Oilolaa ei saa lakkauttaa

Oilolaa ei saa lakkauttaa

Perinteinen Oilolan käsityömyyntinäyttely on vaarassa. Suomussalmen kunta on lakkauttamassa sen toiminnan vuoden 2019 alusta. Syynä ovat kunnan kovat säästöpaineet.

Oilola on kunnan ylläpitämä käsitöiden myyntinäyttely. Se on toiminut vuodesta 1975 lähtien tunnelmallisessa Oilolan hirsipirtissä viitostien varrella. Tarjonta on erittäin monipuolinen: Oilolassa on myynnissä suomussalmelaisten taitajien kätten töitä, kuten tekstiilejä, neuleita, puutöitä, koruja, helmitöitä, tuohitöitä, puukkoja, vuolukivitöitä, kuvataidetta ja paikalliskirjallisuutta.

Oilolaan saa viedä töitään myytäväksi tavallinen suomussalmelainen käsityönharrastaja tai ammattilainen. Oilola on avoinna kesäkuukausina ja joulusesonkina. Sen merkitys on suuri myös syrjäkylien elinvoiman kannalta. Se antaa henkistä hyvinvointia ja lisätuloja. Käsityöläinen kokee harrastuksensa merkittäväksi ja mielekkääksi, kun Oilolassa on paikka, jossa töitään saa esille ja myytäväksi.

Suomussalmi tunnetaan käsityöpitäjänä ja monet matkailijat ovat tottuneet poikkeamaan Oilolassa käsityöostoksilla. Oilola on osa Suomussalmen monipuolista matkailutarjontaa ja tärkeä osa kunnan imagoa. Suomussalmen kunnan ei kannata ruveta karsimaan turisteja kiinnostavia kohteita. Matkailu on maailman nopeimmin kasvava elinkeinoala. Hossan imussa Suomussalmella liikkuu laadukkaista ja ekologisista paikallisista käsitöistä kiinnostuneita matkailijoita. Oilola sellaisenaan on idylli, joka on tärkeä säilyttää. Koko maailmassa ei ole toista samanlaista. Ei ole käsityöläiselle sama asia ripotella tuotteitaan myytäväksi eri yritysten myyntipisteisiin. Se ei ole sama asia myöskään asiakkaan kannalta.

Oilolan pyörittämiseen kuluu kunnalta vuosittain noin 50 000 euroa. Se on halpa hinta tuhansien matkailijoiden tyytyväisyydestä, noin 200 käsityöläisen hyvästä mielestä ja Suomussalmen imagosta käsityöpitäjänä.

Oilola tarvitsee markkinointia ja kehittämistä, ei lakkauttamista. Me allekirjoittaneet olemme sitä mieltä, ettei kunnan tule luopua Oilolan toiminnasta.


Anna-Liisa Helttunen, Anja Lahma-Mulari ja Anne Seppänen    Ota yhteyttä adressin tekijään

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla hyväksyn, että adressin tekijä Anna-Liisa Helttunen, Anja Lahma-Mulari ja Anne Seppänen voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAI

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.

Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Facebook
Tulisiko eläkeikää nostaa?