntoja.
ME emme tue poliittisten päättäjiemme häpeällistä käyttäytymistä Ukrainan kriisin aikana.
ME emme halua osallistua mihinkään sotatoimiin EU/NATO:n puolesta.
Olemme edelleen demokraattisten arvojen mukaan puolueeton ja liittoutumaton maa ja aiomme puolueettomana pysyä myös jatkossa.
ME emme koe Venäjää uhkana, kuten päättäjämme antavat vasten yleistä tahtoa ymmärtää.
ME koemme tärkeäksi ylläpitää Venäjän kanssa hyvät suhteet, niin poliittisesti kuin kauppasuhteissakin.
ME kunnioitamme keskenäistä naapuruussopimusta, vaikka päättäjämme juridisesti yrittävät mitätöidä sen vastoin Suomen kansan tahtoa.
ME puolueettomana Suomen kansana toivomme, että tämä viestimme tavoittaa Venäjän ylimmät päättäjät, sillä tämä viesti on aito tervehdys, aidolta Suomen itsenäiseltä kansalta itseltään.

Allekirjoittaneet: Suomen itsenäinen ja puolueeton kansa

РИА Новости http://ria.ru/world/20141203/1036421353.html#ixzz3KrZKcOvw


Yle:n ja Ulkopoliittisen instituutin propaganda lähentelee aivopesua

2014-08-01 16:44:51

http://www.turpeinen-saari.net/blogi/2014/07/22/365

 

Yle:n ja Ulkopoliittisen instituutin propaganda lähentelee aivopesua

Tiistai 22.7.2014 klo 12:36 - Pirkko Turpeinen-Saari


Puolen vuoden ajan Yle on tarjonnut verovaroilla maksettua Venäjän vastaista propagandaa niin viihteessä, uutisissa, kuin ajankohtaisohjelmissa.

Ulkopoliittisen instituutin tehtävä oli perustamisajankohtanaan tukea ulkopoliittista päätöksentekoa tieteellisellä taustatiedolla varmistettuna. Mieleeni nousi kysymysmerkkejä, kun instituutin johtajaksi nimitettiin Teija Tiilikainen. Olin kuullut hänen alustuksensa Venäjästä. Hän kohteli Venäjää objektina, ei tasaveroisena, vuorovaikutuksen arvoisena subjektina.Laitoksen johtajalla on suuri vaikutus alaistensa moraaliin ja tieteelliseen objektiivisuuteen.

Seurasin Yle:n A-studiota 21.7. 2014. Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola esitti halventavia käsityksiään presidentti Putinista ja Venäjästä liittyen malesialaisen koneen turmaan. Hänen mielipiteensä eivät sisältäneet yhtäkään tosiasiaa, joihin hän olisi voinut perustaa itsevarmat mielipiteensä. A-studion toimittaja oli samalla aaltopituudella, joten esityksestä tuli Ulkopoliittisen instituutin historiaan painuva näytelmä.

A-studion kaikkia tosiasioita karttava ohjelma saa tukea eräiden kokoomus-poliitikoiden ja Yhdysvaltojen propagandasta, jossa Putinia nimitetään esimerkiksi Hitleriksi. Entinen ulkoministeri Hillary Clinton puolestaan sanoi Putinia "vaaralliseksi". New York Timesin artikkelin mukaan presidentti Obaman tavoitteena jo alkukeväästä oli lopettaa keskustelu presidentti Putinin kanssa, eristää Venäjä lännestä ja tehdä siitä "hylkiövaltio" (rogue state).

Malesialaiskoneen turmasta tulee mieleen monet Yhdysvaltojen keskustiedustelupalvelun likaiset temput Etelä-Amerikassa. Presidentti Clintonin tukemien ja salaisesti aseistamien Bosnian muslimien suorittama Sarajevon torin räjäytys, josta välittömästi, ilman tutkimuksia, syytettiin serbejä ja jonka lukuisat siviiliuhrit sitten toimivat tekosyynä NATO:n Bosnian serbialueiden pommituksille. Toiminta oli niin nopeaa, että lupaa pommituksiin ei ehditty odottaa kunnes pääsihteeri Boutros Ghalin lentokone olisi ehtinyt laskeutua vaan lupa saatiin apulaispääsihteeriltä Kofi Annanilta.

Samoin Yhdysvaltojen propagandan ydinalueisiin kuuluvan Srebrenica- tarinan oli tarkoitus peittää Kroatian armeijan, Yhdysvaltojen kenraalien työnohjaama Krajinan alueen serbien tappaminen ja etninen puhdistus. Kaikista näistä tapahtumista on tieteellisesti pätevää ei-poliittista tietoa saatavilla, esimerkiksi George Szamuelyn kirja Bombs for Peace, Amsterdam Univ. Press.

Nyt Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja kiiruhtaa toimenpiteitä ennen tutkimuksia. Miksi?

Samassa ohjelmassa Yle:n toimittaja Marja Manninen esittää näennäisesti objektiivisen mutta Kiovan hallituksen rikokset peittävän tilannekatsauksen Ukrainasta. Ohjelman jälkeen istuin tietokoneeni ääreen lukeakseni juuri ilmestyneestä "The Nation"- lehdestä Steven Cohenin artikkelin otsikolla "The Silence of American Hawks About Kiev's Atrocities, "Yhdysvaltojen haukkojen hiljaisuus Kiovan hirmuteoista". Osasta Suomen ulkopoliittista eliittiä ja mediaa voisi tehdä saman otsikon. Hirmuteoista vaikeneminen on osa niiden hyväksymistä. The Nation tuo esiin Yhdysvaltojen sotilasasiantuntijoiden soluttautumisen Ukrainaan, asetoimitukset sekä Oikean sektorin ja Svobodan jäsenten integroimisen osaksi niin sanottua kansalliskaartia, joka toimii mitään kaihtamattomana osana Ukrainan virallista armeijaa.

