Laukolan koulun opettajaresurssi

Ruskon kunnan opetus- ja varhaiskasvatus-lautakunta teki 4.4.2018 kokouksessaan pykälään 21: Perusopetuksen opetusryhmät 2018-2019 liittyen päätöksen, "että esitettyä opettajalisäystä ei suoriteta". Lisäksi lautakunta päätti, ettei ota kantaa Laukolan koulun ryhmäjakoon, vaan rehtoreiden tulee miettiä miten tilanne ratkaistaan erilaisin toiminnallisin järjestelyin ilman opettajaresurssin lisäystä ja lisämäärärahatarvetta.

Tilanne on se, että Laukolan koulusta 1 opettaja siirtyy Hiidenvainion kouluun. Laukolassa tyydytään yhdistämään 2 luokkaa yhdeksi isoksi luokaksi (27 oppilasta).

Muutoksella on vaikutusta opettajaresurssin vähenemisen lisäksi myös mm. muiden opettajien, koulunkäynnin ohjaajien ja erityisopettajien työpanokseen.

Kun resurssit vedetään näin tiukille, se näkyy meidän kaikkien lasten arjessa. Aikuisten tukea, apua ja läsnäoloa on saatavilla huomattavasti aiempaa vähemmän.

Muutenkin Ruskon kunnan oppilashuollon resurssit ovat minimissä, mm. koulupsykologin ja koulukuraattorin osalta. Oppilashuolto tehdään meillä huomattavasti pienemmällä kokoonpanolla kuin lähikunnissa ja -kaupungeissa, huolimatta siitä, että kuulumme sote-palveluidemme osalta Raisioon.

Allekirjoittamalla adressin, tuet meitä vaatimuksissamme panostaa Laukolan koulun, mutta myös kaikkien Ruskon koulujen ja oppilaiden hyvinvointiin.
Adressi liitetään valtuustoaloitteeseen, jonka viemme kunnanvaltuustoon 28.5.2018.

Terveisin:
Susanna Jansén, Vihreät
Hanna Suovanen, SDP

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla hyväksyn, että adressin tekijä Susanna Jansén voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAI

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.

Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…

Facebook
Tulisiko taiteilijoita kouluttaa nykyistä vähemmän?