Seksuaalirikollisten tuomioiden lieventäminen lopetettava

"Muoniolaismies pakotti 17-vuotiaan tytön väkivaltaisesti suuseksiin tytön ystävien nähden. Mies nöyryytti ja pahoinpiteli tyttöä lyömällä ja potkimalla tätä päähän. Lisäksi mies muun muassa pakotti uhrinsa viiltelemään itseään hedelmäveitsellä käsivarteen.

Tapaus sattui Levillä mökillä joulukuussa 2005. Oikeudessa mies kertoi, että tapahtumat ryöstäytyivät käsistä mustasukkaisuuden ja humalatilan takia.

Lapin käräjäoikeus tuomitsi miehen pakottamisesta seksuaaliseen tekoon vuodeksi ja kahdeksi kuukaudeksi vankilaan, mutta hovioikeus lievensi tuomion samanmittaiseksi ehdolliseksi vankeudeksi. Lisäksi mies joutuu suorittamaan 40 tuntia yhdyskuntapalvelua. Hovioikeus piti tekoa ihmisarvoa alentavana, mutta perusteli päätöstä tekijän ensikertalaisuudella.

Tuomion lisäksi hovioikeudessa alenivat uhrille maksettavat korvaussummat. Lapin käräjäoikeus määräsi miehen maksamaan tytölle 2 000 euroa kivusta ja särystä sekä 4 000 euroa henkisestä kärsimyksestä. Hovioikeuden mukaan 1 000 euroa kivusta ja särystä sekä 2 500 henkisistä kärsimyksistä on käypä korvaus." (lähde: http://www.iltalehti.fi/uutiset/200707316414228_uu.shtml )

Suomessa väkivaltarikoksista ja muista uhrin fyysistä koskemattomuutta loukkaavista teoista langetettavat tuomiot ovat järjestään Euroopan lievimpiä; erityisesti seksuaalirikolliset pääsevät keskimäärin alle vuoden ehdottomilla tai ehdollisilla vankeustuomioilla kuin koira veräjästä. Jossain mättää ja pahasti, jos esim. omaisuuteen kohdistuva vahingonteko katsotaan haitallisemmaksi kuin
teko, joka todennäköisesti traumatisoi uhrin vuosikausiksi, jollei loppuelämäkseen. Vaadin raiskaajien ja muiden väkivaltarikollisten tuomioiden lieventämisen lopettamista, rangaistusten koventamista sekä ym. tapauksen uudelleenkäsittelyä.

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla hyväksyn, että adressin tekijä grip voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAI

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.

Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…

Facebook
Tulisiko kouluissa olla viikoittainen kasvisruokapäivä?