Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#19377

23.08.2013 18:21

Tuo #19070 tyyppi totesi omana mielipiteenään: Sellainen keskustelu olisi kypsää ja kehittävää, jossa laitettaisiin joku väittämä, uskomus, mielipide, jae yms. Johon jokainen ilmaisisi ymmärryksensä ja kokemuksensa mukaan mielipiteensä ja sitä kautta ehkä ymmärtäisi lisää osaa olevaisuudesta. Mutta se kaiketi on vielä kaukana ainakin absoluuttisen totuuden verkossa. Kivastihan tyyppi tuon esitti.

Mitens olis tämmönen. Kysymys A: Kuka tai mikä on Jumalan silmäterä? Osaisiko joku perustella tällä kristinuskon mukaisella perustelumittarilla, siis Raamatulla.

Kysymys B: Erään käsityksen mukaan Suomen Karjalan menettämisellä Neuvostoliitolle ja toisaalta juutalaisilla... Näillä kahdella olisi jokin yhteys keskenään?

Vastaukset


Vieras

#19380 Re:

2013-08-23 19:14:57

#19377: -

"Osaisiko joku perustella tällä kristinuskon mukaisella perustelumittarilla, siis Raamatulla."

Nyt on kyse ihmisryhmän ihmisoikeuksista. Osaisiko joku perustella oikean kannan ihmisoikeuksiin liittyvillä kansainvälisillä sopimuksilla, joihin Suomi on sitoutunut. Ymmärtääkseni Raamattu ei kuulu niihin ja vastaus kysymykseeni täysin selvä.

Jos nämä eivät ole perusteita Suomen lainsäädäntöön, on sitten ruvettava yhteisrintamaan Iranin, Pohjois-Korean, Ugandan ja Valko-Venäjän kanssa.

 

Karjalan menettäminen ja juutalaiset... yhteys on vahvasti aasinsilloitettu ja tämän foorumin aiheeseen liittymätön.

very...

#19386 Re:

2013-08-23 20:27:55

#19377: -

Kysymys A; Jumala valitsi itselleen kansan, Israelin kansan.  5 Moos. 7:6 sanoo: Sillä sinä olet Herralle, Jumalallesi, pyhitetty kansa; Herra, sinun Jumalasi, on valinnut sinut omaisuuskansakseen ennen kaikkia muita kansoja, mitä maan päällä on.
Tähän Jumalan valintaan sisältyi jo Jeesuksen syntyminen tästä kansasta.
Sak.2 puhuu silmäterästä, Israelin kansasta ja varottaa koskemasta heihin...
Jae 8...Sillä näin sanoo Herra Sebaot: Kunniaksensa hän on lähettänyt minut pakanakansojen luokse, jotka ovat teitä saalistaneet. Sillä joka teihin koskee, se koskee hänen silmäteräänsä.

Kysymys B; Karjalan menetys monien mielestä liittyy juutalaisten luovuttamiseen Saksalle jatkosodan aikana. Suomen juutalaisväestö säilytti kansalaisoikeutensa, eikä heitä luovutettu. Suomeen tulleet juutalaispakolaiset olivat erilaisessa asemassa ja marraskuussa 1942 Suomi luovutti 8 juutalaispakolaista Saksalle.
Lisäksi Suomi luovutti juutalaisia sotavankeja 52 kansallisarkiston tietojen mukaan. Suomalaiset sotilasviranomaiset olivat määritelleet heidät puna-armeijan poliittiseen henkilökuntaan kuuluviksi tai muuten aktiivisiksi kommunisteiksi.
Tämän B-kohdan tiedot ovat Miika Kallatsan lisensiaattitutkimuksesta vuodelta 2009, koskien Suomen historiaa, sivut 133- 136.

http://tutkielmat.uta.fi/pdf/lisuri00102.pdf

 

.

 

 

very...

#19393 Re:

2013-08-24 07:03:05

#19377: -

Kysymys B: Erään käsityksen mukaan Suomen Karjalan menettämisellä Neuvostoliitolle ja toisaalta juutalaisilla... Näillä kahdella olisi jokin yhteys keskenään?

Liittyyköhän 5 Moos. 32:8 sanoma esittämääsi kysymykseen. Ainakin yhtäläisyyttä on rajojen ja israelilaisten...vähenevän luvun  suhteen. Aamulla mietintämyssyyn tullut ajatus.

" Kun Korkein jakoi perinnöt kansoille, kun hän erotteli ihmisten lapset, silloin hän määräsi kansojen rajat israelilaisten luvun mukaan", 33/38 Raamatun käännös.
Mielenkiintoinen on vuoden -92 käännös:
8 Kun Korkein jakoi kansoille maat, kun hän levitti ihmiset yli maan piirin, hän määräsi kansojen asuinsijat ja kullekin oman jumalan.* [Käännös "kullekin oman jumalan", sanatarkasti "Jumalan poikien luvun mukaan", tukeutuu Qumranin tekstin ja kreikankielisen Septuaginta-käännöksen lukutapaan. Osa Septuagintan käsikirjoituksista kääntää "Jumalan enkelien luvun mukaan". Hepreankielisen tekstin myöhempi lukutapa on "israelilaisten luvun mukaan".