Asianmukaiset juhla- ja konserttitilat Lempäälään

Tarvitsemme asianmukaiset kokoontumis-, konsertti- ja juhlatilat Lempäälään

 

 

Esitämme, että Lempäälän kuntaan, lähinnä kolmannen yläkoulun yhteyteen, rakennetaan asianmukaiset kokoontumis- konsertti- ja juhlatilat.

 

Perustelut:

Useat tutkimukset ovat osoittaneet, miten suuri merkitys kulttuuri- ja musiikkiharrastuksilla on ihmisten hyvänoloon, terveyteen ja viihtymiseen. Tämän toivomme olevan vahvana kannustimena myös Lempäälän kuntapäättäjien toiminnassa. 

 

Lempäälän vanhan lukiorakennuksen purkaminen merkitsee entisen kokoontumis-, juhla- ja musiikkitilana toimineen auditorion poistumista. Se on ollut kelvollinen kunnassa järjestettäviin juhliin ja konsertteihin soveltuva tila. Myös Ehtookodon sali on pienenemässä oleellisesti tulevan saneerauksen myötä. 

 

Esimerkiksi uudella Virta-kampuksella järjestetyt kaksi itsenäisyysjuhlaa ovat osoittaneet aula- ja ruokalatilasta sisustetun ”juhlasalin” huonon sopivuuden juhlatilaksi. Jopa useat juhlasta pois jääneet ovat kertoneet syyksi viihtymättömyyden aulatilan arkisissa puitteissa. ”Rappusilla istuminen ei oikein luo juhlan tuntua”, on eräs poissaolija esittänyt perustelunaan.

 

Lempäälä-talon piirustuksissakaan ei näy puheena olevaa tilaa, joten vanhan lukion tontille rakennettavan kolmannen yläkoulun yhteyteen sellainen pitää ehdottomasti rakentaa. 

 

Lempäälä on Tampereen seudun kunnista nopeimmin kasvava, vetovoimainen kunta. Tätä vireää imagoa kanattaa vaalia myös tarjoamalla erilaisille käyttäjille erityyppisiä tiloja, siis myös laadukasta juhla- ja musiikkitilaa. Elokuvaesityksillekään ei ole nyt soveliasta paikkaa.

 

Nouseva yleisötila tyydyttäisi myös seminaarien ja erilaisten isompien tapahtumien, nuortenkin, tarpeet. Hyvä akustiikka sekä äänentoisto- ja lähetystekniset ratkaisut ovat oleellisia elementtejä tällaisessa tilassa.

 

Tällä adressilla tuemme Usko Gullstenin samasta asiasta laatimaa kuntalaisaloitetta

 

Adressiin ovat jo laadintavaiheessa sitoutuneet:

Pekka Ketonen

Kaisa Naukkarinen

Pietari Korhonen

Terhi-Tuulia Keränen

Pilvi Pursiheimo

Eero Arasalo

Heikki Paavilainen

Mauno Hakala

Jorma Lehtinen

Kari Tolonen

Ismo Paananen

Maria Peräinen

Jouni Suuronen

Heini Mäenpää

Pekka Mäenpää

Eeva-Liisa Kalliomäki

Kirsti Torikka

Eija Halkola

Minna Pätäri

Olli-Taavetti Kankkunen

Heikki Kujanpää

Kirsti Uoti

Juhani Laurila

Lempäälän Yrittäjät ry

Lempäälän Mieskuoro ry

Lempäälän kirkkokuoro ry

Useat muut lempääläläiset kuorot

Lempäälän Kulttuuritapahtumat ry

Lempäälä Soi

Lempäälä-Seura ry

Lempäälän Pelimannit ry

Kameraseura Mielikuvitus ry

Lempäälän Pandat ry

 

 

 

Adressin laatija: Heli Väissi

Facebook
Tulisiko taiteilijoita kouluttaa nykyistä vähemmän?