Pelastakaa Club Liberté

Olen saanut ikäväksi tehtäväkseni ilmoittaa, että Liberté on Lääninhallituksen päätöksellä 27.4.2009 alkaen anniskeluoikeudeton ravintola.
Kyse ei ole rikkeistä järjestyshäiriöiden tai alaikäisille anniskelun perusteella, vaan päätöksestä että Libertén toiminta ei ole kannattavaa ja velkaa on liikaa. Club Liberté on tehnyt lääninhallitukselle vaadittavan vastineen, jonka käsittelyn ajan meillä ei ole lupaa myydä alkoholituotteita.

Onko tämä mielestänne oikea ratkaisu? Jos/kun ravintola siirtyy limulinjalle, on varmaa, että menot ylittävät tulot ja Liberté on pian mennyttä.

Kolmen vuoden aikana Libertéstä on tullut paljon enemmän kuin vain yksi juottola Kalliossa.
Olemme antaneet mahdollisuuden monille nouseville muusikoille jotka muut ravintolat ovat jättäneet ovien taakse kolkuttelemaan, olemme olleet luomassa suhteita musiikkialalla, toimineet yhteistyössä musiikkiopistojen kanssa, järjestäneet taidenäyttelyitä ja ruokkineet monipuolisesti Helsingin kulttuuritarjontaa.
Tämän lisäksi olemme olleet tietenkin monelle kantapaikka ja todistaneet lukuisia iloja ja suruja. Olemme onnistuneet luomaan klubihengen jossa niin asiakkaat kuin muusikotkin viihtyvät ja ehkä olemme myös onnistuneet saattamaan yhteen samanhenkisiä ihmisiä, auttamaan uusia ystävyyssuhteita alkuun.
Kyse ei ole siis vain muutamasta työpaikasta, vaan masentavasta ajatuksesta, että kaikki tämä työ on mennyt hukkaan.

Emme kuitenkaan luovuta ihan vielä.
Etsimme kulttuurin ystävien, Libertén ystävien ja toivottavasti myös median avustuksella rahoittajaa jonka kanssa anniskeluoikeuden saisi takaisin.
Toistaiseksi Liberté tulee kuitenkin olemaan ikärajaton, keikat alkavat ehkä aikaisemmin ja tiskiltä saa alkoholittomia juomia. Toivomme, että ihmiset kävisivät ja muusikot soittaisivat silti.

Allekirjoittamalla adressin ja levittämällä sanaa ahdingostamme, autat meitä ehkä löytämään rahoittajan. Ja jos sellaista ei löydy, voi Liberté ainakin sulkea ovensa tietäen ettei se ollut vain tähdenlento vaan jotain parempaa joka jäi ystävien mieleen. Kiitos.

------

Update 15.5

Etelä-Suomen Lääninhallitus on myöntänyt 15.5. alkaen Club Libertélle määräaikaisen anniskeluoikeuden. Näin Club Libertén taloudellinen toiminta on turvattu. Tämä tarkoittaa, että Club Liberté on taas 15.5. alkaen K-18 ravintola.

Koko kaksi viikkoa kestäneen käsittelyn ajan Club Liberté on pitänyt ovensa auki ja järjestänyt monia onnistuneita keikkailtoja huolimatta anniskelukiellostaan. Näin Club Liberté on osoittanut olevansa paljon enemmän kuin tavallinen kaljakuppila.

Club Libertén omistajat haluavat kiittää kaikkia heitä tukeneita - niin bändejä, jotka eivät peruuttaneet keikkojaan, ihmisiä jotka allekirjoittivat verkossa olleen addressin ja erityisesti niitä ihmisiä jotka kävivät juomassa käsittelyn ajan alkoholittomia juomia ja sitä kautta osoittivat tukensa.

------


Emma Uusihakala
tiedottaja
www.clubliberte.fi
Kolmas Linja 34
00531 Helsinki
Facebook
Tulisiko kouluissa olla viikoittainen kasvisruokapäivä?