Suomessa ei kirjoiteta syyskuun 2013 Jaltan kokouksesta, jossa Yhdysvaltojen ja Euroopan eliitit suunnittelivat oligarkki Victor Pinchukin koollekutsumassa seminaarissa Ukrainan "länsimaistamista" USA:n ehdoilla. USA:n valtaan saattama epäparlamentaarinen hallitus loi uuden poliittisen kulttuurin. Sen mukaisesti suurimman Ukrainalaisen yksityisen kaasuyhtiön hallitus sai jäsenekseen Yhdysvaltojen varapresidentti Bidenin pojan. Jos merkit pitävät paikkansa, kehitys on Jugoslavian jäännösvaltioiden kaltainen myös Ukrainassa.

Venäjä ei osoita alistumista Yhdysvaltojen saneluun. Sen sijaan se rakentaa BRICS maiden kanssa toisenlaista yhteisöä, jossa ihmisarvo voittaa rahan arvon. IMF:n ja Maailmanpankin rinnalle luodaan vaihtoehto. Tämä on ehkä Clintonin mielestä vaarallista! Itsenäiset tai toisenlaiset maat ovat Yhdysvaltojen tähtäimessä. Yhdysvaltojen kongressi asetti muun muassa talouspakotteet Venezuelalle. Miksi?

Yhdysvallat ei voi sietää humanismia, ihmisen arvoa ihmisenä, vaan kaikki mitataan rahassa. Venäjän pyrkimykset toisenlaisten arvojen luomiseen tulevat kohtaamaan vastarintaa. Suomen on valittava linjansa.

Nykyinen median aivopesu vahingoittaa lapsia ja nuoria. Nuoret uskovat propagandan olevan totta.

Steven Cohen writes in "The Nation"  "The Silence of American Hawks About Kiev's Atrocities". It is a wise and objective analysis. I am writing about the silence of the Finnish media and most part of the political elite in Finland. The anti-Putin propaganda is at its height when the Institute of Foreign Policy of Finland representative is giving his statement about the downing of the Malesian passanger plane, without any evidence what so ever.

The Institute of Foreign Policy's task is to give scientific support to the Finnish Parliament on questions on foreign policy. Now it seems to have degraded to the status of a propaganda machine.


Iltasanomien otsikot kiihottamassa sotaan suggestion keinoin

2014-06-13 13:21:23

Iltasanomien otsikot kiihottamassa sotaan suggestion keinoin

 

IS-otsikoissa manataan sotilaallisilla termeillä


- kun puhutaan nettikirjoituksissa niin otsikossa puhutaan jopa "iskuista":

  • "Asiantuntijat uskovat: Venäjä tekee salaisia iskuja Suomeen".


Hyvin räikeää kiihostusta; jos puolustat kokonaiskuvaa ja eurooppalaista rauhaa sekä itsenäisyyttä ilman amerikkalaisten interventioita etkä kannata Amerikan aggressioita ja Natoa, etkä hyväksy EU:ta tukemassa Kiovan natsipuolueiden ylläpitämää vallankaappausta ja CIA-agentteja Ukrainassa, niin olet tämän mukaan "iskijä".

Eli tässä suggestiopuheessa Amerikalle ja suomalaiselle eliitin valtamedialle medialle kriittinen kirjoittaja on lähes terroristi. Hurjaa. Hurja aggressiivinen leima luomassa paranoijaa 50-luvun McCarthyn tyyliin.  

Tämä Iltasanomien uutisointi on hyvin sotilaallista sanankäyttöä ja propagandaa CIA:n ja Naton puolesta.  Levottomia puheita luomassa turvattomuutta mutta jättämässä täysin käsittelemättä kuinka CIA lahjoi natsipuolueita ja oligarkkeja Ukrainassa Kreikan tyyliin (Amerikka lahjoi brutaalia mafiaa ja eliittiä II MS jälkeen, jotka murhasivat vasemmistolaisia ja soluttautuivat kansanliikkeisiin luomaan riitaisuuksia. )

Media yrittää saada meidät unohtamaan Odessan tapahtumat kun Kiovan vallankaappajien hyväksymät natsit tappoivat noin 100 ihmistä, vasemmistolaisia ammattiyhdistysten talossa.

Media yrittää saada meidät unohtamaan että Kiovan vallanpitäjät ampuvat nyt tykeillä omia kansalaisiaan. Koko ajan.

 

Nato esitetään tässä diskurssissa turvallisuuden synonyyminä eikä välitetä stitä että Nato on etupäässä Amerikan sotien aktiivinen tukija, kuten Vietnam ja Afganistan. 

Suomalainen media ryöppyää nyt tajuntaamme CIA:n ja Naton koulutuksessa olleiden toimittajien kirjoituksia (mm. Viroon Reutersin maksamia koulutusmatkoja) ja sitten kirjoitetaan vain venäläisten "nettitrolleista" eikä kerrota rehelliseti kuinka oikeiston oma poliisi Supo ja sen ihailema SDP:n pitkäaikainen rahoittaja CIA on lähellä suomalaisten päätoimittajien salaseuraa eli keskivikkoseutaa. Valtamedia on 90% oikeistolaista nettitrollausta selkeästi oikeiston poliittisella filtterillä.

