C= lehden uudelleenjulkaisun puolesta

Me allekirjoittaneet vetoamme vanhan Commodore-harrastajien lehden uudelleenjulkaisun puolesta digimuodossa. Olisi kulttuurihistoriallisesti tärkeää saattaa lehdet kaiken kansan tietoisuuteen ja vannoutuneiden Commodore-harrastajien saataville uskoaksemme ns. aktiiviharrastajien lisäksi lehdet kiinostaisivat myös suurta yleisöä.

Commodore-koneilla on suuri merkitys tietokoneiden historiassa ja myös C=Lehti on osa kotimaamme tietokonehistoriaa ja kuvastaa 80-luvun tietokoneharrastamista parhaimmillaan. Lehti edisti ansiokkaasti Commodore-harrastajien tietämystä ajassa jolloin internet oli se suuri tuntematon. Siksi nämä lehdet ansaitsevat arvoisensa kohtelun digimuotoisena varmistaen näin säilyvyyden jälkipolvillekin.

Yleisesti Commodore 64-tavaraa on hyvin liikenteessä niin laitteiden kuin pelien osalta, mutta vanhat lehdet ovat katoava luonnonvara joiden henkiin herättäminen digimuotoon olisi erittäin suotavaa.

Vielä kun vanhaa C=Lehti materiaalia on ihmisillä tallella olisi nyt ajankohtaista saada nämä muodossa tai toisessa jemmaan ennen kuin paperiset versiot häviävät täysin saatavilta. Jos oikeuksien haltijalla ei ole mielenkiintoa saattaa lehtiä digimuotoon löytynee harrastajista innokkaita suorittamaan työn.

Ihanteellisinta olisi että nämä lehdet olisivat vapaasti kaikkien saatavilla, mutta uskon että monet meistä olisivat valmiita niistä myös hieman maksamaankin kunhan asiassa ei mentäisi rahastuksen puolelle eikä saatavuutta rajoitettaisi vain oikeuksien omistajan muiden lehtien tilaajien herkuksi.

Toivomme, että oikeuksien omistaja suhtautuisi avoimesti ja ymmärtäväisesti vetoomukseemme.

Vetoomuksesta käytyä keskustelua Commodore-Foorumilla.


Kiitos!

2.9.2006
fmatic
Commodore Webring - com64.net

Facebook
Pitäisikö yleisestä asevelvollisuudesta luopua?