Riittävät opetustilat turvattava Helsingin Pakilan koululaisille

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#218

1) Koulurakennusten kehittämisessä ykkösasia on oppiminen, ei tilatehokkuuden maksimointi. 2) Pakilanpuisto tulee säilyttää avarana Pakilan henkireikänä ja suojavyöhykeenä kehää nähden.

Antti Laakso (Helsinki, 05.11.2019)

#228

Toivon, että päättäjät pitävät tärkeänä lapsiemme koulutusta eikä oppimista ajeta alas. On myös tärkeää nähdä ketkä valtuustossa pitävät lasten tulevaisuutta tärkeänä.

Hanna Seppänen (Helsinki, 05.11.2019)

#242

Lastenlasteni puolesta vaadin, että uusiin tiloihin tulee riittävästi kotiluokkia, joissa lapset voivat opiskella rauhassa.

Elina Saksala (Helsinki, 05.11.2019)

#243

Oppilaiden turvallisuudentunteen, kouluviihtyvyyden ja työrauhan takaamiseksi on Pakilan ala-asteen luokille 3.-6. suunniteltava kotiluokat. Alakouluikäiset ovat liian pieniä ottamaan vastuun omasta opiskelustaan avoimissa oppimisen tiloissa. He tarvitsevat opettajan jatkuvaa tukea, ohjausta ja apua sekä oppilasryhmän, johon sopeutua ja kuulua. Opettajat tarvitsevat opettamisen tueksi kotiluokan, jossa mm. säilyttää oppimateriaaleja.
Opettajat ja oppilaat uupuvat jatkuvasti vaihtuviin opetustiloihin ja meteliin. Me luokanopettajat (joista siis olen yksi) haluamme tuntea oppilaamme ja turvata heidän koulupäivänsä olemalla heille läsnä ja tarjoamalla oppimista tukevan ja turvallisen oppimisympäristön (kotiluokan). Tutussa kotiluokassa pystymme avoimia tiloja paremmin luomaan työrauhaa, hallitsemaan ryhmää ja havaitsemaan erilaisia oppimisen pulmia ja esimerkiksi kiusaamiseen liittyviä ilmiöitä sekä puuttumaan niihin välittömästi.

Katriina Mikkola (Helsinki, 05.11.2019)

#249

Herätkää jo!

Carl-johan Spåre (Helsinki, 05.11.2019)

#252

Laitan tähän linkin jutusta, joka kertoo hyvin omista ajatuksistani ja kokemuksistani työssäni psykoterapeuttina: https://yle.fi/uutiset/3-10928894?fbclid=IwAR1_7yOeD8GixPA0zPp3FIvzmVpnnPtD7T1plK2k1C36xt_sv3pDcoO7hVQ&utm_source=facebook-share&utm_medium=social

Jari Paappanen (Helsinki, 05.11.2019)

#277

Jokainen varmasti muistaa lapsuudestaan sen, miten tärkeä oma luokkahuone oli. Jos ei, niin myös väitöskirjan tehneen tutkijan (ja opettajan) Reetta Niemen mukaan ”oma luokka on turvapaikka, josta aloittaa päivä”. Ja kuinka myös toisten tutkijoiden mukaan ”liiallinen itseohjautuvuus ja avoimet oppimisympäristöt heikentävät oppimistuloksia, opettajien jaksamista ja lisäävät kiusaamista”. Kuka kumma tällaista haluaisi kenellekään? Kokemuksista, toiveista ja tutkimustuloksista piittamatta tietoisesti päättäisi siitä, että toteutetaan turvattomampi, huonompi oppimisympäristö lisääntyneillä kiusaamismahdollisuuksilla? En voi uskoa, että kukaan ihminen, eikä tämän päivän rakennuskustannusten hintalappu voi olla ratkaiseva tekijä kilpailutuksessakaan. Kyseessä on kuitenkin aivan perusasiat ja samalla sijoitus tuhansien lapsien tulevaisuuteen.
Toivon, että jokainen päättäjä käy itse käsi sydämellään läpi kumpaa konkreettisesti lapsille haluaa, turvalliset puitteet ja paremmat oppimismahdollisuudet vai heikompia oppimistuloksia ja lisää kiusaamista?

Tiina Hallberg (Helsinki, 05.11.2019)

#283

Päättäjät voisivat mennä seuraamaan eri koulujen arkea, haastatella useita opettajia ja oppilaita.

