Psykologintestit aseenkantolupien saamiseksi

Kim Kupiainen
Adressin tekijä

/ #8

20.11.2007 08:20

"Testi vuosittain ei kuulosta realistiselta. Olisiko tällaisesta jatkuvasta ja tiheästä testaamisesta edes hyötyä? Jos jollain on vakava patologinen mielenhäiriö, se selvinnee ensimmäisessä testissä."

-aivan, taas yksi vähemmän psykologille potilaaksi. Mutta muistetaan ottaa huomioon että patologiset mielenhäiriöt voivat syntyä milloin vain, näin ollen testi vuosittain olisi hyvä asia.

"Sanoisin tätä viimeistä lausahdusta "sielujen rauhasta" hieman mauttomaksi. Kuolleiden kohtaloonhan emme voi enää vaikuttaa, ja tunteisiin vetoaminen keskustellessa oikeista lainsäädännöllisistä asioista on sopimatonta."

Millä perusteella? ihmisillä on tunteet, ne on otettava huomioon. Kuolleiden kohtaloon emme voi valitettavasti vaikuttaa, mutta omaisten ja läheisten voimme. Jos ihmiset yrittäisivät enemmän niin asiat menisivät hyvin, eikä vain diskriminoitaisi kaikkea, aina voi kokeilla. aseenkantoluvista ei nykyään joudu todellakaan maksaa liikaa, joten miksi ei voisi lisätä psykologintestiä ja siitä tulevaa maksua aseenkantoluvan hakemisen yhteyteen?