Nuppulinnan ja Purolan asemat säilytettävä

AD

/ #17 Nuppulinnan ja Purolan puolesta

21.09.2015 13:35

Kyllä on kummaa touhua!! Lisäraiteita meinataan rakentaa, maata pakkolunastetaan ja tieyhteyksiä siirretään yleisen hyvän vuoksi. Maaseudun kulttuurimaisemaa pilataan meluvalleilla sen vuoksi, ainutlaatuisista luontoarvoista puhumattakaan. Kysynpä vaan, että kuka on yleinen hyvä kun matkustajat jäävät kyydistä?? Eikä vain Nuppulinnasta ja Purolasta. Jossain olin lukevinani 300 000 henkilöstä, joiden elämä hankaloituu viimeisestä päätöksestä.

Ympäristöystävällistä joukkoliikennettä pitäisi suosia, mutta Nuppulinnasta ei pääse edes bussilla kulkemaan.

Työ-, koulu- ja kauppamatkat hankaloituvat huomattavasti isolta joukolta ihmisiä, jotka jatkossa joutuvat säällä kuin säällä kulkemaan jalan tai pyörällä n 5km lisämatkan seuraavaksi lähimmälle pysäkille. Samoin hankaloituvat matkat monien perheiden harrastustoimintaan. Taksia on turhaa tilata, kun esim. Jokelassa ei niitä riitä edes nykyisinkään omaan käyttöön.

Paljonko tippuu tonttiemme arvosta melu- ja tärinähaittojen vuoksi? Ja paljonko katoavan pysäkin takia? Korvaako sitä kukaan? Väheneekö edes tonttiemme verotusarvo? Ei taatusti!! Asuinmukavuus vain vähenee...

Lisäraiteiden joskus valmistuttua ei voitane puhua pikkupysäkkien aiheuttamasta liikenteellisestä ruuhkasta, epäilen tätä jo nykyäänkin tekosyyksi. Vaikka VR olisikin osakeyhtiölain mukaan velvollinen tuottamaan voittoa, sen suuruudesta ei liene mainintaa. Paljonko maksaa yhden junan pysäyttäminen 2 minuutiksi? Mikä on ihmisten pysäkistä saama lisäarvo? Kuinka mitataan pysäkin poiston aiheuttamaa mielipahaa ja haittoja sujuvan elämän kannalta? Valtion omistamana yhtiönä näkisinkin VR:lle ennemmin julkisyhteisöllistä vastuuta kansalaisten vapaan kulkemisen mahdollisestamisessa ja edesauttamisessa kuin voittojen haalimisessa.

Kaikkea ei voi, eikä pidäkään laskea rahallisessa arvossa.

Kommentoi adressia




Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…