Ei uraanikaivostoimintaa Kuusamoon

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Ei uraanikaivostoimintaa Kuusamoon.

KAIKESSA ON RISKINSÄ
Vieras

#1 URAANIKAIVOSTOIMINTA

15.03.2011 08:08

URAANIKAIVOSTOIMINTAA TULEE KEHITÄÄ JA VIEDÄ ETEENPÄIN.IHMISKUNTA ON RIIPPUVAINEN TÄSTÄ SAATAVASTA ENERGIASTA.SE ON HALPAA JA SAATAVILLA PALJON.
NIINKAUAN,KUN PAREMPIA JA TURVALLISEMPIA ENERGIAMUOTOJA KEKSITÄÄN.
YDINENERGIA ON SE, JONKA VARASSA KAIKKI ELÄMÄMME...AURINKO.
Harri Sjöman
Vieras

#2 Uraani ja Kuusamo eivät sovi yhteen

15.03.2011 11:23

Lopettakaa jo luonnon ja ihmisten kiusaaminen! Ei uraanikaivoksia eikä SOKLIN tapaisia fosfori- ja uraanikaivosten yhdistelmiä. Täysi panostus ekovihreään energiaan! It is a GREEN DEAL
Vieras
Vieras

#3 Re: URAANIKAIVOSTOIMINTA

22.03.2011 22:22

#1: KAIKESSA ON RISKINSÄ - URAANIKAIVOSTOIMINTA 

Uraanivoima kuuluu alamaailman energian tuotantoon,joka on kiellettävä kaikissa maissa.

 Uraanivoima perustuu täysin valheisiin sekä lahjottuihin tietoihin joissa totuus peitetään  KOKONAAN.

Eikä mikään ole niin kallista kuin ydinvoima on,jos vain otetaan kaikki siihen vaikuttavat asiat huomioon. Olkiluoto kolmonen saatiin käyntiin tarkoituksellisesti alas painetulla kustannus arviolla.

EY:SSÄ tuli toissa vuonna 1,3 miljoonaa uusia syöpätapauksia ,,,160 kpl ydinvoimaloita säteilee ,sekä syytää kolmenlaisia radioaktiivisia syöpiä aiheuttavia myrkkyjä hengitettävään ilmaan, jota meidän

 kaikkien on pakko henkittää.Ydinvoima kieltoon välittömästi kuten ydinpommien räjäytykset aikoinaan

Ydinvoima ei kuulu enää tälle vuosi tuhannelle,tutkittua tietoa on riittävästi.

 Politiikot jotka vielä ajaa ydinvoimaa,syytteeseen ,,jopa miljoonien ihmisten kuolemien tuottamuksista sekä kärsimyksistä. näin ei voi ,eikä saa jatkua ,oikeus -sekä sivistys valtiossa ,joksi Suomikin mainitaan.---- Proffesoritkin kyselee kenen elämällä ydinvoimaloilla leikitään ?

 

 

 


Vieras

#4

28.03.2011 22:27

Miksi lisätä säteilyä sitä on riittävästi. Kaikki tietentahtoen lisätty säteily lähimmäisille on rikollista toimintaa. Valitettavasti osa kansanedustajista
kuuluu tähän mafiaan.

Vieras

#5 Voidakseen saada Suomelle päätösvalta takaisin

06.04.2011 12:19

Suomen on erottava EU:sta!




Vieras

#6 EI ULKOMAALAISTEN YRITYSTEN OHJATTAVA TÄTÄ MAATA

06.04.2011 12:20

vaan Suomen kansan!

Allekirjoita adressi -> http://www.adressit.com/eusta

 


Vieras

#7 Ollaanko jo orjuudessa?

06.04.2011 12:26

Moni on sitä mieltä että ollaan


Vieras

#8

06.05.2011 12:23

Uraanikaivoksen aiheuttamat välittömät ja välilliset haitat ovat huimasti suuremmat kuin sen lyhyeksi ajaksi tuoma työllisyys ja kyseenalainen hyöty! Olemme vain hetken vaikuttamassa omalta osaltamme maapallomme ja sillä taapertavien jälkeläistemme tulevaisuuteen. Millaisen maan ja maailman haluamme heille jättää?
"näkijä"

#9 halpa ydinvoima?

06.05.2011 12:45

Ydinvoima ei työllistä terveellä tavalla; kaivostoiminta jatkuu vain rajoitetun ajan.Mitä sitten, kun kaikki on kaivettu? Ydinvoimalan rakentaminen työllistää vain rajoitetusti; mitä sitten kun rakennukset on pystyssä, toiminta alkaa ja ympäristöön kehitetty palveluverkosto jää vaille palveltavia? Entä, kun luonto puuttuu peliin tai inhimillinen erehdys työllistää ? Olisiko kuitenkin parempi turvautua luonnon uusiutuviin energialähteisiin?
Adressi vaatisi enemmän kannanottoja! Yksi tärkeimmistä ratkaisuista on energian lähteiden kehittäminen koko maapallon, ei vain Kuusamon kannalta.