Tässäkin haastatellaan totaalista armeijan rahoittamaa  sotapropagandan suoltajaa ja puhutaan asiantuntijasta:

 

 

Artikkeli löytyy: http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/iltasanomien-otsikot-kiihottamassa-sotaan-suggestion-keinoin

 


Artikkeli: John Pilger "Hiljaisuus on rikottava"

2014-06-13 12:40:25

John Pilger: Maailmansota on lähellä - hiljaisuus on rikottava

''Miksi me siedämme maailmansodan uhan, joka aloitettaisiin meidän nimissämme?'' John Pilger on arvostettu ja kokemut journalisti, dokumentaristi sekä kolumnisti. Tämä artikkeli ilmestyi ensimmäisen kerran brittiläisessä The Guardian-lehdessä.

 

John Pilger: Maailmansota on lähellä

Miksi me siedämme valheet jotka oikeuttavat tämän suuren riskin? Harold Pinter on kirjoittanut kuinka mielipiteenmuokkauksemme mitta on "nerokas, jopa vitsikäs, erittäin onnistunut hypnoosi" - siis ihan kuin todellisuus, joka "ei koskaan tapahtunut vaikka se oli tapahtumassa".

Joka vuosi amerikkalainen historioitsija William Blum julkaisee "päivitetyn raportin Yhdysvaltojen ulkopolitiikan ansioluoettelosta", mistä käy ilmi tärkeitä seikkoja. Vuodesta 1945 eteenpäin Yhdysvallat on:

  • Yrittänyt kaataa 50 hallitusta, joista moni on ollut demokraattisesti valittuja
  • Sekaantunut törkeästi 30 maan vaaleihin
  • Pommittanut 30 maan siviiliväestöä
  • Käyttänyt kemiallisia ja biologisia aseita
  • Yrittänyt salamurhata ulkomaisia johtajia...

Useissa tapauksissa Iso-Britannia on ollut rikoskumppanina. Inhimillisen kärsimyksen määrä, puhumattakaan kaikesta muusta rikollisuudesta, on hyvin huonosti tiedostettu länsimaissa, vaikka käytössämme ovat maailman kehittyneimmät kommunikaatiovälineet ja nimellisesti vapain media.

Siitä ei saa puhua, että terrorismin suurimmat uhrit - siis meidän terrorismimme - ovat muslimeja. Totuus siitä, kuinka ääri-jihadismi, joka johti syyskuun 11:n tapahtumiin, on kasvatettu angloamerikkalaisella politiikalla (operaatio Cyclone Afganistanissa) on vaimennettu. Huhtikuussa Yhdysvaltain ulkoministeriö noteerasi, kuinka Naton kampanjan seurauksena 2011 "Libya on muuttunut terroristien turvapaikaksi".

 

 

"Meidän" vihollisemme nimi on muuttunut vuosien saatossa kommunismista islamismiin.

Yleisesti vihollisemme on mikä tahansa yhteiskunta, joka on itsenäinen länsimaisesta vallasta, pitäen hallussaan strategisesti merkittävää tai resursseiltaan rikasta aluetta. Näiden ongelma-valtioiden johtajat syöstään väkivaltaisesti sivuun, kuten demokraatit Mohammed Mossadeq Iranissa jaSalvador Allende Chilessä, tai heidät murhataan, kuten Patrice Lumumba Kongossa.

Kaikki joutuvat länsimedian propagandakampanjoiden kohteeksi - kuten Fidel CastroHugo Chavezja nyt Vladimir Putin.

Washingtonin rooli Ukrainassa on erilainen ainoastaan seurauksiltaan meille muille. Ensimmäistä kertaa sitten Reaganin vuosien Yhdysvallat uhkaa aloittaa maailmansodan. Itä-Eurooppa ja Balkanin maat ovat nyt Naton etuvartioasemia. Länsimaat tukevat uusnatseja maassa, jossa ukrainalaiset natsit aikoinaan tukivat Hitleriä.

 

Washington oli pääarkkitehti helmikuisessa vallankaappauksessa Kiovan demokraattisesti valittua hallitusta vastaan, mutta suunitelmat kaapata Venäjän historialliset ja lailliset sotilastukikohdat Krimin niemimaalla epäonnistuivat. Venäläiset puolustivat itseään, niinkuin he ovat tehneet aina ennenkin jo miltei sadan vuoden ajan länsimaista uhkaa ja miehitystä kohdatessaan.

 

Mutta Naton sotilaallinen saarto on kiihtynyt, kuin myös Yhdysvaltain järjestämä väkivalta etnisiä venäläisiä vastaan Itä-Ukrainassa. Tavoite on provosoida Putin ryntäämään venäläisten apuun, toteuttaen näin hänelle ennalta määrätyn roolin "paariana" joka oikeuttaisi Nato-johteisen sissisodan, mikä puolestaan todennäköisesti leviäisi itse Venäjälle.

Kuitenkin Putin on pöyristyttänyt sota-puolueen yrittämällä neuvotella Washingtonin ja EU:n kanssa, vetämällä joukkonsa pois Ukrainan rajalta ja neuvomalla etnisiä venäläisiä Itä-Ukrainassa hylkäämään kansanäänestyksen. Nämä venäjää puhuvat kaksikieliset ukrainalaiset - jotka muodostavat kolmasosan Ukrainan väestöstä - ovat pitkään tavoitelleet demokraattista federaatiota, joka peilaisi maan etnistä monimuotoisuutta ollen samanaikaisesti autonominen ja itsenäinen Moskovasta.

