Vetoomus Prespen sopimusta vastaan / Συγκέντρωση υπογραφών ενάντια στην Συμφωνία των Πρεσπών / Petition against the Prespes deal

(Tulossa pian suomeksi)

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΊΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ. ΕΛΣΙΝΚΙ 19/01/19, ΩΡΑ 12:00.  MANEESIKATU 2, ΕΝΑΝΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ

ΞΕΡΕΤΕ;

- Ότι η συμφωνία δίνει τη μακεδονική ιθαγένεια στα Σκόπια;
- ότι η συμφωνία δίνει τη μακεδονική γλώσσα στα Σκόπια;
- ότι η συμφωνία δίνει πρόσβαση στην Ελληνική ΑΟΖ στα Σκόπια;
- ότι η συμφωνία θα ξαναγράψει τα βιβλία της ιστορίας;
- ότι η συμφωνία αναθεωρήσει τους ιστορικούς ατλαντες;
- ότι η συμφωνία θα απαγορεύσει τα Συλλαλητήρια για τη Μακεδονία;
- ότι η συμφωνία θα παρέχει βοήθεια στα Σκόπια με αγωγούς φυσικού αερίου και πετρελαίου;
- ότι η συμφωνία θα δώσει την τεχνογνωσία μας στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας;
- ότι η συμφωνία θα μας αναγκάσει να ονομάζουμε τις περιοχές, τις πόλεις, τα χωριά στα Σκόπια με το ονόματα που θέλουν οι Σκοπιανοι;
- ότι η συμφωνία αναγκάζει την Ελλάδα να βοηθήσει τα Σκόπια να μπουν σε όλους τους οργανισμούς στους οποίους ανήκουμε και όχι μόνο στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση;

Σήμερα διαδηλώνουμε για το ζήτημα των Σκοπίων.
Μιας χώρας χωρίς όνομα και ταυτότητα που επιθυμεί να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση με μια ονομασία που εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία κλέβοντας ουσιαστικά την ιστορία της Μακεδονίας που ανήκει διαχρονικά στον Ελληνισμό.
«Το Σκοπιανό δεν είναι μόνο υπόθεση της Ελλάδας αλλά όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σχετίζεται άμεσα με το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο. Λόγω της ύπαρξης του τελευταίου δεν μπορεί μια χώρα που είναι μόνο υποψήφια σε αυτή την υπερδομή να καταπατά τα δικαιώματα ενός κράτους μέλους από το 1981. Τα Σκόπια είναι μια χώρα υποψήφια που δεν έχει ανοίξει κανένα από τα 35 κεφάλαια της ενταξιακής πορείας. Κατά συνέπεια με ποια δικαιώματα θα μπορούσε να υπερισχύσει του ευρωπαϊκού κεκτημένου; Επίσης η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση δίνει τεράστια σημασία στον πολιτισμό και στην ιστορία και γι' αυτό τον λόγο κάθε σύμβολό της έχει ένα ιστορικό υπόβαθρο: η σημαία, ο ύμνος, το ευρώ. Μάλιστα σε αυτό το πλαίσιο επέλεξε την Ευρώπη ως αντιπροσωπευτικό σύμβολο της υπερδομής της. Τα Σκόπια είχαν προσπαθήσει να καπηλευτούν πριν χρόνια τον ήλιο της Βεργίνας αλλά μάταια και τελικά αναγκάστηκαν ν' αλλάξουν τη σημαία τους. Έχουν ενταχθεί στον Ο.Η.Ε με την ονομασία FYROM το 1993 και στο Συμβούλιο της Ευρώπης το 1995 με το ίδιο όνομα. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της ενδιάμεσης λύσης και η αδιαλλαξία των Σκοπίων που δεν επέλεξαν ακόμα ένα όνομα που να σέβεται την ιστορία όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης οι επιλογές που προτείνουν τα Σκόπια δεν σέβονται ούτε τις αλβανικές και βουλγαρικές μειονότητες που ζουν στη χώρα τους. Έτσι έχουμε ένα ακραίο παράδειγμα μη σεβασμού των αρχών του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου. Είναι λοιπόν σημαντικό να γίνει κατανοητό σε όλους τους Ευρωπαίους ότι οι απαιτήσεις των Σκοπίων δεν είναι μόνο παράλογες σε ιστορικό επίπεδο αλλά δεν έχουν και τις προδιαγραφές μιας χώρας που θέλει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Για αυτόν τον λόγο, πρέπει ενωμένοι ν' αντισταθούμε σε μια παραβίαση του πολιτισμού και της ιστορίας για να μπορέσει ο σκοπιανός λαός να απελευθερωθεί από μια εξουσία που είναι ακραία και παράλογη.»

Εμείς θα είμαστε εδώ ακόμα και μετά
γιατί η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι του Ελληνισμού.

ΌΧΙ ΣΤΑ ΛΑΘΗ
ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΗΘΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
αυτό το σύνθημα γράψαμε παντού, στους τοίχους της Ελευθερίας, για να δουν οι δικοί μας ότι δεν θα περάσει.

IMG_20181223_012338.jpg

Μέλη Μακεδονικού Αγώνα Φινλανδίας    Ota yhteyttä adressin tekijään

Allekirjoita tämä adressi

Täytä alla oleva lomake allekirjoittaaksesi tämän adressin, jonka on laatinut Μέλη Μακεδονικού Αγώνα Φινλανδίας. Adressin tekijä näkee kaikki antamasi tiedot.

TAI

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.

Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Pitäisikö turkistarhaus kieltää?