STOP Hammaslahden kaivoshankkeelle

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista STOP Hammaslahden kaivoshankkeelle.

Jeps.

#1 sammutetaan valot lopullisesti.

27.01.2014 15:35

Kuoleva kylä.

Vieras

#2 Kiitos adressin laatijalle!

06.02.2014 17:47

"Uusia talvivaaroja on koko ajan vireillä. Vastikään Tukes myönsi peräti 260 neliökilometrin varauksen Joensuun seudulle.Varaus tarkoittaa etuoikeutta hakea varsinaista malminetsintälupaa. Puuhassa on FinnAust Mining Southern Oy, joka on australialaisen Western Areasin suomalainen toiminimi. Western Areas omistaa Talvivaarassa käytössä olevan bioliuotusrikastuksen patentin.
– Yhtiö otaksuu löytävänsä alueelta kultaa, sinkkiä, kuparia ja hopeaa – vireillä on siis monimetallikaivos. Kaikki monimetallikaivokset ovat potentiaalisia uraanikaivoksia. Se on yksi Talvivaaran opetuksista, muistuttaa Tormulainen." Sivulta www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/3050130/%E2%80%9Dtoivottavasti-talvivaara-kannustaa-muuttamaan-lakia%E2%80%9D

Silmä tarkkana seurataan nyt yhtiön suunnitelmia. paljonko hyötyä, mitä haittaa....

Vieras

#3

11.02.2014 06:55

Työllisyyttä pyhäselkään voidaan luoda varsin monin erilaisin tavoin muutenkin, kaivostoimintaan liittyy aina riskejä. Hetkellinen hyöty, mutta entä sen jälkeen...entinen kaivosalue ei houkuttele ketään! Hammaslahden vanha kaivos toi aikanaan vaurautta, mutta nyt paha tahra maineessa, asuntojen hinnat laskevat, väestö ikääntyy... Lisääkö pitäisi pilata?

Vieras

#4

21.02.2014 18:16

Talvivaaran kokemusten jälkeen ei ole mitään järkeä avata uusia kaivoksia tuhoamaan luontoa meiltä tulevilta sukupolvilta. Taloudelliset edut eivät korvaa koskaan luonnon tuhoutumista ja saastumista.
Kehitys kehittyy

#5 Kaivoshanke on positiivinen asia

05.03.2014 07:51

Ei kehitystä tule vastustaa. Lisää työpaikkoja Hammaslahdelle!
Katriina Peuhkuri
Adressin tekijä

#6 Re: Kaivoshanke on positiivinen asia

10.03.2014 20:40

#5: Kehitys kehittyy - Kaivoshanke on positiivinen asia

Kiitos vastauksestasi. Todellisuudessa työpaikat eivät kestä montaa vuotta, mutta kaikki muu onkin lopullista: ympäristön muuttuminen, asuntoalueiden arvon aleneminen jne. Joensuu laajenee koko ajan Reijolasta Lappeenrantaan päin ja uusia alueita kaavoitetaan. Tänne rakennettiin uusi koulukin houkuttelemaan uusia asukkaita. Onko myös todellan niin, että tämä kaivos työllistäisi juuri Hammslahtelaisia? Onko tällä alueella kaivosalan työttömiä? Verorahat menevät ulkomaisen omistajan mukana, eivätkä jää Joensuuhun tai edes Suomeen. En valitettavasti hirveästi näe tässä muuta kuin negatiivista kehitystä.

Hammaslahtelainen

#7

15.03.2014 08:18

Ilomantsin Pampalon kaivoksen luvattiin myös tuovan työpaikkoja. Kaivos käynnisti toimintansa vuonna 2011, nyt muutaman vuoden toiminnan jälkeen siellä on YT-neuvottelut.

http://yle.fi/uutiset/pampalon_kultakaivosyhtio_aloittaa_yt-neuvottelut/7016327

Jopa huonompi tilanne on muun muassa Raahessa: http://m.taloussanomat.fi/?page=showSingleNews&newsID=201310999

Hammaslahdessa kaivoshanketta virittelee FinnAust Mining Southern Oy, joka ei ole suomalainen yhtiö. Kaivoksille asiantuntijat tulevat muualta, kuin Joensuun seudulta ja jokainen tietää, mistä tämän maan halpa työvoima nykyään hankitaan - ei paikallisten joukosta ainakaan. Lisäksi yhtiö on ilmoittanut, että toiminnan käynnistymiseen riittäisi kymmenen vuoden louhittava materiaali. Muutama työpaikka kymmenen vuoden ajalle tuskin korvaa niitä menetyksiä, jotka kaivos väistämättä toisi.