Useimmat eivät ole "separatisteja" eivätkä "kapinallisia", vaan kansalaisia jotka haluavat elää turvallisesti kotimaassaan.

 

 

Hiljaisuus on rikottava

Kuten Afganistanin ja Irakin rauniot, Ukraina on muutettu CIA:n huvipuistoksi. Huvipuistoa pyörittää CIA johtaja John Brennan Kiovasta käsin.

"Erikoisyksiköt", joiden avulla CIA ja FBI rakentavat "turvallisuusrakenteita", ovat vastuussa sabotaasihyökkäyksistä, joita suoritetaan kaikkia niitä vastaan, jotka vastustavat helmikuun vallankaappausta.

Katsokaa videot ja lukekaa silminnäkijäkertomukset Odessan toukokuisesta joukkomurhasta. Fasistien rosvokoplat polttivat ammattiliiton pääkonttorin tappaen ainakin 41 ihmistä, jotka olivat jääneet sisälle loukkuun.

Katsokaa, kuinka poliisit seurasivat sivusta. Lääkäri kertoo kuinka yritti pelastaa ihmisiä, mutta "pro-ukrainalaiset natsiradikaalit estivät. Yksi tönäisi minut töykeästi sivuun, luvaten minulle, että minä ja muut Odessan juutalaiset koemme kohta saman kohtalon... ihmettelen, miksi koko maailma on hiljaa".

Venäjänkieliset ukrainalaiset ovat taistelemassa selviytymisestään.

Kun Putin ilmoitti vetävänsä Venäjän joukot rajalta, Kiovan juntan puolustusministeri - yksi fasistisen Svoboda-puolueen perustajajäsenistä - leuhki kuinka hyökkäykset "separatisteja" vastaan tulevat jatkumaan.

Orwellimaiseen tyyliin propaganda lännessä on pistänyt tämän Moskovan piikkiin - Moskova "yrittää orkestroida konfliktia ja provokaatiota", kertoo Iso-Britannian ulkoministeri William Hague. Hänen kyynisyytensä kohtaa vertaisensa vain Obamassa, joka vastenmielisesti onnitteli Kiovan junttaa "esimerkillisen pidättäväisyyden" osoittamisesta Odessan joukkomurhan jälkeen. Laiton ja fasistien dominoiva juntta on Obaman kuvausten perusteella "demokraattisesti valittu".

 

"Sillä ei ole merkitystä mikä on totta", Henry Kissinger on kerran sanonut, "tärkeää on se mikä hahmotetaan totuudeksi".

 

Yhdysvallain mediassa Odessan rikos on esitetty "epäselvänä" ja "tragediana", missä "nationalistit" (uusnatsit) hyökkäsivät "separatistien" (ihmisiä, jotka keräsivät allekirjoituksia kansanäänestykselle, joka tavoitteli federaatiomallia Ukrainalle) kimppuun.

Rupert Murdochin Wall Street Journal kirosi uhreja - "Hengenvaarallinen tulipalo Ukrainassa todennäköisesti kapinallisten aiheuttama: hallitus kertoo". Propaganda Saksassa on ollut silkkaa kylmää sotaa. Frankfurter Allgemeine Zeitung varoitti lukioitaan Venäjän "julistamattomasta sodasta". Saksalaisille on vihattavaa ironiaa, että Putin on ainoa johtaja, joka tuomitsee fasismin nousun 2000-luvun Euroopassa.

Suosittu itsestäänselvyys on, että "maailma on muuttunut" sitten syyskuun 11. 2001, mutta mikä on muuttunut?

Suuren tietovuotajan Daniel Ellsbergin mukaan Washingtonissa on tapahtunut hiljainen vallankaappaus ja militarismi on päivän sana. Pentagon pyörittää tällä hetkellä "erikoistehtäviä" - salaisia sotia - 124 maassa. Maan sisäisesti Yhdysvallat kärsii kasvavasta köyhyydestä, supistetuista kansalaisoikeuksista ja vapaudesta sekä muista ikuisessa sodassa olevan valtion oireista.

Lisätään tähän ydinsodan uhka, ja kysymys kuuluu: miksi me siedämme tätä?

 

http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=3&id=10857

Alkuperäinen:

http://johnpilger.com/articles/break-the-silence-a-world-war-is-beckoning


Jotain positiivista jopa valtamedioistamme, tosin tämän me jo tiedämmekin.

2014-04-19 18:17:55
  • 17.4.2014 klo 13:20 | päivitetty 17.4.2014 klo 16:33

Putin: Suhde Suomeen on erittäin hyvä

Venäjän johtaja nosti suhteesta esiin Suomen riippuvuuden venäläisestä kaasusta.

Venäläisiä toimittajia lehdistökeskuksessa. Venäläinen lehdistö seuraa presidentti Putinin suoraa televisiolähetystä lehdistökeskuksessa 17. huhtikuuta. Kuva: Yuri Kochetkov / EPA

Venäjän presidentti Vladimir Putin pitää Venäjän suhdetta Suomeen erittäin hyvänä.

Putin vastasi Euroopan ja Venäjän välisiä kaasutoimituksia koskeneeseen kysymykseen suorassa televisio-ohjelmassa, ja mainitsi esimerkkinä Suomen. Hän nosti maiden suhteesta esiin Suomen riippuvuuden Venäjällä tuotetusta energiasta.

- Meillä on erittäin hyvä suhde Suomeen. Suomi on erittäin riippuvainen kaasustamme, ja on epätodennäköistä, että se luopuisi kaasustamme, Putin sanoi.

