Perussanoman "Evoluutiobiologiaan" myös kriittinen puheenvuoro

Luonnontieteilijä
Vieras

/ #19 Re: Re: Re: Re: Re: Ihmetys ja kummastus

02.06.2010 20:26

Pari selventävää sanaa vielä kun sopivasti sattui tulemaan dokkari tuhoisasta Lissabonin maanjäristyksestä plus sen aiheuttamasta tsunamista 1755.

Sen syitä pohdittaessa oli niitä, jotka kiihkeästi uskoivat että se oli jumalanrangaistus synneistä. Mutta ajat olivat muuttumassa, ja niitten kanta, jotka taipuivat puhtaan luonnontieteellisen selityksen kannalle, voitti. Kuten varmaan myönnät sinäkin niin ihan oikein olikin.

Evoluutioteorian suhteen on kyse analogisesti ihan samasta asiasta, jossa lähinnä kai syvästi tunnepohjaisista syistä kreationistit yhä vänkäävät todellisuutta vastaan.

Kreationismin/luomisopin sisällyttäminen ko. opukseen ei olisi mitään kritiikkiä. Semmoisten tarinoitten paikka on folkloren puolella, myyttien ym. tutkimuksessa, ei niitä pidäkään sotkea luonnontieteisiin, ja näillä kirjankustantajilla on selvästi järkeä päässä sen verran etteivät he erehdy sellaiseen.

Fundamentalistinen usko vanhoihin tarinoihin kuuluu menneille vuosisadoille, tervetuloa nykytodellisuuteen siis sinullekin!

Kommentoi adressia




Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…