Nettiliittymä+pankin palvelumaksut huomioitava toimeentulotuessa

Koska lähes kaikki palvelut, joita köyhäkin joutuu pakosta käyttämään, toimivat vain netin kautta. Pankkipalveluita on siirretty nettiin ja konttoreita lopetettu tai toimintaa supistettu. Kuitenkin köyhänkin pitää maksaa vuokransa ja laskunsa, joten netti on pakollinen. Vaihtoehtoisesti asiointimatkat lähimpään toimipisteeseen huomioitava vaikka taksilla,koska joukkoliikennekin on monin paikoin lakkautettu eikä omaa autoa ole. Tai hyväksyttävä oman auton pito toimeentulotuessa. KELA on monilla pitkän matkan päässä, samoin TE-toimisto. Nämäkin toimii kyllä netin kautta,mutta koska ei nettiä/asiointimatkoja/omaa autoa huomioida menoina,niin asioiden hoito käy sairaalle tai masentuneelle ylivoimaiseksi,varsinkin yksin elävälle lähes mahdottomaksi. 

Lisäksi joka kuukausi pankki ottaa palvelumaksuja 5,50-7,00 €, vaikka laskut maksetaan netissä. Mikäli konttori löytyy ja maksaa kassalla,niin summa on vielä suurempi jos useampi lasku. Sitten jos ei ole nettiä eikä rahaa matkustaa pankkiin ajallaan maksamaan,tulee korot ja perintäkulut lisäksi ja näitäkään menoja ei huomioida toimeentulotuessa. Lisäksi asiakkaalle koituu jo niin suuria vaikeuksia näistä, ettei hän enää mitenkään pysty selviytymään noista lisäkuluista, ja laskuja jää hoitamatta sen vuoksi kun korot ja kulut nostaa summan,jonka maksamiseen ei alun alkaen ollut rahaa ja on haettu toimeentulotukea. 

Lopulta seurauksena on maksuhäiriömerkintä. Olisi todella fiksua olla ajamatta ihmistä niin suuriin vaikeuksiin,ettei enää pysty millään keinoin hoitamaan asioitaan. Puhutaan syrjäytymisen ehkäisystä. Tehkää jotain inhimillisesti oikeaa ja järkevää, älkääkä vain pitäkö tyhjiä kaunopuheita.

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla hyväksyn, että adressin tekijä Merja Soponen voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAI

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.

Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Facebook
Kannatatko ydinvoiman lisärakentamista?