Suomen Pankin aiemmin tässä kuussa julkaiseman katsauksen mukaan maakaasu ei ole Suomen energiankulutuksen kannalta kriittinen polttoaine, sillä sitä ei juurikaan käytetä kotitalouksissa ja laitoskäytössä on mahdollista siirtyä korvaavan polttoaineen käyttöön.

Putin vastasi TV-ohjelmassa kansalaisten hänelle osoittamiin kysymyksiin. Häneltä kysyttiin myös olisiko hän kiinnostunut hankkimaan Alaskan takaisin Yhdysvalloilta, jolle Venäjä myi alueen vuonna 1867.

- Mitä te tekisitte Alaskalla? Se myytiin aikoinaan Yhdysvalloille. Siellä on kylmä. Jos asuttaisimme sinne ihmisiä, heille pitäisi maksaa tukia, Putin vastasi.

Putin otti kantaa myös Moldovan ja Ukrainan rajalla sijaitsevaan Transnistrian alueeseen, jonka päättäjät ovat viime aikoina ilmaisseet halunsa liittyä Venäjään. Joidenkin arvioiden mukaan Venäjä on kiinnostunut liittämään alueen osaksi Venäjää. Putin totesi, että Transnistrian saarto on lopetettava.

Putinin mukaan Transnistrian asukkailla pitäisi olla oikeus päättää omista kohtalostaan. Hän korosti neuvottelujen tärkeyttä alueesta.

Lähteet: Reuters, AP

 

 

http://yle.fi/uutiset/putin_suhde_suomeen_on_erittain_hyva/7195919


Suomi liittoutuu sotilaallisesti salaisella Nato-sopimuksella - Naapuruussopimusta rikotaan, ilman kansan hyväksyntää

2014-04-19 16:28:15

Suomella ja Venäjällä on Naapuruussopimus, joka kieltää NATO-joukot alueeltamme. Eilen torstaina uutisoitiin kuitenkin salassa valmistellusta Isäntämaasopimuksesta, jolla Suomi takaa NATO:lle mahdollisuuden sotavoimien kauttakulkuun ja tukikohtien perustamiseen. On aika lukea koko artikkeli ja jakaa se myös eteenpäin.

Toimittaja: Janus Putkonen
18.4.2014, Verkkomedia.org

 

Suomi liittoutuu sotilaallisesti salaisella Nato-sopimuksella - Naapuruussopimusta rikotaan

Suomalaiset ovat joutuneet raivoisan Nato-propagandan kohteeksi, joka on huipentunut Ukrainan kriisissä. Vihdoin me saimmekin kuulla myös vastauksen siihen miksi häpeilemättä lietsotut valtamedian valheet ''Venäjän luomasta uhasta'' on suomalaisille tuotettu.

Propagandan taustalla on ollut kansalaisilta salassa tehty sopimusvalmistelu NATO:n ja Suomen sotilaallisen yhteistyön syventämiseksi Isäntämaasopimuksella. Suomen median kertomien tietojen perusteella me voimme täysin perustellusti puhua Suomen sotilaallisesta liittoutumisesta - Venäjää vastaan.

Keskisuomalainen uutisoi torstaina 17.4.2014, että Suomi on solmimassa Naton kanssa uuden sopimuksen, joka mahdollistaa sotilaallisen avun vastaanottamisen. Sopimus, joka on valmisteltu täysin salassa, kantaa nimeä Isäntämaasopimus, joka mahdollistaa NATO-joukoille mm. kauttakulun ja tukikohtien perustamisen Suomen maaperälle. Mitään rajoituksia ei aseteta ja sopimus jättää oikeuden tulkintaan.

Uudesta Isäntämaasopimuksesta kerrotut tiedot vastaavat pääministeri Kataisen maaliskuussa ilmoittamaa kantaa, jonka mukaan Suomen kansalaisille ei tule antaa valtaa ratkaista Suomen sotilaalliseen asemaan liittyviä asioita vaan päätökset olisi jätettävä valtiojohdolle. Uusi NATO-sopimus näyttää antavan tähän mahdollisuudet.

Voimme nähdä, että julkisuuteen tulleen sopimussisällön perusteella Suomi on liitetty osaksi Venäjän vastaista sotilaallista saartoa ja samalla myös täysin mahdollisia Venäjän vastaisia sotatoimia varten voimistettavaan NATO-rintamaan.

 

 

Voimme epäillä, että salassa tehty Nato-sopimuksen valmistelu ja aikomus sen allekirjoittamista - ilman avoimia neuvotteluja Venäjän kanssa sekä ilman Moskovan hyväksyntää - on törkeä voimassa olevan valtiosopimuksen rikkomus NATO:n johdolta ja Suomen hallinnolta. On epäiltävissä, että jo valmistelun salaaminen on vastoin Venäjän kanssa laadittua Naapuruussopimusta.

"Sopimuspuolet eivät käytä eivätkä salli aluettaan käytettävän aseelliseen hyökkäykseen toista sopimuspuolta vastaan. Siinä tapauksessa, että Suomi tai Venäjä joutuu aseellisen hyökkäyksen kohteeksi, toinen sopimuspuoli myötävaikuttaa ristiriidan selvittämiseen YK:n peruskirjan ja ETYKin asiakirjojen periaatteiden ja määräysten mukaisesti ja pidättyy sotilaallisen avun antamisesta hyökkääjälle..." (Finlex/valtiosopimukset/63/1992)

Suomea sitoo siis yllä siteerattu Naapuruussopimus, jonka olemassaolon on nähty suomalaisten asiantuntijoiden mukaan "hankaloittavan mahdollista maamme Nato-jäsenyyttä" (YLE 28.6.2007). Kaiken järjen mukaan sopimuksen pitäisi samalla myös suojata maatamme Nato-joukkojen invaasiolta alueellemme.

