Turvapaikkaturistien sosiaalituet Alemmas

kompatakseni  James Hirvisaari tekstiä  ,

alkaa oleen oma mitta täynnä asiasta, ja varmaan moni muukin on samaa mieltä

 

sama juttu : http://jameshirvisaari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/46514-turvapaikkaturistien-sosiaalituet-sina-maksat

mut kopsattu tähän :

Turvapaikkaturistien sosiaalituet - Sinä maksat!

21.9.2010 17:07 James Hirvisaari 197 kommenttia

Pääsy Suomeen tarkoittaa pääsylippua paratiisiin


Syksyllä 2009 valmistuneen selvityksen mukaan Suomen tarjoama rahallinen toimeentulo turvapaikanhakijoille on anteliainta koko Euroopassa ja luultavimmin koko maailmassa. Ilmainen asunto ja reilut käyttörahat ovat houkutelleet Suomeen ”turvapaikkaturisteja”. Oheisessa kuvassa sosiaalitukien vertailua eri Euroopan maiden kesken, kun maahan tulee perhe, johon kuuluu kaksi työtöntä aikuista ja kolme lasta. Kyseisessä esimerkkitapauksessa Suomen tarjoama 2283 €/kk muodostuu seuraavasti:

-kotihoidontuki
-asumistuki
-äitiysraha
-työmarkkinatuki
-lapsilisät
-kotinhoidontuen Helsinki-lisä

Toimeentulotukena maksettava vähimmäistuki esimerkkiperheelle olisi 1436 euroa, mutta edellä olevat ensisijaiset tukimuodot jo ylittävät perheen hyväksyttävät menot, joten toimeentulotukea ei sellaisessa tapauksessa makseta. Kotihoidontuen, jota ei tunneta sellaisenaan muualla maailmassa, osuus on esimerkkiperheessä lähes 700 €/kk.


Eräs tapaus

Suomeen saapunut etiopialainen kahden lapsen äiti sai sosiaalitukia 22 kuukauden aikana
lähes 56000 euroa:

Kansaneläkelaitokselta lapsilisää yhteensä 7488,75 €,
lasten kotihoidon tukea yhteensä 8708,10 € ja
äitiys- ja vanhempainrahaa yhteensä 2654 € sekä
Helsingin kaupungilta toimeentulotukea yhteensä 36872,27 €.

VEROTONTA tuloa kertyi keskimäärin 2500 euroa kuukaudessa.

Kyseisessä tapauksessa maksetun toimeentulotuen määrä on selityksien mukaan tavanomaista suurempi, mutta siitä ilmenee järjestelmän avokätisyys. Toimeentulotukien maksaminen on salaista tietoa, mutta koska kyseisessä tapauksessa oli toimittu petollisesti, asia vietiin oikeuteen ja siitä tuli julkinen. Korkeimman Oikeuden vapauttava päätös on pöyristyttävä, vaikka kyseessä on ollut selvästi viranomaisten harhauttaminen.

KKO:2009:14
http://www.kko.fi/45905.htm


Lapsiluvun vaikutus tukien määrään


Esimerkkinä vuoden 2009 syksyltä yksinhuoltajanainen, jolla on yhdeksän lasta. Rahallinen toimeentuloavustus on yhteensä 3562 €/kk, mikä merkitsee noin 43000 euron VEROTONTA vuosituloa.

Summa muodostuu seuraavasti:

-lapsilisät 1423 €
-asumistuki 728 €
-työmarkkinatuki 557 €
-toimeentulotuki 854 €

Kun lisäksi lasketaan yksinhuoltajalle tässä tapauksessa kuuluva elatustuki 402 euroa, kokonaissumma on lähes 4000 euroa. Mahdolliset harkinnanvaraisesti maksettavat ylimääräiset tuet tilapäiseen rahapulaan eivät näy laisinkaan kokonaissummassa.

 


Perheiden yhdistäminen


Vuonna 2009 vastaanotettiin noin 2200 perheenyhdistämishakemusta. Myönteisten ratkaisujen määrä on suuri, ja tapaukset koskevat lähinnä somalialaisia ja irakilaisia. Ruuhkautumisen takia vuoden 2010 lopulla avoinna on arviolta 5000 hakemusta.

Suomi on maailman anteliain perheenyhdistäjä. Suomi maksaa ainoana Euroopan maana jopa maahantulijoiden matkakustannukset. Vuodelle 2010 varattu lähes miljoonan euron määräraha yhdistettävien perheiden lentolippuihin on loppunut jo alkuvuodesta, ja määrärahoja on jouduttu korottamaan.

Tulijoista jopa 90 % on luku- ja kirjoitustaidottomia muslimeja.

Suomessa on noin 70000 humanitaarista maahanmuuttajaa. Töissä heistä käy vain noin puolet.

 

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla hyväksyn, että adressin tekijä petervonpah voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAI

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.

Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Facebook
Tulisiko lakko-oikeutta rajoittaa?