Paperiresepti on säilytettävä sähköisen reseptin ohella.

Petri Rautiainen

/ #297 Työnantajat ja henkilökunta nuivia sairaita kohtaan

17.02.2014 08:32

Jos työntekijällä on jokin sairaus tai työntekoa haittaava fyysinen rasitusvamma, työnantajat ovat nuivia tällaisia työntekijöitä kohtaan, koska valinnanvaraa on, mistä valita. Usein työnantaja valitsee jonkun toisen työntekijän jo hakuvaiheessa.

Uusi sähköinen lääkeresepti on ihan susi, koska sitä ei pysty ilman tietokonetta ja verkkopankkitunnuksia kontrolloimaan eikä kukaan muista kuukausien päästä, milloin ne lääkkeet loppuvat. Siinä menee ainakin muutama päivä, kun sen laittaa apteekin kautta uusintaan ja siitä peritään 2 euroa.

Sähköisellä reseptillä Lääkäriliitto ja muut tahot väittävät ehkäisevän lääkkeiden väärinkäyttöä, mutta lääkäri pystyy harkitsemaan lääkityksen tarpeellisuuden. Kenelle lääkitys on välttämätön, ei varmasti käytä niitä väärin. Tämä on tätä EU:n kehitystä, alkaa menemään jo liian pitkälle ja on muutenkin susi syntyään.

Turhaa potilaan juoksutusta koko systeemi. Sitten pitää vielä puhelimitse vaata lääkärille aika, on jokin viikonpäivä ja kellonaika viikosta, milloin potilaspuheluita otetaan vastaan. Silloin on pitkät puhelujonot ja jonotusaika on maksullinen, mikä on mielestäni törkeää rahastusta. Lääkärillä ei todeta muuta kuin laboratorionäytteiden arvot ja sekin maksaa. Halvemmaksi tulee lähettää tiedot kirjeellä kotiin ottaen huomioon lääkärin palkan ja potilaalta perityn lääkärimaksun.