Kadonneista ihmisistä tehtävä ensitilassa mediatiedote - lakimuutos

Suomessa katoaa vuosittain 2000 henkilöä.


Toisaalta on paljon kadonneita henkilöitä joista ei ole yhtään uutista/tietoa missään.


Nykyään poliisit tekevät omasta suosituksestaan kadonneista ihmisistä tiedotteen medialle ja lehdistölle.


1. Tulevaisuudessa asiasta olisi tehtävä katoamisilmoitus myös ensitilassa medioille ja lehdistölle,  samaan aikaan kun katoamisilmoitus tehdään viranomaiselle.


2. Kadonneen henkilön matkapuhelimen paikannus on tehtävä automaattisesti ja saadut tiedot on tarkistettava viivytyksettä samaan aikaan kun poliisi kirjaa katoamisilmoituksen järjestelmään.


On ensiarvoisen tärkeää että kansalaiset saavat lehdistön kautta tiedon mahdollisimman nopeasti jotta sen 1. kohdan pakollisen medialle levitettävän tiedotteen avulla tehdyt havainnot johtaisivat nopeasti kadonneen ihmisen löytymiseksi tarvitaan medioihin levitettävä kuvallinen ilmoitus joka sisältää myös kirjoitusta -> Katoamispaikkakunta, ikä, nimi ja katoamispäivämäärä, tuntomerkit vähintään pituus paino ja kuvaus katoamisesta.Sekä mahdolliset sairaudet jotka voivat vaikuttaa katoamiseen tai vaarantavat kadonneen henkeä tai terveyttä.

Kohta 2. saadut tiedot olisi tuotava ilmi jotta kansalainen saa mediatiedotteesta selkeän kuvauksen onko matkapuhelin ollut käytössä ja missä kadonneen henkilön viimeinen sijainti on ollut, tämä tieto vaikuttaa olennaisesti uusien havaintojen ilmoitusherkkyteen kun kadonneesta ja viimeisestä sijainnista on tarkempi tieto.


Poikkeuksena kadonneen henkilön turvallisuuden varmistaminen, kuten sieppaukset, jolloin kuvan ja mediatiedotteen julkaiseminen voi vaikuttaa olennaisesti kadonneen henkilön henkeen tai terveyteen.


Lakiehdotuksen rajaus:Tarkoitus ei ole yksittäisestä ja pelkästä mielijohteesta tehdyn katoamisilmoituksen saattaminen kuvan kanssa lehteen, poliisi arvioi tilanteen jos poliisit epäilevät myös että henkilö on oikeasti kadoksissa niin ylläolevan ehdoituksen mukainen mediatiedote lähtee eteenpäin.

Ennen kuin katoamisilmoitus tehdään ennakointiohjeet/ohjeistus tuolla
http://www.poliisi.fi/poliisi/home.nsf/pages/D2D39571868613C8C2256B9E003F5183?opendocument joka tulisi päivittää ehdotuksen mukaisesti.

 

Tämä lakiehdotus, tarkempi lain tarkoitus ja uudistetun lain hengen mukainen sisältö, eli tämä lakiehdotus luovutetaan nimilistan kanssa ministeriöille ja kansanedustajille.

Tavoite nimilistan määrässä on 50 000 nimeä, eli yli prosentti äänioikeutetuista.

 

Jyri Suominen / Turku

Kansalaisaktivisti

 

FB Kadonneet ihmiset ryhmä / sivusto

http://www.facebook.com/group.php?gid=120345494671624

 

Kadonneet Ihmiset Sivusto

http://helpmissingpersons.com/piwigo/

 

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla hyväksyn, että adressin tekijä Jyri Suominen voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAI

Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Facebook
Tulisiko rahapelit vapauttaa kilpailulle?