Vieras

#8 Hyödyt vs haitat

15.03.2014 13:43

"Joensuun Vesi on saanut EAKR-rahoituspäätöksen Hammaslahden vanhan kaivosalueen vesihuollon suunnitteluun ja rakentamiseen -- Projektin tarkoituksena on suunnitella ja rakentaa Hammaslahden vanhan kaivosalueen jätevesiviemäröinti. Järjestelmän rakentaminen vähentää jätevesipäästöjä ympäristöön ja vesistöön..." sivulta www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/maakunta/item/44172-hammaslahden-vanhan-kaivosalueen-suunnittelu-kayntiin Tämähän on hieno uutinen! Hyvä jos vihdoin vanhan kaivoksen haitat saataisiin poistettua?

En täysin vastusta, mutta en kannatakaan kaivostoimintaa ennenkuin kaikki faktat ovat selvillä! Allekirjoitin nyt kuitenkin sillä paikallisuus ja puhdas luonto ovat minulle tärkeitä arvoja. Hyvä että asiasta käydään keskustelua... kiitos adressin laatijalle ja muille aktiivisille tahoille!

Vieras

#9

28.03.2014 15:54

Hammaslahden vanha kaivos on jo pilannut alueen imagoa, joten se voi olla kaikkien etu että saisimme vastuullisen yhtiön ja kaivoksen uudelleen toimimaan. Keskusteluillassa Elyn edustaja kertoi että kaivosten toiminta-aikana ongelmia ei yleensä ole. Tekniikka on kehittynyt ja uusia määräyksiä tullut voimaan. Suuri haaste on kaivostoiminnan loppumisen jälkeen, kuka huolehtii alueen siivoamisesta ja tunnistammeko muutokset ympäristössä, mutta on vain luotava ajoissa pelisäännöt!

Kysymys kaikille teille allekirjoittaneille: olisiko teidän vastustajien mahdollista toimia yhtiön kanssa yhteistyössä ja olla vaatimassa että työ tehdään kaikkien lakien, ja hyvän moraalin mukaisesti? Ja että maanomistajilla ja asianosaisilla olisi mahdollisuus vaikuttaa työn etenemiseen? Sillä se mitä tänne kipeästi kaipaamme, on työpaikkoja! Kaivostoiminta itsessään toisi takuulla työtä kaivoksella joensuulaislle, puhumattakaan lukuisista oheistyöpaikoista!
Asiat eivät ole niin mustavalkoisia...
OIkeaa tietoa

#10 Väärää tietoa Joensuun veden hankkeesta

30.03.2014 19:20

Joensuun veden jätevesiputki rakennetaan välille Marjomaki-Hammasjärvi ja nyt toimiva teollisuusalue, vanhalle kaivosalueelle ei rakenneta mitään, eihän siellä ole mitään toimintaakaan. Kunnallisiin jätevesiputkiin ei milloinkaan ohjata kaivoksen rikastevesiä vaan normaaleja kiinteistön jätevesiä.

 


Vieras

#11

01.04.2014 06:20

Ihmettelen sitä ristiriitaisuutta, kun samaan aikaan Joensuun rajalla Kostamo-Sintsi alueella on pohjavesivarausalue ja Natura-alue, niin samaan aikaan annetaan ulkomaalaisten vapaasti vallata kaivostoimintaan alueita. Vaikka mökkimme olisi itse kultasuonen päällä, onko kenelläkään oikeutta tulla tekemään kotipihaan koeporauksia? Meille kultaa kalliimpaa on puhdas pohjavesi, rikas eläimistö, puhdas ilma, luonnonrauha ja rauha. Kaivostoiminnan myötä kaikki tämä tuhoutuisi ja joutuisimme lähtemään evakkoon. Sitähän varmaan oman kotikuntamme päättäjät haluaisivatkin, että tämä osa kuntaamme uhrattaisiin kunnan loppumattomien rahareikien täyttämiseen...

