tinkimaito

Kommentoitu viesti

Käsittelemätön ture maito on puhdas luonnon tuote

#29 Re: Re: Re: Re: asiat ruotuun

17.08.2012 20:08

#25: Lypsäjä - Re: Re: Re: asiat ruotuun

Kuules Lypsäjä, kerrohan miten suomalaiset ja monet muut kansat ovat edelleen hengissä juotuaan tinkimaitoa satoja, ellei tuhansia vuosia ilman homogenointia ja pastörointia?

Purkissa myytävä "maito" on viikon vanhaa, ennen kuin se on myynnissä. Siksi sen bakteerit täytyy tappaa, muuten se tosiaankin aiheuttaisi terveysvaaran. Toisn sanoen maidon nykyinen käsittely on maitoteollisuuden keksimä juttu jotta sen "hyllyikää" voidaan venyttää tuotantoprosessin ollessa muuten liian pitkä. Tällä eiole mitään tekemistä maidon terveellisyyden kanssa, josta puolestaan kertoo alati kasvava maitoallergisten ihmisten määrä.

Todistettavasti ihmiset, jotka juovat tuoretta ja käsittelemätöntä maitoa, voivat paremmin. Sitä voivat juoda myös kaupassa myytävälle maidolle allergiset.

Vastaukset

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

2012-08-17 20:11:20


Lypsäjä

#35 Re: Re: Re: Re: Re: asiat ruotuun

2012-08-20 16:07:19

#29: Käsittelemätön ture maito on puhdas luonnon tuote - Re: Re: Re: Re: asiat ruotuun

Niin mitä kohtaa tekstissäni siis moitit? Kirjoitin vain auki maidon kulun tilalta meijeriin ja kauppaan, sekä korostan käsittelyhygienian merkitystä. Meillä tuotetaan ja juodaan omaa maitoa, myydään tinkimaitonakin. Mutta hyväkin tuote saadaan pilalle huonolla käsittelyllä ja säilytyksellä.

Siitä olemme samaa mieltä, että tuore käsittelemätön maito on paras, mutta koska oma lehmä per perhe on aika mahdoton yhtälö, on maidon turvallisuuden takaamiseksi kehitetty säilyvyyttä ja turvallisuutta lisääviä menetelmiä. Tuota, miten kauppaan myyntiin tuleva maito voi olla viikon vanhaa, en ymmärrä. Tiloilta maito keräillään joka toinen päivä, ja kauppaan maito menee alle vuorokaudessa meijerille tulosta, pastöroinnin, homogenoinnin ja jäämätestauksien jälkeen. Ellei siitä siis jalosteta jotain muuta, esim voita tai juustoa, jotka säilyvät kauemmin. Iskukuumennettu maitokaan tuskin on meijeriltä poistuessaan viikon vanhaa, tosin sen hyllyikä on tolkuttoman pitkä, ja voi kaupan varastossa odotella pitkäänkin.

Sen verran voin provosoitua, että totean mm lapsikuolleisuuden pudonneen merkittävästi pastoröinnin vakiintumisen myötä, joten ei tästä "maitoteollisuuden" salaliittoa saa tekemälläkään.

Mulle sopii oikein hyvin, että ollaan yhdessä erinomaisen suomalaisen tinkimidon asialla, säilytetään vaan sitä kuten tuoretuotetta kuuluu!

Luonnotonta.

#45 Re: Re: Re: Re: Re: asiat ruotuun

2012-08-28 23:11:13

#29: Käsittelemätön ture maito on puhdas luonnon tuote - Re: Re: Re: Re: asiat ruotuun

Äidin rintamaito on se ihmiselle luonnollinen maidonmuoto, lehmänmaito on vasikan evästä. Laktoosi-intoleranssihan on vain 1 osoitus siitä, että maito ei ole aikuisen luonnollista ravintoa.