Vieras

#10

12.05.2011 00:07

Missään tapauksessa Kuusamon ainutlaatuista luontoa EI saa raiskata.
Ehdoton EI uraanikaivokselle. Täysin tarpeeton.
Nykyaikainen

#11

12.05.2011 20:55

Suomen on siirryttävä takaisin kivikaudelle!

Vieras

#12 Re: Säitely?

18.05.2011 22:21

#4: -

 

Mikä säteily tarkalleen ottaen lisääntyy? Se uraani on nyt jo siellä maassa, eikä se pois kaivettuna säteile yhtään enempää kuin nytkään.

Adressin ylläpitäjä

#13 Re: Re: Säitely?

18.05.2011 23:23

#12: - Re: Säitely? 

 Jos uraaniesiintymään ei kosketa, suurin osa radonista jää kiven sisälle, kunnes se hajoaa muiksi radioaktiivisiksi aineiksi (olomuodoiltaan kiinteitä, ei kaasuja). Uraaninlouhinta lisää radonkaasun leviämistä ilmaan merkittävästi, ja lisäksi prosessissa syntyy radioaktiivista pölyä.

Radioaktiivisuuden lisäksi uraanin myrkyllisyys on merkittävä ympäristö- ja terveysriski.


Vieras

#14

19.05.2011 07:35

Uraanivoima kuuluu __Alamaailman energia tuotantoon
Jonka ainoat perusteet ovat __Lahjonta sekä __Valheet.
Suomen naiset jo vastustaa uraanivoimaa 76 % tämä
Tarkoittaa __Oikeus __sekä --Sivistys valtiossa että uraanivoima purkuun välttömästi.
Saksakin luopuu Ydinvoimasta alle kymmenessä vuodessa
päätös tulee ensikuussa.
Suomiko on Euroopan Pohjois_korea jossa lahjonta rehoittaa ja jossa lahjovat lopparit saa mielin määrin mellaastaa.Uraanikaivokset on suljettava välittömästi,eikä uusia saa koskaan avata.
Uraanikaivokset tuo ikävät seuraukset jälkijunassa
Ympäristö sekä pohjavet ja vesistöt pilaantuu käyttökevottomiksi.Jos joku heväksyy Uraanikaivokset ne on saatettava ihmisouikeus tuomio istuimeen
Uraanikaivokset on rikos kaikkea elämää kohtaan.

Vieras

#15

19.05.2011 14:25

Hullun hommaa vaarantaa Kuusamon ja Rukan pääelinkeino eli matkailu puhtaassa luonnossa!

Vieras

#16

20.05.2011 22:22

Kaikki viisaat kansalaiset allekirjoittavat tällaisen adressin! Meidät on pantu tänne varjelemaan luontoa. Puhdas kaunis luonto, Kuusamossa maailman kauneimpiin kuuluva, tulee säilyttää. Ei uhrata sitä rahan kiilto silmissä!

Vieras

#17

27.05.2011 20:59

Jotain tuleville polville, please!
luulosairaat

#18 Re: Re: Re: Säitely?

11.06.2011 19:42

#13: Adressin ylläpitäjä - Re: Re: Säitely?

Höpöhöpö. Voisitko kertoa koulutustaustasi? Veikkaan, että siihen ei sisälly mitään yliopistotason kemian, fysiikan tai geologian opintoja? Taitaa mennä taas tämäkin uraaninvastustus ihan "mutu" pohjalta?

Radon ei ole mikään ongelma missään kaivosteollisuudessa. Tuuletuksella ja rakentamisen ratkaisuilla radon "ongelma" hoidetaan tehokkaasti.

Kuvitteletko sinä, että kallioperä on kiinteä ja ehjä? Kallioperä on täynnä ruhjeita ja rakoja, joita pitkin pohjavesi ja muut fluidit kulkevat. Uraani (ja muut) aineet liukenevat ja kulkevat näitä pitkin ja ovat aina kulkeneetkin. Oletko ikinä kuitenkaan nähyt Kitkassa nelisilmäistä säteilysairasta muikkua? Onko sinulla mitään käsitystä säteilystä ylipäätään? Mikä on esim. alfa- ja gammasäteilyn ero?

Höpöukkojen hommaa on tämmöiset. Seuraavaksi minkkejä vapauttamaan?


Vieras

#19 Re: Re: Re: Re: Säitely?

16.06.2011 22:54

#18: luulosairaat - Re: Re: Re: Säitely? 

"Radon ei ole mikään ongelma missään kaivosteollisuudessa. Tuuletuksella ja rakentamisen ratkaisuilla radon "ongelma" hoidetaan tehokkaasti."

