Ajatuksenvapauden puolesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Ajatuksenvapauden puolesta.

Gamma
Vieras

#1 Kokeilu

27.06.2010 12:03

Kokeillaanpa uudestaan. Edellinen adressi poistettu häiriköinnin takia. Jos tämä toimisi, edellisessä ei voinut teknisen vian takia poistaa häirikkökommentteja.

J. Peter Lassila
Adressin tekijä

#2 Sama ongelma edelleen

27.06.2010 12:09

Adressiin tuli toistakymmentä häirikköviestiä, joita en voinut jostain syystä poistaa. Yritin siirtää adressin häiriköinnin takia uuteen paikkaan tällä sivustolla poistamalla sen vanhasta osoitteesta ja avaamalla tämän adressin uuteen sijaintiin.

Viestien poisto ei kuitenkaan näytä toimivan täällä, joten adressia ei ylläpidetä enää tämän sivun kautta. Jätän tämän silti sivuille, jotta halukkaat voivat sen allekirjoittaa tätäkin kautta. Varsinainen nimien kerääminen tulee tapahtumaan kuitenkin toisen sivuston kautta. Voin palauttaa tämän sivun ensisijaiseksi jos tekninen ongelma ratkeaa ja jos uusi sivusto osoittautuu liian hankalaksi.

Vaikka tätä sivua ei ylläpidetä, kehoitan silti häiriköitä pysymään poissa.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

04.07.2010 00:03


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

05.07.2010 19:15


Gamma
Vieras

#5 Sivusto toimii jälleen

05.07.2010 20:57

Palaamme siis tämän sivun käyttöön. Tiedoksi häiriköille, että emme suinkaan vastusta eri mieltä olevien henkilöiden mielipiteitä. Ajatuksenvapautta saa täällä toki vastustaakin kunhan se tapahtuu asiallisin perustein rajoittamatta kenenkään toisen ajatuksenvapautta.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

06.07.2010 08:34


J. Peter Lassila
Adressin tekijä

#7 Jo on kumma että pitää tulla vieläkin häiriköimään?

06.07.2010 09:34

Myöskin pelkästään nimittelyn, solvaamisen ja muiden asiattomuuksien puolusteluun keskittyvät viestit ovat häiriköintiä ja tullaan poistamaan. Ajatuksenvapauden perusteisiin kuuluu, ettei sen nimissä voi sallia viestintää, jonka pyrkimyksenä on suoraan tai välillisesti rajoittaa muiden ajatuksenvapautta. Ilmaisunvapaus ei voi olla rajatonta saamatta piirteitä, joissa rajoitetaan jo muiden ajatuksenvapautta.

Netiketin alkeita ei täällä jatkossa väännetä rautalangasta skepsisläisille; asiattomat viestit poistetaan ilman sen kummempaa selitystä. Jos haluatte tutustua rakentavan keskustelun periaatteisiin, ne ovat löydettävissä Kopernikuksen sivuilta. Tämä koskee tietenkin tasapuolisesti kaikkia, ei vain skepsisläisiä.

Gamma
Vieras

#8 Pieniä teknisiä ongelmia edelleen

06.07.2010 12:35

Joillakin henkilöillä on kuulemma ollut ongelmia allekirjoituksen lähettämisessä. Jos ei onnistu, ota yhteyttä allekirjoittaneeseen osoitteella paratutkimus(at)gmail.com ja lisään sinut mukaan.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

06.07.2010 15:24


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

06.07.2010 21:01


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

06.07.2010 21:02


Nyymi
Vieras

#12 Kysymys

06.07.2010 21:20

Onko tämä häirikköviesti?

 

Onneksi ajatuksen vapauden foorumilla saa ilmaista ajatuksensa vapaasti.

Gamma
Vieras

#13 Vastaus

06.07.2010 21:42

Miksi olisi? Viestisi on aivan asiallinen, ellet sitten tarkoita vihjata, että poistetut viestit eivät olisi olleet häiriköintiä. Moderointiratkaisuistakin voi toki valittaa, mutta ilman hyviä perusteluja ne jäävät asiattomaksi häiriköinnin puolusteluksi, eikä sellaista tietenkään sallita.

