Kuntakentän ääntä kuultava

Kuntaliitos ei kiitos

/ #118 Pakkoliitos paha sana

16.09.2011 17:40

Ennen vaaleja kaikki puolueet olivat pakkoliitoksia vastaan, naama leveässä hymyssä ja aikaa on kulunut vasta muutama kuukausi, niin tehdään Virkkusen johdolla Kataisen hyväsymänä täysi takin kääntö.
Kuntien itsehallinto on perustuslaissa ja sen lain muuttaminen onkin sitten jo isompi homma, siinä tarvitaan jo pari eduskuntaakin. Siinä ehtii Demarit ja Kokoomus kyllä yhdet tai kahdetkin vaalit häviämään tämän edellisen lisäksi.
Ihmisten keskittäminen ideana määrättyihin kuntiin ja kaupunkeihin on Neuvostoaikainen idea, eikä siitä mitään hyvää tullut, kun ihmiset passivoituivat ja lopettivat työn teon ja vähääkään välittivät huomisesta.
Suomi ei tässä taloustilanteessa kyllä kestä tällaisia ajatuksia, kun motivaatiota työn tekemiseen ja yrittämiseen tulisi lisätä.
Keskittäminen suuriin yksiköihin ei tuo säästöjä, ainoastaan hallinto turpoaa, kukaan ei tunne naapuriaan ja pakko vielä vähemmän.
Härskiä touhua heti vaalikauden alussa, tuollainen hallitus sopiikin kaatua mahdollisimman nopeasti.
Idea työssäkäyntialueista on myös torso, palvelut kunnissa maksetaan niissä kunnissa, missä ihmiset asuvat, ei työpaikan mukaan. Työssäkäyntialueen pendelöinti ei myöskään muutu miksikään, ainoastaan suuremman kaupungin johtajien palkat kohoavat. Kokoomuksella ja Demareilla on paljon kaupunginjohtajia suurissa kaupungeissa ja hyvät suhteet paikallisiin gryndereihin, jotka odottavat pääsemistä betonoimaan rakennemallien keskuskaupunkeja.
Vapaa asuinpaikan valinta kuuluu länsimaiseen demokratiaan ja jos asutaan kaempana keskustasta, niin siitä maksetaan mielellään. Ei välttämättä odoteta linja-autoa kotiovelle, vaan hoidetaan hommat omin konstein.
Isoissa kaupungeissa kaikki on kallista ja vihreät arvot sanan helinää, DDR:än aikakausi on auttamattomasti ohi, Suomessa on tilaa asua.
Venäjällä on väki muutettu kaupunkeihin ja ruoan tuotanto 20 % omassa maassa, siitä voi tulla vielä paha nälkä, mutta eihän tarvitse maksaa maataloustukia. Siihenkö Kataisen sosialisti hallitus tähtää meilläkin ?
Me henki on pienemmän kaupungin ja kunnan vahvuus, älkää sitä unohtako !