Stop eläinsuojeluterrorismille.

Kommentoitu viesti

Vieras
Vieras

#250 Re: Re: Re: Re: "vaaditaan tälläisen toiminnan tukemisen lopettamista meidän verovaroin. "

06.02.2011 19:32

#248: Vieras - Re: Re: Re: "vaaditaan tälläisen toiminnan tukemisen lopettamista meidän verovaroin. " 

 Lehmälle on luontaista synnyttää jälkeläinen noin vuoden välein koko elämänsä ajan. Näin käyttäytyvät luonnossa elävät eläimetkin. Ihminen on ainoa nisäkäs joka säätelee lisääntymistään omasta tahdosta. Ja kyllä, vasikka saa emänsä maitoa. Ternimaito kuuluu ainoastaan vasikalle ja tämän jälkeenkin vasikka saa maitoa niin kauan, että siirtyminen juomarehulle on mahdollista. Juomarehukin on maitopohjainen, joten vasikka saa koko juottokautensa ajan maitoa. Lehmä tuottaa maitoa yli vasikan tarpeen ja tämä ylimääräinen maito menee meijerille jatkojalostukseen. Vasikka viettää elämänsä ensimmäiset päivät joko emänsä rinnalla tai yksilökarsinassa, johon tehdään mahdollisimman pehmeä ja turvallinen olo oljilla pehmustettuna. Noin viikon ikäisenä vahvistuttuaan vasikka pääsee ryhmäkarsinaan muiden samanikäisten vasikoiden seuraksi. Ikävähuutoa en ole koskaan kuullut. Jos vasikka saa mahansa täyteen, imemistarpeensa tyydytettyä ja lajitovereidensa seuraa, ei sillä ole tarvetta huutaa ikävää. Ja päivällähän on ihminen lähes koko ajan lähettyvillä. 

 Enpä ole ikinä ajatellut vasikkaa maidontuotannon sivutuotteena. Täysin vieras ajatus ja kyllä pahoitin mieleni, että joku voi vasikkaa sellaisena pitää. Meidän vasikat joko jäävät kasvamaan tänne kotinavettaan lehmiksi tai matkustavat kymmenen kilometrin päähän mullinavettaan lihakarjaksi. Teurastamomatka minuakin hirvittää. Onneksi meillä Suomessa ei kuitenkaan ole tuollaisia Keski-Euroopan tyylisiä eläinkuljetuksia. Teuraskuskeilta toivoisin kuitenkin kunnioittavampaa kohtelua eläimille ja olen sitä muutaman kerran tiukasti vaatinutkin.

Vastaukset

Vieras
Vieras

#251 Re: Re: Re: Re: Re: "vaaditaan tälläisen toiminnan tukemisen lopettamista meidän verovaroin. "

2011-02-06 19:57:10

Vieras
Vieras

#253 Re: Re: Re: Re: Re: "vaaditaan tälläisen toiminnan tukemisen lopettamista meidän verovaroin. "

2011-02-07 14:02:55

#250: Vieras - Re: Re: Re: Re: "vaaditaan tälläisen toiminnan tukemisen lopettamista meidän verovaroin. " 

 

Kiitos vastauksesta, vaikka olenkin edelleen eri mieltä asioista. Jos pitkälle jalostetun lehmän suhteen nyt voidaan puhua luonnollisuudesta niin vaikka synnyttäminen olisikin luonnollista vuoden välein niin jatkuva maidontuotanto ei sitä ole vaan se luonnostaan vähenisi kahden kolmen kuukauden kuluttua vasikan syntymästä, jolloin vasikka söisi jo heinää ja ruohoa. Lypsylehmän keho on valtavassa rasituksessa jatkuvan maidontuotannon takia synnytysten välissäkin.

Lypsylehmien määrä Suomessa on jotain alle 300 000 ja jos lehmä 3-6 vuoden elinaikanaan poikii yhteensä kahdesta viiteen vasikkaa niin tosiaan usein osa jää syntytiloilleen ja osa sonnivasikoista siirretään lihatiloille, joilla ne saavat elää vuoden pari, mutta minne loput joutuvat? Niillekö vasikoille kuuluva ternimaito myydään ihmisille vai mistä se tulee, eihän noin neljä päivää poikimisen jälkeen erittyvästä ternimaidosta luulisi muuten riittävän myyntiin ihmisille.
Teidän tilastanne en sano edelleenkään mitään, mutta emän ja vasikan vieroituksessa käy joskus niinkin, ettei pelkästään vasikka huuda vaan myös emä, joka voi jopa "seota" ja menettää stressistä ruokahaluaan niin, että maidontuotanto vähenee. Tiedossani on sellaisiakin asioita, että oikeastaan vain luomutiloilla vasikat saavat oikeaa emän maitoa, eikä maidonvastiketta juotolla, luomutiloillahan vasikat saavat olla kolme kuukautta emän kanssa, samoin joillakin lihatiloilla emä ja vasikka saavat olla kesäkuukaudet yhdessä.

Siitä olen kuitenkin mielissäni, että olet vaatinut teuraskuljettajilta kunnioittavampaa eläinten kohtelua. Kuljetukset ja myös teurastamotoiminta ovat varmaankin tärkeimpiä syitä, mitkä herättävät eläinsuojelijoidenkin tunteet. Lypsytiloja sinänsä ei kuitenkaan pidetä läheskään ongelmallisimpina eläintensuojelun tai -oikeuksien kannalta. Vaikka en tiedäkään aktivistien intresseistä niin Ylistaron "lehmienvapautus" ei kuulosta radikaalimpienkaan eläinoikeusihmisten toimilta vaan vaikkapa mieluummin sellaisten, jotka yrittivät lavastaa teon aktivistien tekemäksi ja siten herättää turhaa pelkoa maatiloilla ja mustamaalata koko eläinsuojelua, jossa kuitenkin suurin osa on maltillisempaa ja lainkuuliaista väkeä. Uskallan väittää, että vaikka onkin eläimistään välittäviä ja niitä hyvinhoitavia ihmisiä niin jos maailmassa ei olisi koskaan ollut eläintensuojelijoita niin tilanne olisi ollut jo kauan sitten niin mahdoton, että tällä planeetalla tuskin voisivat ihmisetkään enää elää, koska huonosti kohdelluista eläimistä ihmisiinkin leviävät sairaudet olisivat tehneet tehtävänsä kaikista.