Iso tekojää Tampereelle heti

Vetoomus Tampereen kaupungille

Me allekirjoittaneet pyydämme Tampereen kaupunkia hankkimaan ison tekojään jo ensi talveksi.  

Tampereen kaupunginvaltuusto hyväksyi 17.11.2014 vuoden 2015 talousarviossa 1,5 miljoonaa euroa siirrettävän tekojäälaitteiston hankintaan Pyynikin kentälle. Sivistys- ja elämänlaatupalvelujen lautakunta päätti helmikuussa 2015 ja sai kaupunginhallitukselta ja -valtuustolta maaliskuussa 2015 luvan muuttaa tekojään paikan Sorsapuiston kentäksi. Hankittava täysin siirrettävä tekojäälaitteisto sanottiin pidettävän Sorsapuistossa Kalevan liikuntapuiston toteuttamiseen asti. Jatkopaikkaa ei osattu sanoa.

Kaupungin kesäkuussa 2015 tekemä ostopäätös siirrettävästä tekojäälaitteistosta joutui markkinaoikeuteen. Markkinaoikeuden päätöksen jälkeen tammikuussa 2016 kaupungin tekemä uusi hankintapäätös aiheutti valituksen korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Sieltä tuli ratkaisu 24.11.2017 (KHO, muu päätös 6083/2017).

Nyt kaupungin liikuntajohto on keskeyttänyt ison tekojään hankinnan. Aamulehden (10.2.2018) mukaan uusi tarjouskilpailu mahdollisine valituksineen pelottaa ja talouttakin pitäisi tasapainottaa. Liikuntajohto haluaa tuumaustauon ja harkitsee kiinteän kylmäputkiston asentamista jollekin kentälle, mahdollisesti Pyynikille – ei nyt vaan sitten kun kenttä on aika peruskorjata. Kiinteää kylmäputkistoa liikuntajohto pitää nyt parempana, koska siirrettävän laitteiston kylmäputket voisivat kesävarastoon siirrettäessä vaurioitua. Kylmäkoneet kuitenkin ovat kallein osa siirrettävää tekojäälaitteistoa ja putkimatot suhteellisen helpot korjata tai halvat uusia, joten liikuntajohdolla ei ole kovin paljoa syytä katua aiemmin tekemäänsä valintaa.

Isolla tekojäällä lapset, joilla ei ole varaa tai halua harrastaa seuroissa, voisivat pelailla rajatulla alueella jääkiekkoa ja muita jääpelejä kavereidensa tai perheidensä kanssa. Harjoitusvuoroista ainakin puolet menisi yleisöluistelulle, arkipäivisin kouluille ja lastentarhoille, iltaisin ja viikonloppuisin kaikenikäisille kuntoluistelijoille hokkareilla ja kaunokeilla. Pika- ja retkiluistelijoiden yhteisiä harjoitusvuoroja tarvitsisi olla keskimäärin kaksi tuntia päivässä. Jääpallo ja mahdolliset muut jäälajit saisivat oman osansa vuoroista. Tampereen pikaluistelu saisi mahdollisuuden pitää oman osuutensa Luisteluliiton kilpailuista. Erilaiset luistelukoulut ja -kurssit saisivat jäävarmuuden. Pikaluistelijoita olisi tulossa heti ison tekojään käyttäjiksi seitsemänkymmentä, retkiluistelijoita satoja. Molempien ryhmien jäsenmäärän otaksutaan kasvavan ison tekojään vauhdittamana.  

Meidän mielestämme urheiluseurojen ei kuulu osallistua päätöksentekoon tällaisesta liikuntapaikasta, jonka suurimmalla käyttäjäryhmällä, mailalliset ja mailattomat kuntoluistelijat taaperosta vanhukseen, ei ole yhdistystä, sellaista ei ole olemassa kuin Yleisöluistelijat ry.

Iso tekojää nyt eikä hamassa tulevaisuudessa!

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla hyväksyn, että adressin tekijä Sirpa Grönberg voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAI

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.

Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Facebook
Pitäisikö seksin myynti kieltää?