Sysmään rakennettava hirsinen koulu

Kommentoitu viesti

Vieras

#80 Ihana hanke

21.12.2014 16:29

Omasta mielestäni elementtikoulut ok vaihtoehto, ne eivät ole siis millään muotoa verrattavissa parakkeihin... Mutta olisihan hirsikoulu upea juttu, ja ylpeyden aihe! Arvostan myös hankkeen aloittajien asiallista linjaa, tätä asiaa ei räksyttämällä saada läpi, vaan pyrittävä yhteisymmärrykseen. Voiko asian puolesta aloittaa keräystä, mikäli tätä vaihtoehtoa ei täysin torpata? Jos Suomi saa tällä tavoin pystyyn uuden lastensairaalan, ehkä Sysmäkin uuden hienon koulun?

Vastaukset

Mark Kaartti

#83 Re: Ihana hanke

2014-12-21 17:04:17

ark #80: Vieras - Ihana hanke 

 Kiitos palautteesta!

Koulu on erittäin tunnepitoinen aihe, ja varmaankin siksi tässä tilanteessa ollaan. Se on nimenomaan asia, jossa kuntalaisia kannattaa kuunnella hyvin. Meille ei ole mitään tärkeämpää kuin lapsemme. Sysmä merkitsee myös erittäin paljon itsessään, ja se, millaisen henkisen perinnön lapsillemme jätämme.

 

Edellämainitut tekijät ovat meidän moottorimme. Tässä on niin isot mahdollisuudet katkaista huono kierre, ja lähteä tekemään yhdessä. Ei ole epäilystäkään, etteikö asian takana ole nyt suuri määrä ihmisiä. Juuri heitä, joita on syytä kuunnella. Tässä ovat isät ja äidit mukana sydämellään. Ja äänestävät nyt myös rahapussillaan. Tapaus on ihan varmasti ainutlaatuinen tämän päivän Suomessa!

 

Kahvimylly taisi tulla paikalleen osin samoin lähtökohdin. Nyt meillä on tilaisuus tehdä sama temppu. Näytetään Suomelle mistä puusta Sysmä on tehty! En ainakaan itse tiedä mitään hienompaa, kuin päästä takaisin hyvähenkiseen päätöksentekoon. Ja sisäilmaongelmistahan kaikki lähti. Hirsirakentamisen me osaamme parhaiten. Se on hyvin Sysmän näköinen ratkaisu. Aikaa kestävä. Terveellinen.

Hyvässä hengessä halutaan tätä myös jatkaa! Odotamme kutsua huomiseen kokoukseen, jonne olemme pyytäneet päästä esittelemään asian kunnanhallitukselle. Tarkoitus on sivuuttaa politikointi ja käsitellä asiaa. Koulua. Sitä mitä se voisi merkitä Sysmälle.

 

Kysyit keräystilistä. Jos saamme asiassa vihreää valoa, sen aika voi hyvinkin tulla. Apua kaikissa muodoissa. Ehkäpä tämä voisi olla myös sysmäläistä osaamista työllistävä taidonnäyte.

 

Elämme jännittäviä aikoja. Ja kyllä, uskomme että jokainen voi nähdä tässä ne hyvät puolet. 

 

Mark Kaartti