Kuntoriihi punasiltaan!!!!

Pro Kuntoriihi

/ #53 Tarkemmat perustelut esiin!

24.04.2015 20:25

 

Kuntoriihen kohtalo järkyttää meitä muuramelaisia Kuntoriihen asiakkaita, koska olemme tottuneet luottamaan kunnan yrittäjämyönteisyyteen ja asukaslähtöisyyteen niin puheiden kuin tekojenkin tasolla. Muurame on tuntunut paikalta, jossa kunnanpäättäjiä ohjaa aito tahtotila ylläpitää ja kehittää hyvinvoivaa Muuramea, jossa voivat hyvin niin kuntalaiset kuin kuntatalouskin.

 

Case Kuntoriihi murentaa muuramelaisten luottoa kunnanpäättäjiin. Kuntoriihen muuramelaiset asiakkaat kaipaavat aukottomia perusteluja päätökselle, etteivät Punasillan alueen kaavoitus/käyttötarkoitus ja liikennejärjestelyt mahdollista pysyvää kuntokeskustoimintaa alueella. Tavallisesta kuntokeskuksen asiakkaasta vaikuttaa, etteivät ne nykyiset Kuntoriihen tilat, niiden alkuperäinen käyttötarkoitus ja liikennejärjestelyt ainakaan Punasillan ratkaisua parempia ole. Eli miksi siihen on aikanaan annettu lupa, mutta nyt Punasilta ei onnistu, vaikka se maalaisjärjellä tehdyssä vertailussa olisi nykyistä sopivampi? Miten Punasillan alueen soveltuvuutta on selvitetty ja mitkä ovat keskeiset syyt alueen soveltumattomuuteen? Onko näistä perusteluista mahdollista saada aikaan avointa keskustelua kunnan kanssa? Nyt perustelut eivät ole meidän Kuntoriihen asiakkaiden tiedossa, ja seurauksena spekulaatiot päätöksen taustoista elävät vilkasta elämää.

 

 

Miksi me asiakkaat olemme näin aktiivisia kyseenalaistamaan ja yritämme vaikuttaa Kuntoriihen kohtaloon? Kuntoriihellä on yli 800 asiakasta, joista suuren osan elämässä Kuntoriihellä on vahva rooli. Kuntoriihi auttaa meitä pitämään huolta terveydestämme ja tukee siten kykyämme huolehtia elämämme muista osa-alueista, kuten työstä ja perheestä. Kuntoriihi on paljon enemmän kuin paikka, jossa nostetaan painoja tai hikoillaan musiikin tahdissa. Kuntoriihi on ollut erilaisten muuramelaisten kohtaamispaikka, jossa jokainen on otettu avoimesti osaksi yhteisöä. Muualta muuttaneille Kuntoriihi on toiminut loistavana muuramelaisuuteen juurruttamisen paikkana. Uudet tilat voi aina rakentaa, mutta vastaavaa yhteisöllistä ilmapiiriä ja me-henkeä (jonka olen tähän mennessä tulkinnut muuramelaisuudeksi) en ole vielä koskaan tavannut missään kuntokeskuksessa ja kokemusta on runsaasti useista eri kaupungeista. Olemme menettämässä elämästämme jotain tärkeää ja ainutlaatuista: se saa ihmiset reagoimaan.

 

 

Tiedän, että Kuntoriihessä käy paljon asiakkaita myös lähikunnista, ja olette yhtälailla tärkeä osa yhteistä porukkaa! Tässä korostan kuitenkin muuramelaisten asiakkaiden näkökulmaa, koska pyydän Muuramen kunnanpäättäjiä miettimään ratkaisua kuntalaisten hyvinvoinnin näkökulmasta. Kyse ei ole pelkästään asiakkaista, vaan heijastuu myös heidän perheisiinsä, joten puhutaan jo isosta osasta muuramelaisia.