Sukupuolineutraalista avioliitosta

Kommentoitu viesti


Vieras

#33 Re:

07.12.2014 01:20

#29: -  

Nyt jäi hämäräksi... kristillinen Sanansaattaja-lehti kommentoi maallista lakia, siviiliavioliittoa, joka ei liity kirkon käytäntöihin?

Jospa Ev Lut kirkko yrittäisi selvittää sisäiset oppiriitansa itse ja jättäisi maallisen lainsäädännön eduskunnalle.

Vastaukset


Vieras

#34 Re: Re:

2014-12-07 14:14:26

#33: - Re:  

 

 

 

Voi,  kuvitteletko vaikutusten jäävän siviiliavioliiton marginaaliryhmään, -  ei todellakaan.  Kokemusta on jo  maailmalta paljon,   ja kaikki negatiivisia.  Sehän tässä juuri onkin. 

 Annamme aikuisille ihmisille täyden päätösvallan omissa asioissaan ja valtion tehtävä ei ole ollenkaan ihmissuhteita säädellä.  Sensijaan liitto,  joka synnyttää lapsia,  on varjeltava lainsäädännön keinoin.

 

Mutta keskieuroopasta on juuri kantautunut viestejä,  joissa ilmaistaan,  ettei olekkaan niin paljon tarkoitus synnyttää lisää homoliittoja,  vaan hajottaa avioliittoinstituutio.  

Liittohan ei ole ollenkaan haluttu lopulta homojen piirissä.  Vain pienen pieni ryhmä siihen on mennyt parisuhdelainkin voimassaollessa. Miespuoliset etenkään eivät tahdo ja hyvin ymmärrettävää,  koska 
heidän perheensä on paremminkin rautatieasema,  jossa on vilkas vaihtuvuus. 

Eikä ev.lut. kirjossa ole mitään epäselvyyttä siitä,  mikä oppiperusta siellä vallitsee.  Se on hyvin tarkkaan tiedossa,  niinkuin  muutama piispa sen on ilmoittanutkin.  Jos sitä muutetaan se tapahtuu kirkon perustuslakia l. kirkko-oikeutta/kirkkolakia / kirkkojärjestystä muuttamalla,  niiden pohja on ev.lut kirkon tunnustuksissa,  ja sen pohja on Raamatussa.  Kirkkolaki on alisteinen tunnustukselle.