Haukiputaan aluekirjasto ja Haukiputaan Oulu10 asiointipiste säilytetään nykyisellä paikallaan Jokelantie 1:ssä

Oulun kaupungin sivistyspalveluille on asetettu 5 miljoonan euron säästötavoite. Haukiputaan aluekirjasto sijaitsee Oulun kaupungin omistamissa tiloissa Jokelantie 1:ssä, jonka sijainti koulujen ja päiväkotien sekä joukkoliikenteen saavutettavuuden osalta on erinomainen. Oulun kaupunki suunnittelee Haukiputaan aluekirjaston siirtoa Monitoimikeskus Jatuliin, Jokelantie 20. Aluekirjasto siirtyisi huonommin saavutettavaan paikkaan kuin missä se nyt sijaitsee. Haukiputaan aluekirjaston siirtäminen Jatuliin aiheuttaisi mittavat lisäkustannukset siis täysin päinvastoin kun mitä säästöjä sivistyspalveluihin ollaan hakemassa. Jatuli ei ole esteetön tila. Jatuli on kaksikerroksinen rakennus. Jatulissa ei ole henkilöhissiä. Jatuliin olisi tehtävä mittavat investoinnit jotta nykyinen kirjasto ja sen palvelut voisivat sijaita uudessa paikassa. Joukkoliikenteeseen olisi tehtävä merkittäviä muutoksia jotta Jatulissa sijaitseva aluekirjasto olisi kaikkien saavutettavissa. Jatulissa sijaitsee erittäin suosittu ja paljon käytetty Haukiputaan uimahalli Vesi-Jatuli. Uimahallin käyttö ja Monitoimikeskus Jatulin tapahtumat täyttävät ajoittain Jatulin P-alueen täyteen. P-alueella pysäköinti on myös aikarajoitettu ja alueella on käytettävä parkkikiekkoa. Nykyisen aluekirjaston läheisyydessä oleva P-paikka palvelee kirjaston käyttäjiä erinomaisesti ilman aikarajoitetta. Haukiputaan Oulu10 asiointipiste sijaitsee Haukiputaan aluekirjaston rakennuksessa ja on osa Oulu10-palveluja. Aluekirjaston siirto Jatuliin tarkoittaisi myös Haukiputaan Oulu10 asiointipisteen siirtämistä Jatuliin. Tällöin myös Oulu10-palvelujen saavutettavuus heikkenisi merkitsevästi. Aluekirjaston siirrolla Jatuliin olisi merkittävä vaikutus ikäihmisten ja vammaisten kirjaston ja Oulu10 palvelujen saavutettavuuteen. Siirron vaikutusta ei ole arvioitu. Vanhus- ja vammaisneuvostolta eikä myöskään maahanmuuttajaneuvostolta ole kysytty lausuntoa aluekirjaston ja Haukiputaan Oulu10 asiointipisteen siirrosta Jatuliin. Nykyinen Haukiputaan aluekirjasto tarjoaa yhdistyksille ja vastaaville hyvät ilmaiset kokoontumistilat. Jatulissa kaikki kokoontumistilat ovat maksullisia sivistyspalvelujen hinnoiteltua tilat. Allekirjoittamalla tämän adressin olet omalta osaltasi vahvasti vaikuttamassa että Haukiputaan aluekirjasto ja Haukiputaan Oulu10 asioinpiste jatkaisivat toimintaansa nykyisissä Oulun kaupungin omistamissa tiloissa. Yhdessä voimme vaikuttaa että nykyiset Haukiputaan aluekirjaston ja Haukiputaan Oulu10 asiointipisteen erinomaiset palvelut säilyvät nykyisessä paikassaan Jokelantie 1:ssä.

 

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla hyväksyn, että adressin tekijä Hannu Liljamo voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAI

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.

Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Facebook
Kannatatko sukupuolikiintiöitä?