Ilotulitus ammattilaisten tehtäväksi

Äskettäinen Vaunukankaan koulun tulipalo on hyvä esimerkki siitä kuinka ilotulitteet voivat olla vahingoksi.
Ilotulitteita tulisi käyttää niin kuin muitakin räjähteitä, eli niiden tulisi olla vain ammattilaisten saatavilla ja valvotussa käytössä.
Ehdotan että lopetetaan tästä vuodesta lähtien ilotulitteiden myynti yksityishenkilöille, joilla ei ole räjähteiden käyttöä sallivaa tutkintoa suoritettuna.
Kunta/kaupunki voi pitää halutessaan ammattilaisten järjestämänä ilotulituksia taajamien läheisyydessä niille jotka haluavat nähdä ilotulituksia.
On helppo ymmärtää että ilotulitteista on enemmän haittaa kuin iloa.
Ne aiheuttavat kovaa melua, joka on häiriöksi ihmisille, lemmikeille ja luonnossa eläville vapaille eläimille kuten linnuille ja nisäkkäille. Melusta voi olla seurauksena kuulon vahingoittuminen.
Tulipaloriski on suuri.
Vahinkoa voi tulla omaisuudelle kuten autoille, asunnoille.
Ilotulitteet roskaavat ja saastuttavat luonto: maata, ilmaa ja vesistöjä.
Räjähteet saattavat aiheuttaa palovammoja, sokeutumista ja muita silmä vammoja, jopa kuolemaa.

Jos ilotulitteita myydään vapaasti kansalaisille, niin on mahdotonta välttyä vahingoilta. Ammattilaisillekin sattuu onnettomuuksia räjähteiden kanssa, (saati sitten lasten ja humalaisten aikuisten käsissä)!
Jos kunta/kaupunki haluaa järjestää asukkaille uutena vuonna tai jonkin muun merkittävän tapahtuman "juhlistamiseksi" ilotulituksen, tulisi sen tapahtua niin että paikalla on räjähdysaineammattilaiset ja mahdollisesti myös poliisi, palokunta ja pelastuskalustoa (ambulanssi).
Kun ilotulitus suoritetaan ammattilaisten tekemänä ja valvottuna, vahingot saadaan minimoitua.

Laittamalla nimen tähän adressiin tuet toimintaa joka pyrkii takaamaan lähimmäisille, lemmikkieläimille ja kaikille eläville olennoille mahdollisimman turvallisen ja vähän haittoja aiheuttavan ilotulituskokemuksen.
Lisäksi kun päätät, ettet itse osta tulitteita, niin et ainakaan ole itse tukemassa toimintaa, josta on haittaa tai vahinkoa ympäristölle.

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla hyväksyn, että adressin tekijä Arto Neuvonen voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAI

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.

Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Facebook
Pitäisikö rikkaita verottaa nykyistä enemmän?