Vastaanottokeskus Kauhavalle

Kommentoitu viesti

Ihmettelevä!!!!

#27 Re: Re: Lapsoset

02.09.2015 15:46

#25: Naiset ja lapset - Re: Lapsoset  

 Haloooo!!!!! Missä lapset ,vanhukset ja naiset....nuoret juipit ei pitäisi olla etusijalla turvapaikkaa hakiessa

Vastaukset

Pia Mouazan
Adressin tekijä

#30 Re: Re: Re: Lapsoset

2015-09-02 16:01:33

#27: Ihmettelevä!!!! - Re: Re: Lapsoset  

MIksi tulijat ovat nuoria miehiä, kysyttiin. Tähän löytyy vastaus Hesarin artikkelista: http://www.hs.fi/ulkomaat/a1305978043206 

"Välimeren ylittäminen huterilla veneillä on niin riskialtista, ettei siihen helpostikaan ryhdytä. Niinpä lähtijä on todennäköisimmin nuori mies.

”Tälle matkalle ei yleensä lähde lasten äiti, lapsi tai vanhus, vaan se, jolla on parhaat mahdollisuudet selvitä”, Lehtinen sanoo.

***

On hyvin kyseenalaista kutsua esimerkiksi Syyrian sodasta pakenevia nuoriamiehiä karkureiksi tai pettureiksi, sillä vaihtoehdot ”jaloon” sodankäyntiin tai isänmaan puolustamiseen kyseisessä sodassa ovat vähissä. Palvellako diktaattori Bashar al-Assadin joukoissa, brutaalia Isis-järjestöä tai jotain muuta ihmisoikeuksiin piittaamattomasti suhtautuvaa ryhmittymää – siinäpä vasta kysymys.

Esko Repo sanoo, että siinä missä tavallisilla siirtolaisperheillä on tapana lähettää yksi tai kaksi perheenjäsentä muihin maihin hankkimaan suvulle rahaa, sama pätee joskus myös pakolaisiin. Se että vain yksi nuorimies on kolkuttamassa eurooppalaismaan turvapaikkaviranomaisten ovia voi selittyä sillä, ettei useammalla perheenjäsenellä ollut varaa lähteä, vaikka koko perhe olisikin päätynyt kurjalle pakolaisleirille.

”Nämä reitit Eurooppaan ovat aika haastavia. Nuoret miehet ovat hyväkuntoisia ja kykeneviä niihin”, Repo sanoo."

että silleen

#32 Re: Re: Re: Lapsoset

2015-09-02 16:19:29

#27: Ihmettelevä!!!! - Re: Re: Lapsoset  

 Joo valtion taholta voi vaikka kuljetuksen järjestää lapsille ja heidän äideilleen suomeen, mutta nämä kännykkämiehet voivat jättäytyä kotiensa lähettyville (naapurimaihin) odottamaan tilanteen ratkeamista ja ovat siellä sitten valmiina jälleenrakentamaan uutta ja rauhallisempaa yhteiskuntaa. Radikalisoituminen ja sopeutumattomuus ja rikollisuus tahraavat maineen pakolaisilta. Uskon sotia on ollut yhtä kauan kuin on ollut ihmisiä maapallolla ja uskontoja ei parane sekoitella toisiinsa. Siitä moni sota on saanut alkunsa.. Somalit ovat vaeltaneet yli 20 vuotta eurooppaan koska heitä ei kiinnosta korjata jälkiään. Afrikassa luulisi olevan tilaa heillekin ettei tarvitse yrittääkään sopeuttaa täysin erinlaista kulttuuria eurooppaan.