ELINLUOVUTUSKIELTO KAAVAKE SAIRAALOIHIN JA TERVEYSKESKUKSIIN

Alku syksystä tuli voimaan uusi laki. Tämä laki oli automaattinen elintenluovutus kaikilta suomalaisilta. Valtio teki tämän lain, mutta mistään ei saa kaavaketta missä voisi kieltää elinluovutuksen. Tälläistä kaavaketta ei ole missään, ei edes pääkaupungin pääsairaalan toimipaikoissa.

Tällä adressilla vaadimme eduskuntaa ja valtiota tekemään elinluovutuskielto kortin, ja lähettämään sellaisen jokaiselle suomalaiselle kotiin. Sekä erityisesti järjestämään elinluovutuskielto kortin jokaiseen terveysasemaan ja sairaalaan. Vanhemmille elinluovutus kortit jokaista lasta kohtaan. Ja aina kun lapsi syntyy niin vanhemmille tulee antaa mahdollisuus kieltää lapsensa elinluovutuksen heti tämän syntymästä alkaen.

Jollei tälläistä kaavaketta ole, ihmiset eivät saa ihmisoikeuttaan puolustaa ja kieltää elinluovutuksen. IHMISILLÄ ON OIKEUS TULLA HAUDATUKSI KOKONAISINA JOS HE NIIN HALUAVAT. Pelkkä oma tekoinen paperi yhdelle terveysasemalle ei riitä, sillä siinä paikassa mihin jättää oma tekoisen paperin niin vain siellä pystytään näkemään elinluovutuskiellon, ja vain jos papereita tutkitaan tarkemmin.

Kaavakkeen puuttuminen rikkoo ihmisoikeuslakia. Jokaisella on oikeus päättää omasta kehostaan. Kaikki suomalaiset eivät tiedä että elinluovutuksen pystyy estämään uudesta laista huolimatta. Tähän luokkaan kuuluu erityisesti ala-ikäiset ja vanhukset.

Kuvitelkaa miten vanholliset periaatteet omaava vanhus ei pääse haudatuksi kuten jumala on hänet luonu (suurin osa vanhuksista on jumalaa uskovia ja jumalanpalveluksia seuraava tai osallistuja, eli vanhaa koulukuntaa). Kuka auttaa heitä päättämään kehostaan, kun heitä ei ole tiedotettu. Miten vanhukset vanhaiskodeissa voivat kieltää elinluovutuksen kun heille ei tuoda sitä mahdollisuutta.

Entäpä lapset. Monen meidän suomalaisen lapset. Jos lapsellasi ei ole elinluovutus kieltoa, niin on hän sitten minkä ikäinen tahansa niin valtio saa ottaa tämän elimiä. Syy, sitä ei ole kielletty. Jopa 5 vuotiaasi lapsi saattaa joutua elinluovuttajaksi, myös nuorempi ja vanhempi lastan koskee sama asia. Ja vanhemmat tulevat vasta pääsemään katsomaan kuollutta lastaan kun tältä on jo otettu elimiä. Syy, elimet pitää ottaa heti taltee ja lähettää sinne missä niitä tarvitaan. Siinä ei odoteta suru aikaa. Ja monet sairaat lapset tarvitsevat uuden elimen, ja parhaiten siihen sopeutuu toisen lapsen elin. Ehkäpä juuri sinun lapsen elin. En toivo kenellekkään näkeväksi oman lapsen silmien ottoa tai elimien ottoa. Lapsen kuolema on jo muutenkin suuri suru. 

Elinluovutus laki, ei ole tehnyt ala-ikäisten kohdalla erillaista määritelmää. Ja lapsien päätösvalta on vanhemmilla kunnes he täyttävät 18-vuotta. Eikä ole olemassa säännöstä tai ohjausta tuleville täysi-ikäisille nuorille elinluovutuskiellosta. Adressis vaaditaan myös jokaiselle täysi-ikään tulevalle lähetettäväksi elinluovutuskieltokortti, jotta he saavat päättää omasta kehostaan. Näin takaamme nuorille heille kuuluvan ihmisoikeuden päättää omasta kehostaan.

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla hyväksyn, että adressin tekijä annika siik voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAI

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.

Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Facebook
Tulisiko asuntolainojen korkovähennykset poistaa?