Vastustamme Jokelan aseman lakkautusta

Kommentoitu viesti

Faktaa ei fantasiaa
Vieras

#168

06.01.2011 18:36

#166: Heikki Kaaranen - Re: Asiallista keskustelua toivotaan 

"Kun asetinlaitetaulua ei ole, et katso asiakaspalvelupistettä tarpeelliseksi."

Näin sitten livettiin siitä asiallisesta keskustelusta.

 

"Koska oletan, että VR on työnantajasi, suosittelen sinun lämpimästi tutustuvan nk. julkisen palvelun velvoitteeseen, joka koskee valtion hallinnoimista osakeyhtiöistä niitä, jotka huolehtivat yhteiskunnallisesti merkittävien toimialojen toiminnoista. Kyseinen dokumentti löytyy liikenneministeriön arkistoista ja myös netistä, aiemmissa kommenteissa ainakin oli linkki kyseiseen paperiin. On ollut ilmeisesti poliittinen valinta, että viime vuosien aikana liikenneministeriö ei ole tätä asiaa painottanut ja VR on saanut huseerata lähes miten haluaa."

Minä taas en oleta mitään. Julkisen palvelun velvoite ja tuloksenteko ovat ristiriidassa toistensa kanssa. Ennen vuotta 1995 VR hoiti julkisen palvelun velvoitetta, niinkuin pitikin. Silloin kuljetettiin mm. Matkatavaraa pikajunissa, kuin myös rahtia ja yms. Vuoden 1995 jälkeen on ajettu alas suuri määrä toimintoja, jotka kuuluivat VR.n palveluun. Miksi? No siksi että VR muuttui liikelaitokseksi. Valtion rahoitus VR:lle on kutistettu lähes olemattomiin ja silti vaaditaan julkisen palvelun velvoitteiden noudattamista. Miten kävi postille? Ilmeisesti toivotaan VR:lle samaa lopputulemaa. Suosittelen edelleen poliitikkojen prässäämistä, enemmän kuin VR:n.

Vastaukset

Heikki Kaaranen
Vieras

#169 Re:

2011-01-06 18:44:15

#168: Faktaa ei fantasiaa -  

Näinhän tekstissäsi lukee:

"Aikoinaan asemalla oli junansuorituspätevä lipunmyyjä, joka pystyi tiedottamaan junien saapumisista katsomalla asetinlaitetaulusta, jota ei enää Jokelan asemalla ole käytössä automatisoinnin vuoksi. Monet kuvittelevat, että Jokelassa on "Asemapäällikkö",mutta todellisuudessa Jokelan lipunmyyntiä hoitaa lipunmyyntikoulutettu asemamies."

Ei tässä ole kukaan lipeämässä yhtään mihinkään. "Asemapäällikkö" on hyvän asiakaspalvelun henkilöitymä ja siksi hänet on nostettu monessa kommentissa esille. Sinä puhuit alkuperäisessä kommentissasi VR:n liiketaloudellisista periaatteista ja minä vastasin, mihin ne yhteiskunnallisella tasolla johtavat. Julkisen palvelun velvoite tarkoittaa, että yhteiskunnalliset asiat on otettava yhtiön toiminnassa huomioon. Mikäs tässä nyt niin keskustelusta lipeämistä on?

 

Heikki Kaaranen
Vieras

#171 Re:

2011-01-06 18:57:29

#168: Faktaa ei fantasiaa -  

Poliitikkoja prässätään jo, ja kohta prässätään enemmän. Ikävä kyllä VR on ottanut hoitaakseen palvelun ja velvoitteet, ja asiakkaat näistä hyvässä uskossa maksavat. Samoin ratavarren kunnat ja kaupungit tekevät omia, varsin kauaskantoisia päätöksiään. Sen vuoksi VR on joutunut tulilinjalle. Suoritusta ei paranna yhtiön lähes ala-arvoinen esiintyminen tiedotusvälineissä sekä aiemmin mainitsemieni seikkojen "unohtuminen" säästöpäätösten yhteydessä.

Ihan hyvä että olemme Loppiaisen kunniaksi samaa mieltä edes jostakin asiasta, eli tuosta poliitikkojen roolista. Olenkin ihmetellyt, miksi Tuusula, Kerava ja Järvenpää ovat olleet asiasta hyvin hiljaa. Tämä näennäisesti pieni asia, eli Jokelan aseman alasajaminen, saattaa olla vaikutuksiltaan kauaskantoinen.

Valoa tunnelin päässä on jo onneksi näkyvissä: lähes kaikki poliittiset puolueet ovat valmiita lisärahoitukseen ainakin vaalien alla, kun asiaa taannoin, oliko YLE:n toimesta, kysyttiin.