Lue myös: Voimassa oleva Naapuruussopimus Venäjän kanssa estää Suomen NATO-jäsenyyden

Voimassa oleva sopimus antaa suuntaviivat Suomen sotilaallisesti liittoutumattomalle turvallisuuspolitiikalle, joka tarkoittaa, ettei maahamme saa päästää ainakaan sellaisia sotavoimia, jotka eivät olisi myös Venäjän liittolaisia. Ja kuten tiedämme, NATO-joukot eivät sellaisia sotajoukkoja ole.

 

Isäntämaasopimus voimistaa kuultuja NATO-varoituksia

Lukemattomat asiantuntijat kautta maailman, jotka seuraavat ja raportoivat riippumattomasti maailman kehityksestä, ovat varoitelleet toistuvasti, että Yhdysvallat lietsoo nyt Eurooppaa ja sen Venäjän rajoilla olevia maita agressioihin Venäjää vastaan. Näitä varoituksia uutisoimme Verkkomediassa lähes päivittäin.

Etelä-Suomen Sanomat kirjoittaa Suomen Nato-sopimuksesta mm. seuraavaa:

"Suomi tiivistää toukokuussa yhteistyötä sotilasliitto Naton kanssa allekirjoittamalla niin sanotun isäntämaatukisopimuksen, joka tekee sotilaallisen avun vastaanottamisen kriisitilanteessa aiempaa helpommaksi. Toukokuun lopussa allekirjoitettava sopimus on vielä luonnosvaiheessa salainen...

Käytännön asioita ovat järjestelyt, jotka liittyvät esimerkiksi kauttakulkuun, ilmatilaan, satamien ja lentokenttien käyttöön, harjoitusalueisiin, miehistön majoituksiin, muonituksiin ja sotilaskaluston tarvitsemiin polttoaineisiin. Kriisiolojen lisäksi sopimusta sovelletaan rauhanajan harjoituksiin...

Suomen ja Naton välillä ei ole aiemmin ollut vastaavaa sopimusta. Sopimus astuu voimaan heti allekirjoituksen jälkeen toukokuussa, ja se pannaan toimeen vuoteen 2016 mennessä. Kaikki asioita ei tarvitse sopia etukäteen, vaan järjestelyissä voidaan viitata sovittuun paperiin...

...Tuesta maksetaan sovittaessa korvaus." (Etelä-Suomen Sanomat)

Kyseessä onkin kaikesta päätellen Suomen myöntämä avoin valtakirja - jättämällä vapauden tulkita sopimusta. Tämä on huomattava seikka. Lisäksi sen nojalla voidaan päästää rajoituksetta NATO:n sotavoimia maahamme pelkällä valtiojohdon tekemällä sopimustulkinnalla. Tämä tarkoittaakin käytännössä mm. NATO:n tukikohtia, USA:n ohjuspuolustusjärjestelmää tai asevarustelua operaatioihin kohti itää.

Koska sopimus koskee kaikkea sotilaallista yhteistoimintaa, voimme tulkita tämän salaisen Nato-sopimuksen ylittävän aiemmat sopimukset ja samalla liittävän Suomen de facto NATO-jäseneksi. Mistään "rauhankumppanuus-ohjelman" puitteissa tapahtuvasta ei ainakaan ole enää kysymys vaan sopimus käsittelee nimenomaan poikkeustilatoimintaa, joka tarkoittaa myös sotaa - konfliktia.

Maaliskuussa tehtyjen mielipidemittausten mukaan selkeä enemmistö, noin 70-80 % kansalaisista, vastustaa Suomen liittämistä lännen sotilasliittoon. Olemme kuulleet kuitenkin myös täysin valheellisia "tutkimuksia Nato-kannatuksen kasvusta" Ukrainan kriisin aikana. Onkin pelkkää tyranniaa, eikä demokratiaa, että pieni vähemmistö pakottaa mielipiteensä suurelle enemmistölle maamme turvallisuuskysymyksissä.

 

Historia kaikuu: Onko vastassamme lännen "Barbarossa II''

NATO:n itälaajentumisessa, USA:n vuodesta 2007 ajamassa Venäjän vastaisessa ohjuspuolustusjärjestelmässä ja varsinkin kaikkein viimeisimmässä CIA:n johtamassa agressiivisessa vallankaappauksessa Ukrainassa on nähtävissä vaarallisena osana kokonaisuutta, jolla on nähtävissä pelottavia yhtymäkohtia edelliseen länsivoimien yritykseen kukistaa Venäjä toisessa maailmansodassa.

Ennen Saksan hyökkäystä Operaatio Barbarossan voimalla kohti Venäjää - kuultiin Suomessa täysin sama kaiku:

"Suomen ja Saksan kauttakulkusopimus oli syksyllä 1940 Suomen ja Saksan välillä solmittu ryhmä sopimuksia, jotka sallivat saksalaisten sotilasjoukkojen kuljetukset Pohjanmaan satamien ja Pohjois-Norjan rajan välillä. Sopimukseen liittyi myös Saksan asetoimitus Suomelle. Sopimuksen myötä Suomi lähentyi ulkopoliittisesti Saksaa. Kauttakulkusopimuksen merkitys päättyi kesäkuussa 1941 Saksan hyökättyä Neuvostoliittoon ja jatkosodan puhjettua, jolloin Suomi luovutti saksalaisille rintamavastuun Pohjois-Suomessa." (Wikipedia)

 

Operaatio Barbarossa 1941

 

Onko siis ihme, että Suomen ja Venäjän välisellä Naapuruussopimuksella on suuri turvallisuuspoliittinen merkitys niin suomalaisille kuin venäläisillekin?