Hanna-Riikka Ikonen (Helsinki, 05.11.2019)

#311

Ala-asteikäiset tarvitsevat pysyvän fyysisen luokkatilan, jonka luokka luontevasti kokee omaksi tilakseen. On vaarallista totuttaa koululaiset ympäristöön, joka on jatkuvasti muille kuin oman ryhmän keskeytyksille altis. Kyky keskittyä ja sellaista tukevan ympäristön vaaliminen on panostus koululaisten tulevaisuuteen.

Vesa Manninen (Helsinki, 05.11.2019)

#318

Uudessa koulussa on turvattava turvalliset tilat alakoululaisille. Liian sekava kouluympäristö ahdistaa ja heikentää oppimistuloksia.

Lisäksi on huomioitava yläkoululaisille riittävät tilat eri aineiden opetukseen. Opetussuunnitelmat painottavat käytännön työskentelyä luonnontieteissä (biologia, kemia ja fysiikka), mikä ei ole mahdollista kuin asianmukaisissa laboratorioluokissa. Myös taito- ja taideaineiden opetus vaatii erillisiä tiloja jokaiselle oppitunnille. Tilarajoitteet eivät saa rajoittaa opetussuunnitelman noudattamista ja keskittynyttä työskentelyä.

Elisa Mehtälä (Helsinki, 05.11.2019)

#331

Kannattaa kuunnella alueen asukkaita.

Terttu Tuuri (Helsinki, 05.11.2019)

#341

Alkuperäisen ja suosituimman vaihtoehdon A poistaminen suunnitelmista oli törkeää asukkaiden vedättämistä ja demokratian halveksuntaa.

Toni Asikainen (Helsinki, 05.11.2019)

#346

Kotiluokka on sekä oppilaiden, että myös pätevän ja sitoutuneen opettajakunnan etu ja vaatimus. Parhaat opettajat eivät halua työskennellä levottomuuden keskellä, vaan hakeutuvat muualle.

Kai Grönlund (Helsinki, 05.11.2019)

#349

Toivon, että päätettäessä asioista ensisijaisena etuna ovat lapsen hyvinvointi ja opettajien rautainen ammattitaito. Suunnitelmanne on kaikkea muuta kuin järkevä, lasten ja opettajien parasta ajatellen.
Jos aikuiset eivät kykene työskentelemään avokonttoreissa, vaan hakeutuvat kotiin etätöitä. Miten pieni lapsi, jo kehityksenkään vuoksi voi kyetä kasvamaan ja opiskelemaan meluavassa, isossa laumassa. Opettajana en ole kiinnostunut työpaikasta, joka on arvojeni vastainen.

Kirsi Katila (Lohja, 05.11.2019)

#352

Poikamme opiskeli vuosi sitten Suomalais-venäläisessä koulussa, ja siellä alettiin opettaa kolmen luokan oppilaita samassa tilassa, minkä seurauksena sekä meidän pojan, että monien muidenkin lasten käytös muuttui levottomaksi, ja arvosanat laskivat. Omat koululuokat ovat lapsille hyvin tärkeitä, ja ne täytyy säilyttää.

Antti Myller (Helsinki, 05.11.2019)

#367

Suurimmalle osalle alakoululaisista oma luokka on oppimisen kannalta paras paikka.

Susanna Pitkänen (Helsinki, 05.11.2019)

#375

Riittävät tilat kaikille, liikuntatilat toimiviksi myös

Piritta Hakkari (Helsinki, 05.11.2019)

#378

Toivotaan, että saataisiin pitää lapset ns vanhanajan koulussa missä ainakin alakoululaisilla olis ne ihan omat luokat. Kun ei kaikki aikuisetkaan pysty työskentelemään avokonttoreissa, niin ehkä sitä ei pitäis vaatia vielä ainakaan näiltä ihan pikkuisilta koululaisilta joille ne rutiinit on vielä tosi tärkeitä ja tuovat turvaa.

Iira Haavisto (Helsinki, 05.11.2019)

#387

Teen töitä joustavien työtilojen ja tilatehokkuuden parissa. Toimiminen tällaisissa tiloissa on aikuisillekin vaikeaa, saati koulu- ja oppispolkuaan aloitteleville lapsille.

Tuomas Ilola (Helsinki, 05.11.2019)

#392

Tavallisessa luokassakin helposti keskittymiskykynsä hukkaavat lapset tarvitsevat muutakin kuin Peltorit korvilleen tai pienen väliseinän.

Mia Keisalo (Vantaa, 05.11.2019)