Loviisa-Valko kevyenliikenteenväylä

Loviisa-Valko kevyenliikenteenväylä  

Me Loviisa-Valkon asukkaat odottaneet jo vuosia ja vuosia odottaneet kevyenliikenteenväylää välille Loviisa-Valko.   Sekä Valkon että Loviisan päässä on jo valmiina alku, ainoastaan noin 5 km:n mittainen yhdistävä osuus puuttuu.

Seututie nro 178 Loviisan ja Valkon välillä on pyörille ja jalankulkijoille vaarallinen sataman ja Valkon teollisuuslaitosten rekkaliikenteen vuoksi.  

Vasta asfaltoitu Vanha Valkontie on myös vaarallinen pyöräilijöille. Tie on kapea ja ilman kunnon pengertä. Raskas liikenne kulkee Vanhaa Valkontietä alueella oleville kartonkitehtaalle, veneveistämölle sekä veneiden huolto- ja säilytysyritykselle.

Olemme joitakin vuosia sitten yrittäneet ajaa asiaamme keräämällä nimiä adressiin. Allekirjoittaneita oli noin 1200. Valkon kaupunginosassa on noin 1100 asukasta. Valtion virkamiehet lupasivat, että tämä on kärkihanke. Mitään ei ole kuitenkaan tapahtunut.  

Nyt tiedotusvälineissä kehotetaan pyöräilemään työmatkat ja muutoinkin välttämään turhaa autoilua. Täällä saa olla kyllä tosi rohkea, jos uskaltaa lähteä seikkailemaan henkensä kaupalla samoilla kaistoilla rekkojen kanssa.   Toivottavasti tämä vetoomus saa jonkun vihdoinkin paneutumaan asiaan.  

Valkossa 19.7.2017  

Marja Kouvo

Pirkko Brand


Pirkko Brand Valkolammentie 26 c G 63 07910 VALKO    Ota yhteyttä adressin tekijään

Allekirjoita tämä adressi


TAI

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista sivustollamme. Adressin tekijä näkee kaikki antamasi tiedot.

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.
Facebook
Tuleeko korkeakoulutuksen olla maksutonta?