Mitään uutta Naton mahdollisesti käynnistämät sotilaalliset hyökkäysvalmistelut kohti Venäjää eivät myöskään ole. Joulukuussa 2010 Wikileaks paljasti NATO:n suunnittelevan massiivista hyökkäystä Venäjälle. Sähkeissään USA:n ulkoministeri Hillary Clinton muistutti, että suunnitelma on salainen välittäessään diplomaateille siitä tietoa.

Wikileaksin julkaisemien sähkeiden mukaan NATO:n hyökkäykseen osallistuisi yhdeksän divisioonaa USA:sta, Britanniasta, Saksasta ja Puolasta. Myös laivastoa käytettäisiin aktiivisesti hyökkäystoimien tukena.

Suunnitelmassa Baltian maat näyttelivät merkittävää osaa hyökkäyksen esinäytöksessä. Tapahtumat Latviassa, Liettuassa ja Virossa olisivat suunnitelman mukaan laukaisseet suursotaan vievän tapahtumaketjun. Suunnitelmien olemassaoloa ovat vahvistaneet tiedot NATO:n massiivisista sotaharjoituksista Euroopassa.

Moskova on tehnyt valmisteluja lännen luomaa sotilaallista uhkaa vastaan ja se käynnisti kesällä 2011 silloisen presidentti Medvedevin käskystä nykyisin käynnissä olevan kiivaan armeijan modernisointiohjelman. Moskova on myös rakentanut kiivaasti uusia väestönsuojia suurkaupunkeihinsa.

Viimeisin erittäin huolestuttava tieto uhan kasvusta, joka vaiettiin länsimediassa, kuultiin Kremlistä helmikuussa 2014 vain kahta viikkoa ennen Ukrainan kriisin puhkeamista. Pääministeri Medvedev antoi hallitukselle käskyn valmistella Venäjän valtion virastojen ja strategisten toimintojen siirtämisen Siperiaan.

Vastaavaa valmistautumista on kuultu ainoastaan toisessa maailmansodassa Stalinin käskiessä maan teollisuuden ja Venäjän valtiollisten toimintojen siirtämisen turvaan saksalaisten hyökkäyksen edestä.

Historiallisten tietojen ja hyvin tuntemiemme faktojen perusteella Suomen päättäjien harkintakykyä ja heidän viroissaan ajamien agendojen luonne on kyseenalaistettava nyt voimakkaasti - koko kansan keskuudessa - ennen kuin on liian myöhäistä. Kuka meistä tosiaankin haluaa sotaan Venäjän ja sen lukemattomien liittolaisten kanssa?

 

Mitä Natolla olisi vastassa? Lisäksi ainakin Iran, Syyria, Libanon ja BRICS-unioni sekä ainakin Etelä-Amerikan ALBA-maat.

 

Isäntamaasopimus selittää Venäjän vastaisen propagandan Suomessa

Tieto maamme hivuttamisesta Nato-joukkojen käytännössä vapaaseen käyttöön antaa kaivatun selityksen kohtaamaamme hallintoneuvostojen johtaman valtamedian lietsomaan propaganda-ilmiöön. Jatkuva Venäjän vastainen propaganda, jota suomalaiset ovat joutuneet kärsimään, on ollut viimeikoina jo päivittäistä.

Ilman faktoja esitelty ja kuvitteelliseksi todistettavissa oleva "Venäjän naapurimailleen luoma sotilaallinen uhka" on seurausta kampanjasta, joka alkoi näkymään Suomessa voimakkaansa Venäjän parlamenttivaaleista 2011 lähtien.

Tarkka päivämäärä, jolloin voimme todeta nykyisen lännen propaganda-kampanjan käynnistetyksi on 11.3.2011. Tällöin tapahtui Japania kohdanneen tsunamin ja sitä seuranneen ydinkatastrofin verhoissa EU:n tekemä agressiivinen sotilaallinen päätös, joka koski länsivoimien hyökkäystä kohti Libyaa.

Tämä oli ensimmäinen lännen sotilasvoimalla suorittama vallankaappaus alkaneessa "värivallankumousten" sarjassa, joka on ravistellut lähinnä Lähi-itää, mutta nyt myös Eurooppaa. Suomen ulkoministeri Alexander Stubb tarjosi tuolloin Suomen Hornet-hävittäjiä Libyan taivaalle, mutta koska niissä ei ollut maataisteluominaisuuksia, NATO ilmoitti, että "ei kiitos". Suomi tuki varauksetta NATO-operaatiota, kuten se on tukenut varauksetta kaikkia muitakin NATO-operaatioita koko 2000-luvun ajan.

Libyan lynkattu johtaja Gaddafi, Syyrian presidentti Assad ja Ukrainan vallasta syösty presidenttiJanukovich ovat kokeneet kaikki saman propagandahistorian asetuttuaan vastustamaan lännen hegemoniaa. Kun maahan masinoitu aseistettu ryhmittymä on avannut tulen viranomaisia ja samalla myös omia kannattajiaan vastaan, laillisia hallintoja on syytetty "siviilien tappamisesta", jolla on perusteltu eskaloituminen kohti väkivaltaista jatkoa. Tedustelupalvelu CIA:n osallisuus kaikkialla on kiistaton.