Asiasisältöä viestissäsi ei sen sijaan ole juuri nimeksikään. Voisi sanoa, että rakentavan keskustelun yhtenä kulmakivenä on todellakin se, että ajatuksen vapauttaan saa käyttää haluamallaan tavalla kunhan ei rajoita muiden vastaavaa vapautta painostamalla, uhkailemalla, johdattelemalla tai muulla tavoin vaikuttamalla muiden ajatuksenvapauteen.

Jos lähetät toistuvasti viestejä, joissa ei ole selkeää asiasisältöä, se voidaan jo katsoa spämmäämiseksi. Lisäksi sellaista kielenkäyttöä kannattaa välttää, jolla pyritään vihjailemaan tai esittämään peitelty vaatimus vaikkapa siitä, että vastapuolen tulisi vastata (ilman että esitetään perusteluja tällaiselle vaatimukselle). Ihan vain vinkkinä siis jatkoa ajatellen, jos aikomuksenasi on vain testata moderoinnin rajoja. Saat tämän selville testaamattakin lukemalla Kopernikuksen sivuilta löytyvät periaatteet.

Ajatus
Vieras

#14 Vapaus

07.07.2010 07:37

"ajatuksen vapauttaan saa käyttää haluamallaan tavalla kunhan ei rajoita muiden vastaavaa vapautta painostamalla, uhkailemalla, johdattelemalla tai muulla tavoin vaikuttamalla muiden ajatuksenvapauteen."

 

Ajatuksen vapautta saa tietysti käyttää aina. Ajatuskontrolliin ei sentään vielä pahinkaan diktatuuri kykene.

Tarkoitat kai ilmaisuvapautta? En oikein ymmärrä, miten painostamalla tai johdattelemalla voisi rajoittaa muiden ilmaisuvapautta? Ainoa keino palstalla vaikuttaa ilmaisuvapauteen on viestien poistaminen. Ei kai eri mieltä oleminen vaikuta siihen, ettei toinen voisi ilmaista eriävää mielipidettään  vapaasti? Voisitko selventää, mitä tarkoitat?

Gamma
Vieras

#15 Ajatuksenvapaus

07.07.2010 09:05

Kehoitan sinua perehtymään ajatuksenvapauden käsitteeseen, se on laajempi kuin sananvapaus eikä sillä tietenkään tarkoiteta vain vapautta ajatella haluamallaan tavalla. Se ei myöskään tarkoita pelkästään sananvapautta. Siihen liittyvät myös omantunnon- ja uskonnonvapauden käsitteet.

Jos esimerkiksi asiattomasti painostamalla tai johdattelemalla kulutat turhaan kanssaihmistesi aikaa, rajoitat heidän mahdollisuuksiaan ilmaista ajatuksensa käytettävissä olevan ajan puitteissa, mikäli käytettävissä oleva aika menee asiattomien viestien oikomiseen ja korjaamiseen. Lisäksi pelko asiattoman kielenkäytön kohteeksi joutumisesta voi ymmärrettävästi rajoittaa aiheettomasti ihmisten mahdollisuuksia ilmaista itseään. Joissain tapauksissa häiriköinti voi myös vaikeuttaa asiallisen viestinnän luettavuutta. Osa ajatuksenvapautta on sekin, että ajatukset voidaan julkaista kenenkään siihen puuttumatta - mihin voisi vielä lisätä, tai julkaisuprosessia aiheettomasti häiritsemättä.

Siksi häiriköinti voitaneen hyvinkin katsoa ainakin joissain tapauksissa myöskin ajatuksenvapauden rajoittamiseksi. Ajatuksenvapauden henkeen ei sovi se, että parhaat edellytykset ilmaista asiansa olisi häiriköillä, jotka rajoittavat suoraan tai välillisesti muiden vastaavaa vapautta. Ajatuksenvapauteen kuuluu oleellisena osana tasa-arvo, eli lähtökohtaisesti tasavertainen vapaus valita sekä ilmaista ajatuksensa, arvonsa ja uskomuksensa.

