Elimäen yläkoulun säilyttämisen puolesta

Kannanotto Elimäen yläkoulun säilyttämisen puolesta.

 

Kouvolan kouluverkon supistamisehdotuksissa Elimäen yläkoulua ehdotetaan lakkautettavaksi. Yläkoulun lakkauttamista ei kuitenkaan voi käsitellä ilman koko koulukeskuksen toiminnan tarkastelua sekä ottamatta huomioon sen vetovoimaa maallemuuton lisääntyessä 6-tien varrella.

 

Elimäen koulukeskus on turvallinen ja nykyaikainen kouluyhteisö, joka toteuttaa yhtenäistä opinpolkua alakoulusta lukioon, käyttää opetuksessa luovasti lähiympäristöä sekä liikkuvan koulun ideologiaa, tekee yhteistyötä yli kuntarajojen ja hoitaa koulureitit sekä -kuljetukset turvallisesti ja tehokkaasti.

 

Elimäen koulukeskuksessa toimii kolme oppiastetta: alakoulu, yläkoulu ja lukio. Ainoana kouluna Kouvolassa se toteuttaa uuden opetussuunnitelman mukaista yhtenäistä opinpolkua alakoulusta lukioon.

Lisäksi eskarit käyttävät alakoulun tiloja päivittäin, jolloin siirtyminen koululaiseksi on helppoa. Yläkoulun opettajista osa opettaa myös alakoululla, osa alakoulun tunneista pidetään yläkoululla ja päinvastoin, jolloin myös yläkouluun siirtyminen on mutkatonta. Yläkoulu ja lukio käyttävät samoja, vuoden 2017 tutkimuksissa toimiviksi osoittautuneita, tiloja ja opettajia. Yläkoulurakennuksessa toimii alueen keskuskeittiö, joka toimittaa ruokaa mm. hoivapuolelle. Yhden osan poistaminen heikentäisi muiden osien toimivuutta.

 

Elimäen koulukeskuksella on merkittävä vaikutus alueen elinvoimaisuuteen, johon kylillä on investoitu voimakkaasti. Koulukeskukseen saapuu oppilaita Sippolasta ja Loviisasta aina Myrskylän rajalle saakka.

Elimäen yläkoululle tulee oppilaita yli kuntarajojen mm. Lapinjärveltä ja jokainen oppilas lisää valtionosuutta kaupungin kassaan. Lapinjärven suomenkielisten yläkouluikäisten lasten oppilaspaikoista on tehty sopimus Kouvolan kaupungin ja Lapinjärven kunnan kesken. Tältä suunnalta Elimäen koulukeskuksen oppilasmäärän odotetaan lisääntyvän myös tulevaisuudessa, sillä maaseudulle, etenkin 6-tien varrelle, muuttaa pääkaupunkiseudulta jatkuvasti uusia asukkaita. Tämä vetonaula olisi myös Kouvolan kaupungin syytä ottaa huomioon.

 

Koulureitit ja -kuljetukset ovat hioutuneet turvallisiksi ja tehokkaiksi.

Esimerkiksi Korialta Elimäelle kulkevat oppilaat tulevat melko tiiviiltä alueelta, joten heidän koulumatkansa on lyhyt, koulubussipysäkit sijaitsevat kävelymatkan päässä kodeista ja koulubussit kulkevat täysinä, jolloin kuljetus on kustannustehokasta.

Mikäli elimäkeläisiä olisi kuljetettava muualle, olisi koululaiset ensin kerättävä kyliltä pienissä erissä, jonka jälkeen voi alkaa varsinainen matka koululle. Suuri osa lähikylien koululaisista käy tällä hetkellä koulua pyörällä, mutta mikäli koulu siirtyisi muualle, heistä tulisi kuljetusoppilaita.

Koulumatkan pidentyessä vaarantuisivat harrastusmahdollisuudet sekä erityisesti yläasteikäisille tärkeät uni ja liikunta.

 

Elimäen koulukeskuksessa yhteensä noin 550 oppilasta. Koulukeskuksessa on jo käytössä valmis malli uuden opintosuunnitelman mukaisesta yhtenäisestä opinpolusta, jota olisi mahdollista tehostaa ja sitä kautta käyttää malliesimerkkinä muille oppilaitoksille.

Tulevaisuudessa nämä kaikki lähellä jo olemassa olevat toiminnot olisi käytännöllistä yhdistää ja hyödyntää paremmin rakentamalla Elimäen kirkonkylään moinitoimitalo, jossa sijaitsisivat mm. päiväkoti, esikoulu, alakoulu,yläkoulu, lukio, kirjasto, nuoriso-, terveys- ja neuvontapalvelut. Turvallisessa ja terveellisessä maalaisympäristössä, joka houkuttelisi alueelle lisää asukkaita. Onhan Elimäki etelän portti Kouvolaan.

 

 - Elimäen vanhemmat ry

puheenjohtaja Sonja Sihvola

 - Elimäen MLL

puheenjohtaja Milla Mansnerus-Kukkonen


Elimäen vanhemmat ry, Elimäen MLL    Ota yhteyttä adressin tekijään

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla hyväksyn, että adressin tekijä Elimäen vanhemmat ry, Elimäen MLL voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAI

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.

Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…

Facebook
Pitäisikö yleisestä asevelvollisuudesta luopua?