Libyassa ja Ukrainassa on "onnistuttu", Syyriassa ei edelleenkään - kiitos Venäjän takaaman tuen Syyrialle - Krimin niemimaalla olevasta Sevastopolin tukikohdasta käsin. Natolla on tälle operaatiolle myös nimi: Unified Protector. On syytä muistaa, että Vladimir Putin on vuodesta 2011 saakka vakuuttanut, ettei Libya-skenaarion anneta toistua Syyriassa.

Kun Venäjä on noussut vastustamaan lännen hegeminiatavoitetta, ilmaisemalla jatkuvasti päinvastaisen tavoitteensa maailman multipolarismista, se on samalla joutunut lännen informaatiosodan hyökkäyksen kohteeksi.

Tämä nähtiin 2011 Venäjän parlamenttivaaleissa kun mitään todisteita Venäjän väitetystä "epädemokraattisesta" kehityksestä tai vaalivilpeistä ei kyettykään esittelemään, mutta silti samaa lokakampanjaa jatkettiin vielä presidentinvaaleissa 2012, joka henkilöityi Putiniin. Agressiivinen ja systemaattinen länsimedian propaganda Venäjää vastaan on jatkunut siis vuosia.

Presidentinvaalien aikana valtamediassa Venäjää esiteltiin jopa hajoamispisteessä olevana maana,joka olisi vallankumouksen partaalla. Noh, kävikö sellaista? Huomioitakoon, että uusimpien mielipidemittausten mukaan presidentti Putin saisi tänään noin 80 % kannatuksen mikäli vaalit järjestettäisiin nyt.

Venäjän-vastaisuuden lietsomiseen luotu länsijohteinen kampanja on saanut väritystä mm. "Pussy Riot" -tempauksesta, provokaatiosta Arktisen alueen öljynporausta vastaan Greenpeacen toimesta sekä tietenkin juuri Ukrainan vallankaappauksen alla järjestetyistä Sochin olympialaisista, jossa hävyttömät väitökset kisojen taloudellisista väärinkäytöksistä ja ihmisoikeusloukkauksista siivittivät kaikkea uutisointia. Todellisuudessa kisat menivät hyvin ja kisojen todelliset kustannukset jäivät täysin samalle tasolle kuin edellisissäkin olympialaisissa.

Kun lännen voimakkaasti tukema Ukrainan vallankaappaus suoritettiin aseellisesti ja epäillyn false flag -joukkomurhan siivittämänä heti olympialaisten loppujuhlien aikaan, länsimaat käänsivät koko propagandakoneistonsa Venäjää vastaan - ilman tulenkäytön rajoitteita. Todistamatta ovat jääneet "Venäjän miehitys Krimillä" tai "venäläisten palkkasotilaiden läsnäolo Ukrainassa". Suoranaiset valheet, kuten uutisoinnit "Venäjän maihinnoususta" on jätetty oikaisematta.

Samaan aikaan vaietaan johdonmukainen tapahtumaseuranta, ukrainalaisten itsensä toteuttama aktivismi ja Venäjän rooli diplomaattisten vaatimusten esittäjänä. USA:n suoraan tukemat agressiotja osallistuminen Itä-Ukrainassa käynnistettyihin sotilastoimiin mielenosoittajia vastaan - vaietaan. Kun Venäjää syytetään propagandasta yhä kiivaammin mm. USA:n palkkasotilaat ja tiedot Ukrainan fasistisen hallinnon ihmisoikeusloukkauksista - yksinkertaisesti vaietaan. "Venäjä paha, Nato hyvä". Uutisointi on jo vaarallisen yksipuolista ja samalla valheellista.

Kun lännen suosiota nauttiva Ukrainan presidenttiehdokas Julia Timoshenko vaati kaikkien Ukrainan venäläisten tappamista ja asiasta julkaistiin puhelinkeskustelu, sillä ei ollutkaaan Suomessa uutisarvoa. Tai kun hänen korruptiomiljoonansa on löydetty Britannian pankeista, siitä ei välitetä. Miksi näin? Kysytkin vielä.

 

Janus Putkonen

http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=2&id=10439

 


Kolme neljästä ei pidä Venäjää uhkana

2014-03-22 18:00:24

 

22.3.2014 Talouselämä – STT

 

Ukrainan kriisi ei näytä juuri lisänneen suomalaisten Venäjää kohtaan tuntemaa pelkoa, selviää Ylen uutisten teettämästä kyselystä.

Vastanneista kolme neljästä ei pidä Venäjää uhkana Suomen turvallisuudelle. Asenteet eivät ole juuri muuttuneet viime vuodesta.

Taloustutkimuksen tekemän kyselyn mukaan suomalaiset eivät myöskään ole innokkaita ajamaan Venäjän vastaisia talouspakotteita.

Lähes 60 prosenttia haastatelluista vastasi, että Suomen ei pidä aktiivisesti ajaa pakotteita, koska Venäjä on Suomelle taloudellisesti niin tärkeä.

Vajaa kolmannes kannustaa päättäjiä talouspakotteisiin, vaikka niillä olisi vaikutusta myös Suomen talouteen.

Taloustutkimus haastatteli kyselyä varten tuhatta suomalaista puhelimitse tällä viikolla. Virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

 

linkki: http://www.talouselama.fi/uutiset/yle+kolme+neljasta+ei+pida+venajaa+uhkana/a2239330
Jaa tämä adressi

Auta tätä adressia saamaan lisää allekirjoituksia.
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…

Facebook
Tulisiko lakko-oikeutta rajoittaa?