Vieras

#12

01.04.2014 16:09

Kaivosyhtiön kotipaikka Suomessa on Helsinki, eli verot menisivät Helsinkiin ja mahdolliset voitot Australiaan! Kaivos toiminnassa 5-20vuotta jona aikana toisi työpaikkoja, mutta entä sen jälkeen...? Miettikää kuinka paljon nämä muutamat työpaikat meille maksaisivat!

Kaivoksen naapuriin syntynyt

#13 näkökulma

08.05.2014 19:27

VEROISTA:                                                                                                                                                                                 Oma mielipiteeni on jos verotuloja saadaan edes suomen alueelle niin hyvä, yhtiönveroista ei kannata meteliä pitää koska ne verot menevät tuloksesta, ei liikevaihdosta, eli yhtiön pitää tehdä voittoa että verotusta kertyy. Tärkeämpi verotulon lähde on työntekijöitten tulovero sekä muut veronlähteet ja HUOMIO eläkemaksut. Tällä tahdilla suomesta loppuu eläkekassasta rahat vuonna 2030, jonka jälkeen eläkkeitä ei voida maksaa. Hyvinvointiyhteiskunta yökkäilee jo pahoinvointiaan ja on jo kiire korjata työllisyyttä ja varmistaa tulevien eläkeläisten,työssäkäyvien ja LASTEN tulevaisuus.
SAASTEET:
Alueen hyvin tuntevana ja kaivokseen tutustuneena voin kertoa että mikään teollisuus
EI voi aluetta enempää saastuttaa enää, mikäli nykylainsäädäntöä noudatetaan,päinvastoin.
Olisi kaikkien alueella elävien, aivan, ELÄVIEN ihmisten ja eläinten etu jos uusi kaivostoiminta
voisi prosessoida ja puhdistaa entisen jätealueen tuotannollaan. ÄLKÄÄ EVÄTKÖ TÄTÄ MAHDOLLISUUTTA ALUEEN ELÄVILTÄ.
LUONTO:
Luonnonsuojelu on TÄRKEÄ asia teollisuudessa, nykyisessä ja tulevassa.
Ympäristöluvissa on huomioitava kaikki saasteet: MELU,HAJUT,PÖLYT,JÄTEVEDET,MAISEMOINNIT ym.
EN USKO ETTÄ NYKY LUONNONSUOJELU EI ONNISTUISI TEHTÄVÄSSÄÄN.
TALVIVAARA oli opettavainen tapaus, mutta yhtiötä ei saa heittää nyt heitteille että
LUONTO alueella pelastuisi. HYVÄT IHMISET tukekaa Talvivaaraa ja antakaa yhtiölle työrauha että se saisi siivottua
sotkunsa, koska alueen luonnon kannalta huonoin vaihtoehto on yhtiön KONKURSSI.

LUONNONSUOJELIJAT:                                                                                                                                                         KAINUUN LUONNONSUOJELIJA PÄÄLLIKKÖ joka esiintyi itsevarmana televisiossa ja sanoi että  Talvivaarasta
valot sammuksiin ja liuotuskasat peittoon heti, EI ymmärrä luonnonsuojelusta MITÄÄN.
OK, HÄNEN elinaikanaan idea voi toimia, entäs sitten kun ilmasto lämpenee ja sademäärät
lisääntyvät ym. luonnonilmiöt kuten tulvat ja maanjäristykset. KUKA takaa että maalla peitetyt
liuotuskasat selviävät vuotamatta kaikesta tuosta. Ajatelkaa ihmiset asioita OMILLA AIVOILLA ja
AJATELKAA tulevia sukupolvia. KUKAAN EI SAA OLLA NIIN ITSEKÄS, ETTÄ AJATTELEE VAIN ITSEÄÄN JA
NYKYHETKEÄ. LUONNONSUOJELU on pitkäjänteistä työtä.


