Uusi samanlainen puukirkko vanhan tilalle samoille perustuksille

Kommentoitu viesti


Vieras

#1

27.03.2016 12:08

Pääsiäisen pahat voimat poltti ylivieskan rakkaan kotikirkon, joka sai säilyä nykyisellä paikallaan yli 200 vuotta. Me tämän entiselle paikalle rakennettavan perinteisen mallisen puukirkon adressin kirjoittajat vaadimme kunnioittamaan suomalaista puurakentamisen osaamista ja taitoa vaalia suomalaisten kirkkojen ennallistamista uudisrakennuksissa.

Vastaukset

Tapio Hintsala

#2 Re:

2016-03-27 13:57:03

#1: -  

 Hyvä idea ja allekirjoittaisin jos samanlaisen rakentaminen olisi mahdollista. Tuon kokoinen rakennus puusta tehtynä ei ole paloturvallinen, se nähtiin. 

Kannatan samantyyppisen ristikirkon rakentamista mutta materiaalina kivi. Uusi kirkko kettukallion punaisesta kivestä.

Insinööri

#14 Re: Parempi ehdotus

2016-03-27 16:39:42

#1: -  

Rakentaisivat vaaleasta tiilestä rungon (Ylivieskassa on tiilitehdas). Katto + torni punaisesta puusta. (torniapa on vaikea polttaa ja runko jäisi sillonkin pystyyn).  Rakennettaisiin toki täsmälleen saman muotoiseksi kuin edellinen kirkko. 

EntinenYkalainen

#67 Re:

2016-04-03 10:39:31

#1: -  

 Miksi rakentaa samanlainen, kun se ei olisi kuitenkaan sama vanha. Jos vanhaa kivijalan päälle voisi rakentaa uuden, niin kirkon muoto voisi hyvinkin mukailla vanhaa, mutta siinä voisi silti näkyä tämä aika. Eihän toinen kirkkokaan muistuttanut ensimmäistä kirkkoa, niin miksi kolmannen kirkon pitäisi olla sitten toisen kirkon kopio?
Jos todetaan, että vanhan kivijalan päälle ei voida rakentaa, kirkosta voisi hyvinkin tehdä toisen mallisen... Modernin, mutta ei sellaista laatikkoa, vaan riittävän juhlallinen joka voisi jossain määrin jäljitellä vanhaa tyyliä. Uuteen kirkkoon rakentaa esimerkiksi kunnon eteistilat WC-tiloineen, sekä kahvion. Näin häät voitaisiin tarvittaessa viettää kokonaan samassa rakennuksessa. Juhlavuutta saa moderniinkin rakennukseen korkealla tornilla. Vähintään yhtä korkea torni siis myös uuteen kirkkoon, päädyttiin sitten mihin tyylisuuntaan tahansa!

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

2016-04-12 09:52:09