Radonin terveyshaitoista löytyy kyllä etsimällä tietoa. Tässä esimerkiksi säteilyturvakeskuksen julkaisu:

http://www.stuk.fi/julkaisut_maaraykset/alara/alara_verkossa/fi_FI/alara-2010/_files/85361288626503856/default/alara-2-2010-nettiversio.pdf

"--Altistuminen sisäilman radonille lisää keuhkosyöpäriskia. Suomessa tämä merkitsee lähes 300:a radonin aiheuttamaa

keuhkosyöpätapausta vuodessa. Radonin aiheuttama keuhkosyöpäriski on todettu kiistatta ensin kaivosmiesten sairastuvuuden

perusteella ja 2000-luvulla myos asuinympäristössä toteutetuilla tutkimuksilla.--"

 

 


Vieras

#20 Re: Re: Re: Re: Säitely?

30.06.2011 20:39

#18: luulosairaat - Re: Re: Re: Säitely? 

"Höpöhöpö. Voisitko kertoa koulutustaustasi? Veikkaan, että siihen ei sisälly mitään yliopistotason kemian, fysiikan tai geologian opintoja? Taitaa mennä taas tämäkin uraaninvastustus ihan "mutu" pohjalta?"

Jaa, eivätkös uraanikaivosasioihin saa muut ottaa kantaa kuin yliopistotason kemian, fysiikan tai geologian opintoja suorittaneet? Talvivaaran uraanikaivoksen avaamisesta vastaavat päättäjät taisivat sitten olla jäävejä, onhan ex-elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen yhteiskuntatieteen maisteri ja ex-uraani-ympäristöministeri Paula Lehtomäki valtio- ja kauppatieteilijä. (Muunlaisesta jääviydestä sitten puhumattakaan.)

 


Vieras

#21

16.08.2011 23:39

Kannattaa jo lopettaa aikansa eläneen ydinvoiman käyttäminen ja siihen panostaminen Suomessa kokonaan. Uraanin kaivaminen ei enää ole edes kannattavaa, vaan sen kaivamiseen menee enemmän energiaa kuin se tuottaa, samalla se saastuttaa aivan liikaa. Tanskan malliin satsattava uusiutuviin energiamuotoihin ja tuettava niitä kunnolla!!
Kiltamestari

#22 FUKUSHIMA

17.08.2011 00:20

Japanin Fukushiman ydinonnettomuus antoi meille oppia kantapään kautta, että ydinvoima ei ole turvallista eikä saasteetonta. Meille on valehdeltu vuosia, että näin olisi!

http://henrilentonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/80630-japanin-tilanne-on-kriittinen


Vieras

#23

20.08.2011 13:00

Kannattaa jo lopettaa aikansa eläneen ydinvoiman käyttäminen ja siihen panostaminen Suomessa kokonaan. Uraanin kaivaminen ei enää ole edes kannattavaa, vaan sen kaivamiseen menee enemmän energiaa kuin se tuottaa, samalla se saastuttaa aivan liikaa. Tanskan malliin satsattava uusiutuviin energiamuotoihin ja tuettava niitä kunnolla!!

Vieras

#24

01.09.2011 16:08

Muutaman ketun takia ei kannata yhtä onnetonta korpea alkaa suojelemaan. Nyt pitäisi viimein heittää pois se kuusamolainen kateus ja istua samaan pöytään kaivajien kanssa jotta Kuusamoon kuuluvat voitto-osuudet todella jäisivät Kuusamoon. Samalla voisi sopia yhdessä ympäristöasioista. Kaivos tulee Kuusamoon joka tapauksessa. Näillä adresseilla ei ole mitään todellista vaikutusmahdollisuutta koska kourallinen ihmisiä (kuten itsekin) kirjoittelee täällä nimettömänä ja suuret massat ovat hiljaa.
Jari Natunen
Vantaa

#25 kaivajien pöydän alta muruja syövälle edellä

10.09.2011 10:33

Edellinen huonosti asioista perillä oleva vieras voisi kokeilla omaa nimeä, jos uskoo asiaansa ja sosiaaliseen Facebookissa ja haluaa levittää sitä. Nyt jäät itse viisaampien jalkoihin ja sinulla ei ole mahdollisuutta. Talvivaara on todistanut, että kaivosteollisuus ei ole ongelmatonta. Kyse ei todellakaan ole muutamasta ketusta ja korvesta vaan Kuusamon matkailusta ja tulevaisuudesta. Kaivajat valehtelevat ja ympäristökeskus mokailee kuten Talvivaarassa, joten tekninen analyysi tarvitaan riipumattomalta taholta.

Itse asiassa edellisen kaverin teksti näyttää kovasti kaivosyhtiön mediakonsultilta tai lahjotulta virkamieheltä/kaupunginvaltuutetulta. Rahaa lupaillaan ja toisella kannalla ei ole kuitenkaan mitään mahdollisuutta. Koetanhan kirjoitella siihen YVAan rikastusmenetelmien yksityiskohdat, että niitä voisi jotenkin arvioida. Laita myös kattava lista päästettävistä saasteista ja niiden pitoisuudet ilmassa ja vesistöissä.