ELI KANNATAN KAIVOSTA.

 

NIILLE jotka elelevät pilvilinnoissa ja luulevat että muu yritystoiminta kuin kaivosteollisuus on riskitöntä, voin kertoa että esim. maatalouden päästöt ovat pahimpia syitä itämeren rehevöitymiseen. Mutta maatalous on eettisesti ja sosiaalisesti hyväksytty yritysmuoto,koska siinä tuotetaan RAVINTOA IHMISELLE.

En arvosta sellaisten periaateihmisten mielipidettä kovin korkealle, jotka ottavat asioihin
kantaa, vaikka eivät tiedä todellisuutta, eivätkä asu alueella tai tunne aluetta ja faktoja.
Itse olen elänyt kyseisen Hammaslahden kaivoksen välittömässä läheisyydessä jo 40 vuotta.
Olen edelleen kaikesta huolimatta terve ja henkisesti kunnossa,vaikka alueen kaivoista karkasikin
pohjavedet 70-luvun lopussa. TOIVON alueen ihmisten puolesta että järki voittaa ja paras ratkaisu löytyy.

TERVEEN JÄRJEN MUISTOA KUNNIOITTAEN:

IHMISET JA ELÄIMET


Vieras

#14 Säästetään kaivoshankkeet tulevaisuuteen!

25.05.2014 17:54

Luonnonvarat hupenevat ja tulevaisuudessa tullaan käymään kiivasta taistelua malmivarannoista. Miksi sallisimme ulkomaalaisten yhtiöiden viedä kalliit raaka-aineet tänä päivänä pilkkahintaan kun voisimme odotella arvon kasvavan...? Näen tässä sijoitusmahdollisuuden pahan päivän varalle, siksi allekirjoitin tämän adressin.

Miksi facebook sivujen nimi on tietoa Hammaslahden kaivoshankkeesta kun (puolueetonta) tietoa Hammaslahden kaivoshankkeesta ei sinne ilmaannu? Talvivaarat ovat aivan oma lukunsa, pysytään siis asiassa, kiitos!


Vieras

#15 Pyyntö adressin laatijalle

06.06.2014 06:53

Kun tästä aiheesta ilmaantuu lisää tietoa, voisitko laatia tiedotteen? Esim keskustelutilaisuuksista, tai vaikkapa uusista Tukesin päätöksistä ja hakemuksista. Tiedotteet tulevat jokaisen allekirjoittaneen sähköpostiin, joten pysyisimme helposti kärryillä (ja ehkä myös vaikuttamaan) siihen miten tämä hanke etenee...
Katriina Peuhkuri
Adressin tekijä

#16 tiedotteista

07.06.2014 04:21

Hei, pyrin laittamaan tännekkin tietoa eri vaiheista sikäli kun pystyn. Ryhmämme vetäjät pitävät omaa facebook-sivustoa https://www.facebook.com/Kaivostieto?fref=ts
josta löytyy infoa mm. tilaisuuksista.
Katriina Peuhkuri
Adressin tekijä

#17 Re: Säästetään kaivoshankkeet tulevaisuuteen!

07.06.2014 04:25

#14: - Säästetään kaivoshankkeet tulevaisuuteen!

Hei,

välitin viestisi "Tietoa Hammaslahden kaivoshankkeesta" tekijöille. Sivustolle voi lähettää myös suoraan viestejä viestikentän kautta.

https://www.facebook.com/Kaivostieto?fref=ts


Vieras

#18

26.10.2014 08:30

Kaivosalueet 1-14 on vallattu myös Tikkalan alueelle. Natura- ja pohjavesialueet voivat saastua, samoin monet suojellut eläimet ja hyönteiset. Täällä on piisameja, ilveksiä, hirviä, metsäjänistä, ruisrääkkä, sinisiipi, kultasiipi, apolloperhonen, niittyperhosia, ritariperhosia, käpytikka, palokärki, majava, näätä, lumikko, joutsenia, sotkia, jättisukeltaja (hyönteinen), maamyyrä, haukkoja, pöllöt, huuhkaja, kettu jne., joiden olemassaolo on uhattuna kaivoksen takia. Raha ei todellakaan ratkaise kaikkea!
rahanvaltavainpuhuu

#19 Kaivosalue ulottuu Tohmajärven Karvolanmäkeen?

