Vastustamme Jokelan aseman lakkautusta

Heikki Kaaranen
Vieras

/ #175 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Asiallista keskustelua toivotaan

06.01.2011 19:19

#172: Vieras - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Asiallista keskustelua toivotaan 

Jokelan aseman seinässä on lipunmyyntiautomaatti, joka on enimmäkseen hajalla ja kovilla pakkasilla toimimaton. Kun se asemalle vuosi pari sitten asennettiin, kunnalliset tahot (en valitettavasti muista nimiä), kysyivät VR:ltä, että ollaanko asemaa lakkauttamassa. Vastaus oli että ei olla lakkauttamassa, automaatti vain parantaa palvelua. Nyt ollaan sitten tässä tilanteessa kuin ollaan. Eli summa summarum: automaatin tullessa voitiin OLETTAA palvelun jatkuvan. TOSIASIA on kuitenkin ihan jotakin muuta.

Lainaamasi kohdat 1-4 ovat hyvin helposti pääteltävissä, koska vastaavanlaisia tapauksia on ollut meneillään pitkin Suomea. Jossain määrin samanlaisen ilmiön aiheuttaa myös esimerkiksi ohitustie. Jos on vähänkään tutustunut kunnalliseen päätöksentekoon, kaavoituksen valmisteluun ja seuraa paikallisia ja maakunnallisia asioita lehdistä, niin päätyy väistämättä noihin johtopäätöksiin. Jokainen niistä on OLETUS, ja todella hartaasti toivon etteivät ne muutu FAKTOIKSI. Siksi tämä adressi on perustettu, keskustelu on vilkasta ja asiaa otetaan esille julkisuudessa. Kemijärvestä ja muista paikkakunnista en tiedä, mutta Jokelassa on aikojen saatossa totuttu siihen, että vain paikkakuntalaiset osaavat auttaa itse itseään. Muita asiat eivät välttämättä tunnu kiinnostavan riittävässä määrin.

Jokelan kaavoissa on tiettyjä puutarhamaisia osia (ja tähän liittyy myös osa keskustasta), mutta on täällä katujakin autojen liikkua. Niinpä niitä taitaa olla jokaisella muullakin paikkakunnalla. Olisihan se hienoa pärjätä kokonaan ilman autoa, mutta se ei valitettavasti onnistu. Jos auton käytön saa minimoitua (johon juuri mainio junaliikenne auttaisi), niin se olisi jo paljon.

"En mitenkään usko, että junavuorot Jokelassa vähenevät. Tiedä sitten mistä tälläisiä olettamuksia kehitellään.":

Jokelassa pysähtyvät nyt R-, H- ja T-junat. Välillä Riihimäki-Kerava R-junat pysähtyvät Hyvinkäällä, Jokelassa ja Järvenpäässä. Kaikki nämä ovat asemia. H- ja T-junat pysähtyvät samalla välillä lisäksi seisakkeilla, joita ovat Nuppulinna, Purola, Saunakallio ja Kyrölä. Jos Jokelan asemasta tehdään seisake, se on samanlainen seisake kuin kaikki muutkin mainitut. Seisakkeiden kohdalla kukaan ei puhu enää matkustajamääristä ja tästä on hyvin lyhyt matka tehdä päätös, että R-junat eivät enää pysähdy Jokelassa, eli puolet tunnittaisista junavuoroista poistuu.