Tämän enempää en asiaa ryhdy sinulle rautalangasta vääntämään. Sinun ei tarvitse ymmärtää taustalla vaikuttavaa filosofiaa kuten nyt ajatuksenvapautta, riittää että ymmärrät säännöt. Tiedät varmasti mistä ne löytyvät.

Kiinnostunut
Vieras

#16 Kysymys

09.07.2010 08:38

Miten Kopernikusseuraan voi liittyä? Mitä aktiivista toimintaa harrastatte; pelkkä nettikirjoittelu ei kiinnosta. Paljonko on jäsenmaksu ja mikä on nykyinen jäsenmäärä? Pitääkö uskoa paranormaalien ilmiöiden olemassaoloon, vai pääsekö muutkin.

Gamma
Vieras

#17 Toimintaa ollaan käynnistelemässä

09.07.2010 12:21

Lisätietoja saa linkin takaa löytyvästä Facebook-ryhmästä ja ilmoittautumalla minulle: paratutkimus@gmail.com

 

Kiinnostunut
Vieras

#18 Facebook

09.07.2010 18:38

En ole avannut facebook sivustoa, enkä tule avaamaan. Privaattitietojaan ei mielestäni ole syytä levitellä verkossa. On kai Kopernikus muutakin kuin joku Facebook ryhmä?

Gamma
Vieras

#19 Jep

09.07.2010 20:55

Voit myös ottaa yhteyttä yllä olevaan sähköpostiosoitteeseen. Verkkosivut ovat vasta rakenteilla.

kaija aho
Vieras

#20 Aihe on ehdottoman tärkeä

10.07.2010 09:24

Lähes viimeisessä lauseessa on kielioppivirhe: vapauden pitää koskea, ei vapaus.

Hyvään tekstiin ei saisi jättää mitään kohtaa, mihin vastustaja voi tarttua, sanoo eläkeläistoimittaja.

J. Peter Lassila
Adressin tekijä

#21 Hyvä huomio

10.07.2010 10:45

Tuo viimeinen kappale on lähes suora lainaus Wikipediasta, jonka lauserakennetta on vain hieman muokattu. Siksi siihen oli jäänyt kielioppivirhe.

Timo Huuskonen
Vieras

#22 Adressin allekirjoitus

14.07.2010 12:49

Haluan esiintyä anonyyminä.

Mahdollinen jäsen
Vieras

#23 Kopernikuksesta

21.07.2010 18:11

Koska Kopernikusseuran perustamiskokous pidetään ja missä? Miten siitä informoidaan? Rajataanko jäsenyyttä?

Mr. Pressure
Vieras

#24 Tila ei laajene adressi

24.07.2010 06:41

Tämä teidän/meidän adressi oli ensimmäinen jonka allekirjoitin.

 

Avasin tämän adressin innostamana Tila ei laajene adressin.

 

Käy lukemassa ajatuksistani adressista ja sen keskusteluista.

 

Osallistu adressiin ja osallistu keskusteluun.

 

http://www.adressit.com/tilaeilaajene

 

.

VIHAPUHE LAILLISEKSI !

#25 SANANVAPAUS

10.05.2020 17:48

 

 

SANAN VAPAUS ON TÄRKEE VAIKKA JOTKUT KUSIPÄÄT SITÄ VÄÄRINKÄYTTÄISIVÄTKIN !

(SILLÄ VIHAPUHE LAISTA HUOLIMATTA EI OLE PISSA KAKKA PUHEET JA MUUT SEKOILUT KARBOFLEKSIT FACE TUUBISTA HÄVINNEET ;?)

 

(SANANVAPAUDEN VÄÄRINKÄYTTÖÄ;?)

 

JOTEN SANAN VAPAUTTA SORTAVA VIHA PUHE KIELTÄÄ AINOASTAAN KANSALLISMIELISYYDEN MUTTEI MIELENVIKASTEN TOIMINTAA

 

(JA EIPÄ VIHAPUHE LAKI ESTÄ ANTISEMITISMIÄKÄÄN ;?)

 

JA VIHAPUHETTA ON AINOASTAAN EU LAIN MUKAAN OLLA ERI MIELTÄ VASEMMISTOLIITON JA SOMALIEN KANSSA  ;?  KÄ ?