08.08.2016 14:04

Lähelle Ohvanan aluetta Tohmajärven puolella Kostamovaarassa Kirnupuron läheisyyteen on tullut merkillistä toimintaa.  Meteli on ollut viimeisen kolmen viikon aikana valtava. Myös toissailtana oli kauhea käry ilmassa, mitä lie? Saastuuko tulevaisuudessa läheinen Kostamovaarantien läheinen pohjavesialue?

 

 

 

 

 

 

 

 

puhuukovainrahanvalta

#20 Karvolanmäen metsässä tapahtuu kivilajien sihtausta

08.08.2016 15:06

Koeporauksia on tehty pelloilla ja metsässä lähellä Tohmajärven Kostamovaaran kylän Kirnupuroa Ohvanan Matkalammin suuntaan päin. Räjähdyksiä on kuultu ja kovaa kivien porausta ja tiputtelua sihdin läpi. Pari ihmistä näyttää olevan työllistettynä.

huhuu

#21

13.08.2016 13:41

Jaa, oiskohan rinnetaloa joku tekemässä ja yksityistietä sekä peltojen kunnostusta samassa paketissa. Hmmh. Kun ei oikein kyläläisiä informoida, niin kaikenlaisia huhuja kulkee.

ohikulkija

#22 Samannäköistä sihtausta on vuodenvaihteessa lähellä Hammaslahtea

01.01.2017 20:10

Tuossa vuodenvaihteessa ajelimme Pärnästä Hammaslahteen menevää tietä ja siellä on entinen metsä junaradan lähellä pistetty sileäksi ja nyt vuodenvaihteen alla samannäköiset sihtauskoneet on siellä ja salaojaputkilla sitten koeporausreiät tulpataan. Kuorma-auto vie pois näyteaineita ja tuo vastaavasti tilalle muuta hiekkaa. Jos ei mitään löydy, alue salaojitetaan normaaliin tapaan ja tutkinta jatkuu muualla. Mutta kertooko tuo salaperäinen yhtiö, mitä koekairauksista löytyy, ja onko se ihan kannattavaa viikkokaupalla siellä sihtailla kevyesti jäässä olevaa maata?

röyhkeydellestoppi

#23 Porataan taas Mäkivaarassa ja Hammaslahden kupeella

03.01.2017 15:14

Aloittivat Tohmajärven Kostamon kylän Mäkivaarassa (Karvolanmäki) taas poraamaan ja meteli on hirveä. Rekka vie porattuja hiekkoja pois ja tuo toista tilalle. Mäen sisään on tehty jonkinlainen onkalo kuulemma. Hammaslahden Pärnäntiellä kanssa on kova liikenne Lotokanjoen lähettyvillä metsästä tehdyllä aukealla, joka näyttää peltotyömaalta voimalinjan alla. Muuten, tämän kaivuuyhtiön pitää korvata yksityiselle tiehoitokunnalle liikenteestä aiheutunut haitta, esim. lanaamalla, auraamalla ja sorastamalla Hammaslahteen menevä tie, koska raskaat työkoneet tekevät tien kuoppaiseksi ja liukkaaksi, ja esim. koulutaksien toiminta voi käydä vaaralliseksi puhumattakaan muusta liikenteestä. Tiehoitokunnan isännöitsijä asuu jossain Kemiessä, joten hän ei taida olla tietoinen ongelmasta. Tässä poraushiekkaa kuljettava kuorma-auto ajeli melkein keskellä tietä ja oli sysätä henkilöauton ojaan. 

luontokamu

#24 Katsokaa videokooste Kostamon drillauksesta

04.01.2017 17:07

Löytyy Youtubesta Finnish Nature Friends -kanavalta (Suomalaiset Luontokamut).

luontokamunen

#25 korjaus linkkiin

05.01.2017 15:31

Edellinen linkki ei näy, parannettu versio näkyy täältä.