Tulorajat pois opiskelijoilta

Opiskelijat ovat tässä rakkaassa Suomen hyvinvointivaltiossa rankasti taloudellisesti syrjittyjä.

Ehdotan seuraavanlaista lakimuutosta!
Opiskelijat, jotka tekevät töitä opintojensa ohjessa, saavat opinto- ja asumistuet aivan normaalisti (asumistukeahan saavat myös muut pienituloiset ja työttömät!). Ettei opiskelijoiden työn teko veroita aikaa opiskelulta, määrätään kaikkiin oppilaitoksiin, riippuen koulutusalasta ja oppilaitoksesta, tietyt vähimmäisvaatimukset, minkä verran pitää opintoja suorittaa. Pääaineissa läsnäolopakko on ymmärrettävää, mutta jos esim. sopimalla, tenttimällä, aiemmilla opinnoilla, pystyy kursseja suorittamaan, niin on oikeutettua antaa opiskelijalle tilaisuus tehdä töitä opiskelun ohella.

Yksi tärkeä kansantaloudellinen seikka on se että, näin myös opiskelijoiden ostovoima lisääntyy. Ostat kaupasta maitopurkin tai taulutelevision, tai ajat taksilla tai ostit päivän lehden, valtion kassaan kilahtaa verotuloja. Ei opiskelijoiden tienaamat rahat jää makaamaan minnekään, vaan ne varmasti tullaan käyttämään edelleen. Opiskelijoilla olisi näin varaa opiskeluaikana elää suhteellisen normaalia elämää.

Taloudellisen aseman turvaaminen nyky- yhteiskunnassamme auttaisi varmasti myös mielenterveys puolella. Opiskelijat eivät tuntisi itseään ulkopuolisiksi. Taloudellinen epävarmuus ei voi synnyttää muuta kuin lisää epävarmuutta ja syrjäytymistä.

Vaikka opiskelua arvostetaan ja kannatetaan, kaikilla ei ole varakkaita vanhempia maksamassa vuokria ja pitämässä huolta. Varsinkin aikuisopiskelijat, joilla on jo mahdollisesti omistusasunto ja lapsia, heille pitäisi suoda parempi taloudellinen turva. Ei raha saa olla jarruna ihmisten koulutukselle ja kehitykselle. Kun yhteiskunnan yksilöt voivat hyvin, kehittävät ja kouluttavat itseään, yhteiskuntakin voi hyvin. Ajatelkaa niitä mahdollisia veroeuroja, joilla voimme parantaa julkista terveydenhuoltoa ja koulutusta. Raha pitää laittaa kiertämään, koska se tekee hyvää meille kaikille!

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla hyväksyn, että adressin tekijä kaija moilanen voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAI

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.

Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…

Facebook
Pitäisikö seksin myynti kieltää?